A cafeteria a munkáltatóknak akár 10-15 százalékkal olcsóbb, mint a pénzben nyújtott javadalmazás, de a dolgozóknak is előnyös, adott esetben kedvezőbb, mint a béremelés. Az adózási szabályok 2016-ban kedveznek a cafeteria további népszerűsödésének, míg a munkavállalók, a felmérések és a felhasználási adatok szerint egyre tudatosabban tervezik meg a pihenésüket a cafeteria, főleg a SZÉP kártya segítségével. Több cafeteria legyen vagy béremelés? A cafeteria a munkáltatóknak azért előnyös, mert jóval olcsóbb, mint a pénzben nyújtott javadalmazás: akár 10-15 százalékkal kedvezőbb adó- és járulékterhet jelent. Eközben a munkavállaló is jól jár, mert a meghatározott bérkeretből ez az összeg elkölthető jövedelemként jelentkezik nála - mondta Vámosi-Nagy Szabolcs, a Vámosi-Nagy Ernst & Young Ügyvédi Iroda adószakértője a Pénzcentrumnak.

Forrás: penzcentrum.hu
Feltöltő: emerencia
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
Élj a mának. Már van ahol kéretlenül, ingyen osztogatják a minimál és garantált bérminimumot kereső dolgozóknak az Erzsébet plusz kártyát ahová kötelező beregisztrálni. Mindenki "boldog" lesz, ha erre kapja a fizetésének egy részét. Majd csak akkor jönnek rá, hogy átverték őket, ha hitelt szeretnének felvenni, táppénzre, kórházi kezelésre szorulnak, gyesből kell élniük, munkanélkülire mennek vagy nyugdíjba. Majd akkor megkapják a szabványszöveget, hogy nem "öngondoskodtak" magukról.
verum
Biztos bennem van a hiba, de ez engem mindig a jegyrendszerre emlékeztet.
Nem lehet belőle rezsit, orvost fizetni, adósságot törleszteni.
A munkáért bér jár és nem jegy. Szerintem.
emerencia
@verum: @Horizont: Kész átverő sóóóóóó... Jól járnak a vállalkozók mert lesz fizetőképes kereslet, jól jár az állam mert ezeknek az embereknek már kevesebb juttatást kell majdan fizetni. (Pl.nyugdíj, gyes, munkanélküli, stb.) A munkavállalónak pedig csak egyszerűen meg kell magyarázni, hogy "jól jár" mert most áztathatja pl. a fenekét a fittneszben mintha középosztálybeli lenne. Arra pedig ne is gondoljon, hogy majdan a bajban fogja megfizetni ennek keservesen az árát. :-(((((((((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.