Egy Tolna megyei gyorstalpalón lett aranykalászos gazda Mészáros Lőrinc, tudta meg a Hír TV és a Magyar Nemzet. Az oligarcha ugyanakkor "nem járt be" a tanfolyamra. Somogyi Imre, a képzőhely vezetője elmondta, Mészárosékat levizsgáztatták, de a tanfolyam a felcsúti polgármester telepein zajlott.

Csakhogy több alkalommal kiderült, hogy a papíron 480 órás tanfolyamot sokan úgy teljesítik, hogy valójában tanfolyamot nem végeznek (előfordul, hogy papíron heti 45 órára kerül sor és három hónap alatt lezavarják az egészet, ami nem életszerű...)

Mint azt a Hír TV egyik korábbi riportja bemutatta: be sem kell járni az órákra, hiszen „nem szokott előfordulni, hogy valaki megbukik”.

A jelenség ismert, de érdemi kormányzati reakció még nem született rá.

Mindenesetre az Együtt már jelezte, nem hagyja annyiban a dolgot, kivizsgáltatná Mészáros Lőrinc aranykalászos oklevelét és vagyongyarapodását:

Az Együtt szerint immár formailag is érvénytelenek Mészáros Lőrinc földvásárlásai, mivel az azokhoz szükséges képesítést a szabályok kijátszásával, feltételezhetően okirathamisítással szerezte meg. A sajtóban megfogalmazott gyanú alapján az Együtt ismeretlen tettes ellen tesz feljelentést, mert a csak papíron elvégzett tanfolyam vagyongyarapodáshoz vezetett.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@RonaGyuri: Allitolag valoban nem fejezte be, mert valami miatt korabban hazajott.. (Halaszthatatlan focimeccs?)

Ez nem kozokirathamisitas, ha ok csinaljak, hanem valoszinuleg torvenyadta lehetoseg... MAjd a polpolt petya kitalalja, melyik paragrafus alapjan tehette ezt meg...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Plágium palika is így kezdte. Ez meg a tanulás?! Ugyan kérem! Minek neki tanfolyam? "... ha gazdag lennék rögtön bölcs lennék..."
Őneki elég a tudáshoz annyi, hogy fideszes! És innentől kezdve már sínen is van!
Csizmás Kond
@JAJMÁR: ...nekem meg van két fügém...na de hagyjuk ezt...:)...sőt ennyi ismeretség után valakinek a szemébe hazudni...hát én szégyelleném...
öcsi55
Úgy van vele ,figyeszes vagyok mindent megtehetek.
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 16:44 Még nem láttam a szemeidet... de nem felejtem el, meglásd, hogy "fügét mutatok neked" :)
kukac50
Mennyi adót fizetett Mészáros Lőrinc és felesége, testvére, és két lánya meg a fia az elmúlt 5 évben? A Navnak vizsgálni kellene! Biztos nagyon sokat! Miből tudtak több mint 1300 hektár földet vásárolni? Itt van a fekete gazdaság! Csak utána kellene nézni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.