Egy Tolna megyei gyorstalpalón lett aranykalászos gazda Mészáros Lőrinc, tudta meg a Hír TV és a Magyar Nemzet. Az oligarcha ugyanakkor "nem járt be" a tanfolyamra. Somogyi Imre, a képzőhely vezetője elmondta, Mészárosékat levizsgáztatták, de a tanfolyam a felcsúti polgármester telepein zajlott.

Csakhogy több alkalommal kiderült, hogy a papíron 480 órás tanfolyamot sokan úgy teljesítik, hogy valójában tanfolyamot nem végeznek (előfordul, hogy papíron heti 45 órára kerül sor és három hónap alatt lezavarják az egészet, ami nem életszerű...)

Mint azt a Hír TV egyik korábbi riportja bemutatta: be sem kell járni az órákra, hiszen „nem szokott előfordulni, hogy valaki megbukik”.

A jelenség ismert, de érdemi kormányzati reakció még nem született rá.

Mindenesetre az Együtt már jelezte, nem hagyja annyiban a dolgot, kivizsgáltatná Mészáros Lőrinc aranykalászos oklevelét és vagyongyarapodását:

Az Együtt szerint immár formailag is érvénytelenek Mészáros Lőrinc földvásárlásai, mivel az azokhoz szükséges képesítést a szabályok kijátszásával, feltételezhetően okirathamisítással szerezte meg. A sajtóban megfogalmazott gyanú alapján az Együtt ismeretlen tettes ellen tesz feljelentést, mert a csak papíron elvégzett tanfolyam vagyongyarapodáshoz vezetett.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@RonaGyuri: Allitolag valoban nem fejezte be, mert valami miatt korabban hazajott.. (Halaszthatatlan focimeccs?)

Ez nem kozokirathamisitas, ha ok csinaljak, hanem valoszinuleg torvenyadta lehetoseg... MAjd a polpolt petya kitalalja, melyik paragrafus alapjan tehette ezt meg...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Ugyan már hisz csak hűen követi nagy barátját. Az is így volt az oxfordi diplomájával. Bár legjobb tudomásom szerint ő nem kapott papírt se! =))
verum
Tanulni képtelenek ezek a felkapaszkodott újgazdagok. A tanulás, a tudás nem erősségük, csak a csaláshoz van eszük. És ha hatalmat is kapnak hozzá, akkor Isten legyen hozzánk irgalmas!
karma1
@RonaGyuri: Allitolag valoban nem fejezte be, mert valami miatt korabban hazajott.. (Halaszthatatlan focimeccs?)

Ez nem kozokirathamisitas, ha ok csinaljak, hanem valoszinuleg torvenyadta lehetoseg... MAjd a polpolt petya kitalalja, melyik paragrafus alapjan tehette ezt meg...
bakegya
ORBÁN VICCTOR JÓ BARÁTJÁT MINEK ZAKLATJÁTOK ők magyarország őskeresztény-illiberós-kommunistái-ők ketten azok a magyarok akik a saját bizonyítványuk is kiállíthatják!A felcsutkai zsenik már csakkk ilyenek...ők a nagy-büdos életbe jártak oskolába,de oda is csakkk mellé.KÜLÜGYESEN BELÜGYESEN IS NAGYELŐADÓKBAN LÉPNEK MÁR FEL.EX KATEDRA.Tanítani remekül tudnak,hogyan kell kakálni pisálni a becsületes munkából megélni próbálkozókra, úttörőkre,TANÁROKRA,ORVOSOKRA ,de még ANGÉLÁRA IS.
Csizmás Kond
...miből gondoljátok, hogy Lőrincbá nem tudna elvégezni egy ilyen kalászegyetemet ?
RonaGyuri
@karma1: egyébként időnként náhányszor kilátogatott ezzel az ürüggyel!
Azonban a január végi végleges hazajövetelét nem foci, hanem a választások indokolták!
karma1
@RonaGyuri: El tudom kepzelni...:o))) Mondjuk a gyakori kimaradozas meg is latszik rajta meg a kormanyzasan...:o)))

