A Balatoni Szövetség abban bízik, hogy változik a tó parti üzletek hétvégi nyitvatartása. A turizmusért felelős helyettes államtitkár levelére építik bizodalmukat - írja a sonline.hu.

Balassa Balázs szigligeti polgármester, a tóparti önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség elnöke a tavalyi nyári szezont követően fordult az illetékesekhez az érdekvédelmi szervezet javaslatával.

A Balatonnál nyáron legyen advent – ezt javasolták az üzletek vasárnapi nyitva tartásával kapcsolatban. Vagyis az üdülőrégió üzletei az adventi időszak helyett nyáron tarthassanak nyitva. Elképzelésük szerint a balatoni régió üzletei a jogszabályban megengedett öt helyett nyolc szabadon választott vasárnapon tarthatnának nyitva. Azt is szeretnék elérni, hogy a 200 négyzetméternél kisebb üzletekben alkalmazottakat is bevonhassanak a hétvégi munkába, megfelelő túlóradíjak ellenében.

A helyettes államtitkár azt írta válaszlevelében: megvizsgálják azt az igényt, hogy ne a kormány döntse el, melyik meghatározott vasárnapokon lehessenek nyitva az üzletek, hanem térségenként, például a turisztikai igényeknek megfelelően legyen ez helyben eldönthető és nem évi öt, hanem nyolc napra vonatkozóan.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
Ja, ha pénzről van szó, akkor nem számítanak a magyar családok, csak dolgozzanak vasárnap is és nem számít, hogy mikor van advent, lehet tetszés szerint ide-oda tologatni. Térségenként és főleg pofánként vannak a törvények.
Ennyit a nemzet családvédelméről, meg a keresztényi értékekről. :-(
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Nem-e az történt, hogy bevezették a vasárnapi zárva tartást, majd az így már nem túl nyereséges üzleteket Orbánék nyomott áron megvették és most láss csodát megint lehet vasárnap is nyitva tartani. Persze lehet, hogy nincs igazam. De ezektől minden kitelik.
pbalage
Vagy mindenhol, vagy sehol.
Kötsög Balaton.
Kötsög KDNP.
Kötsög Fidesz.
Kötsög Orbán.
namihami
Récsölke erősen hajt a turizmus állami irányításáért.
Radikálisan csökkent a balatoni turisták boltokban történő vasárnapi pénzköltése.
Két, természetesen, össze nem illő hír.

Az a hülye idegen, aki forogni akar a leginkább nyári turistahelynek mondható Balaton mellett, miért van arra kényszerítve, hogy a kajavásárlását ne ő határozza meg, ráadásul a saját pénzéért.
Már most olcsóbb a spanyol tengerpart , jobb kiszolgálással és szebb környezettel, még néhány ilyen remek Fidesz-KDNP ötlet és végképp oda fognak menni a pénzüket elkölteni.
colibri
Hányinger, amit a vasárnapi boltzárral mutyiznak!
pbalage, egyet értünk!
Szókrakész
Majd récsöl átveszi a turisztikai minisztérium irányítását és onnantól egy kis(hatalmas) védelmi pénz fejében nyitva lehetnek a Balaton parti boltok.
Aztán ugyanezt kiterjeszti a Dunára, Tiszára, az Alföldre és minden hegységre, síkságra és az egész országra földön, vízen, levegőben.
egyvandor
A hétvégét együtt töltő család dumáját csak egy fideszbirka veszi be. Ha ez lett volna a cél, akkor nem csak a boltokra vonatkozna, vagy a dolgozóknak, vagy a csalásosoknak biztosítottak volna több hétvégéhez jogot.
Európára hivatkozás is hazugság. Számos országában van vasárnapi nyitva tartás Francia, Spanyol, etc. Van ahol a boltoknak csak egy része nyit ki hét végén.
Gorbán bandája csak akkor nem hazudik ha már legalább egy órája nem vesz levegőt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.