meszaros meg talan valoban kepes lenne egy ilyen tanfolyamra elmenni, csak eppen amig neki a vitya a baratja, akkor meg minek menjen?
eugen4402
@Csizmás Kond: Mert nincs rá ideje. Legyünk jóindulatúak, és ne keressünk más okot...Ennyi tisztség, foglalkozás, kötelező elfoglaltság mellett kizárt dolog, hogy órákon át valami előadásokat hallgasson, amiből jó, ha minden második szót ismeri. Azt már tudja, hogy az idő pénz, és pénze van dögivel, tehát megveszi az egész "kalászegyetemet" tanárokkal, pedellussal (kancellárral), oklevéllel együtt, és ha akarja, akkor 24 diplomát állíttat ki saját nevére, és ébenfa keretbe foglalva dolgozószobája fő falát azokkal tapétázza ki...
Kutyuska
Persze, hogy nem jár be. Most még az alsó tagozatot végzi, tanul írni és olvasni.
lópicigáspár
Nincs ezzel gond semmi, hisz általában a "nagyemberek" mindig így csinálták. Annyi a bibi csak, hogy a mai világban van ez az internetnek nevezett szörnyűség, - amit nem véletlenül akarnak korlátozni -, és bizony itt kiteregetődik minden szennyes!
Hofipisti
Szerintem ezen kár erőlködni! Ez a kötelező tanfolyam - mint ahogyan pl. a nehézgépkezelői típusvizsgák is - kizárólag arra valók, hogy a tanfolyamokat tartó, ill. a vizsgáztató "szakembereknek" - főként hatósági embereknek - havi plusz jövedelmet biztosítson. A tanfolyam résztvevői, avagy munkáltatóik, a vállalkozások meg hát hadd fizessék.
Mészáros grófnak egyszerű a dolga: én adom a termet, ti adjátok a papírt!
Magyarország jobban teljesít!
justhpeter
Tegnap azt hallottam a tévében, hogy Mészáros csak két dologra volt képtelen: a időbeli és precíz munkára. Ilyen háttér mellett hogy várhatja el valaki, hogy summa cum laude (phd) végezze el azt a komoly tanfolyamot.
Szókrakész
Akkor Stop for a Moment.
Tolna megye és Felcsút az nem Makó-Jeruzsálem távolság?
nusika
...vásárolt egy diplomát! Magyarországon ez divat a gazdagok közt, ők mindent megtehetnek! ..."majd az ügyvédek elintézik! 'oszt jónapot!"
Csizmás Kond
@eugen4402: Mészárosnak eddig is volt földterülete, csak most kihasználva a lehetőséget megtoldotta a vagyonát amiért senki nem haragudna ha nem lenne komája Orbánnak.
...ilyen egyszerű.
Amúgy ha történetesen te, vagy én lettünk volna a helyébe ugyanígy csináljuk.
eugen4402
@Csizmás Kond: Nagyjából elfogadom a véleményedet, egy mozzanat kivételével:
én biztos nem tudnám utána csinálni, mert abszolút tehetségtelen vagyok ezen a téren. Kiskoromban sem álmodoztam arról, hogy ha megnövök, akkor én leszek a Világ Ura...:-)
Csizmás Kond
@eugen4402: minden embert a körülmények faragnak hozzávalónak...persze akarni is kell.
eugen4402
@Csizmás Kond: Részben a genetikai, részben a környezeti okok formáltak olyanná, amilyen mostanra lettem, de nekem így megfelel. Majd a következő életemben - igérem - szotyiköpködő földbirtokosként fogok újjászületni. :-)
Csizmás Kond
@eugen4402: szerintem a genetika kizárható...sok nagy embernek lett selejt utóda...
Toby
Helyes a csicska - és maffiapénztáros feljelentése ! A mangalicza húzzon vissza a menet - és csővágók birodalmába, talán abban még hasznos is lehet a " munka alapú társadalom" számára ! Szotyihéjat abban is lehet köpködni !
dr. prédikátor
Na kérem ellenzék!!! DK,MSZP , Jobbik meg a többi macskapárt!!! Itt a magas labda ,tessék lecsapni! feljelenteni ezt a szarkupacot!!!Okirat hamisítás ,csalás meg a többi!!!
zöldszem
Ugyan már, nem volt ennek a fideszmajomnak semmi féle gyorstalpaló tanfolyamon részt vennie.
Előkereste az úgynevezett, születési anyakönyvi kivonatát!
Akkora paraszt, hogy születési anyakönyvi kivonat helyett, rögtön őstermelői igazolványt kapott!!
JAJMÁR
@Csizmás Kond: Ugyan, nem a lőrincke az egyetlen illetéktelen és dilettáns a sokféle területein - mert én még gázt szerelni se őt hívnám, mekkelekek ülnek az ország életbevágó posztjain mindenhol.

Van előnye ennek is, - nézőpont kérdése - mert pl. ugyanabba és ugyanannak többször is lehet pénzt invesztálni, mindig elölről kezdve.

A magyar föld pedig visszatér régi nagy híréhez, ahogy Ady megírta, hiszen a pénzéhes ostobák azt képzelik, hogy a földműveléshez nem kell érteni, de a föld kifosztásához valóban inkább utálni kell.
"Elvadult tájon gázolok:
Ős, buja földön dudva, muhar.
Ezt a vad mezőt ismerem,
Ez a magyar Ugar.
..."

Följelenteni mind!
Csizmás Kond
@JAJMÁR: a múltkor láttam a tv-ben egy riportot ahol szintén Mészárosról és hasonlókról volt szó, amit egy őstermelőnek nevezett hölgy magyarázott el...aki divatosan felöltözve sétált a szántóföldön..morzsolta a rögöket...beszélt...a fehér selyemsálját lengette a szél...
...szóval ma ezek a mezőgazdászok.
...te műveltél valaha földet ?...mert szerintem Ady sem...
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 18:38 Őstermelő is vagyok és leesne az állad, ha látnád, milyen szépen fel tudok öltözni, hát még akkor, ha riportot készítenének velem :)))
Rossz úton jársz, ha öltözék alapján ítéled meg, ki, mihez ért.
Ady költő volt. A művész feladata, hogy bemutassa a valóságot. Úgy gondolod nem értett hozzá?
Egyébként az apja gazdálkodó volt, nem lehetett idegen tőle sem.
Csizmás Kond
@JAJMÁR: Mekkora területen gazdálkodsz ?
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 19:17 Lőrincbaráthoz képest zsebkendőnyin.
Toby
Ó...hát majd polt-bűnpártoló sunyi péter ügyvéd, elutasítja ! Csak ez a nyomtatvány létezik a számítógépeiken !
papa.49
@justhpeter: Hát ez az 2010 előtt már igen a végét járta csőszerelő, de íme hogy magához tért kitudja miért is))))))))))
JAJMÁR
@Csizmás Kond: Hú, de kíváncsi vagy. Kukoricát, kalászost, takarmányt az állatoknak, és minden mást amit konyhakertben szokás, + batáta, már tavaly is volt, idén nagyobb mennyiségben + csicsóka, ezt is, + articsóka ezt tavaly kezdtem, de a 2.évben terem, vagyis idén + csicseriborsó. Ezek a pluszosok bevezető termékek, de van még pár, amelyekből csak keveset vetek, megfigyelésképpen. Próbálok igazodni az éghajlatváltozáshoz.
Van még mindenféle gyümölcs is.
papa.49
Mikor lesz következménye a nyilvánvaló hamisításnak???
MEGMONDOM SOHA!!!
Csizmás Kond
@JAJMÁR: ...pedig meg voltam győződve, hogy csak déligyümölcsöt...:)
JAJMÁR
@Csizmás Kond: Két fügefám van, teremnek is. Van egy gránátalma, ez csak szép. Próbálkozom ezekkel is :)
Gyuri Géderről
Nyugi Lőrinc! A vezír már annak idején megmondta: "jönnek az ügyvédek oszt jó napot"
Desischado
Plágium palika is így kezdte. Ez meg a tanulás?! Ugyan kérem! Minek neki tanfolyam? "... ha gazdag lennék rögtön bölcs lennék..."
Őneki elég a tudáshoz annyi, hogy fideszes! És innentől kezdve már sínen is van!
Csizmás Kond
@JAJMÁR: ...nekem meg van két fügém...na de hagyjuk ezt...:)...sőt ennyi ismeretség után valakinek a szemébe hazudni...hát én szégyelleném...
öcsi55
Úgy van vele ,figyeszes vagyok mindent megtehetek.
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 16:44 Még nem láttam a szemeidet... de nem felejtem el, meglásd, hogy "fügét mutatok neked" :)
kukac50
Mennyi adót fizetett Mészáros Lőrinc és felesége, testvére, és két lánya meg a fia az elmúlt 5 évben? A Navnak vizsgálni kellene! Biztos nagyon sokat! Miből tudtak több mint 1300 hektár földet vásárolni? Itt van a fekete gazdaság! Csak utána kellene nézni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.