Néhol több ezer beteg jut egy háziorvosra, míg másutt a környező településekre kell sietnie annak, aki az egészségével küszködik. Magyarország mind a 6343 praktizáló körzeti orvosa a végletekig túl van terhelve, az utánpótlás pedig közel sem fedezi a kihulló doktorokat, hiszen a fiataloknak se praxisra, se rendelőre nincs pénzük.

Forrás: blikk.hu
Feltöltő: 1magyar
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
minél több beteget lát el, annál kevesebbet keres, ugyanis egy meghatározott beteglétszám felett csökken a finanszírozás. A degresszió általában felső korlátos, azaz egy pont felett semmilyen támogatás nem jár.
a praxisok ugyanis nem eladhatók és nincsenek elegen, akik pótolhatnának minket.
Na ez tényleg felháborító!!!
A curva anyjukat, hogy legalább ezt szabályoznák normálisan!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@karma1: Világos és szerintem is van eszmei értéke! De, ha eladja, akkor sem lesz az ő bevétele, mert az OEP-é a praxisdijból származó bevétel! Nekem is furcsa... legalább osztoznának és akkor érdekeltté is tehetnék a dokit...
karma1
@szaboria1: Ma mar nincsen - legalabbis jobb helyeken - papir kartotek rendszer, minden online-on van, igy mindenkinek egyszerubb. Amikor itt orvoshoz megyek, sokszor nem jutok be a sajatomhoz, de nem is kell, mert a nevem es a lakcimem alapjan minden adatom fent van a rendszerben 15 eve, amiota itt elek. A "record"-omban benne van az osszes orvoslatogatasi datumom, a diagnozis, a kezeles, a kapott gyogyszer, es meg az is, hogy mivel fizettem, kp-vel vagy bankkartyaval, es hogy nem vagyok-e fizetesi hatralekban.
Ha mondjuk utazas kozben 900 km-rel arrebb baleset erne, a nevem alapjan mar a mentokocsiban meg tudjak mondani, hogy mire vagyok allergias, vagy van-e akut betegsegem, szedek-e gyogyszert valamire,.
pbalage
@karma1: ez tökre rendben van, viszont magyarországon nincs meg a bizalom az efféle rendszerek iránt, mert a fidesz már többször is sikeresen bebizonyította, hogy bármivel vissza lehet élni.
szaboria1
@karma1: Nálatok igen. De mi még nem tartunk ilyen rendszerrel ellátva csak az adott szakrendelőben tudnak bele nézni pl. más kórház vagy rendelő már nem.
karma1
@pbalage: Dragam, nehogy mar egy kartotekos dobozt ne lehessen lenyulnia a Jolikanak, ha "odafontrol" a focsinovnyik kivancsi valamire? Ugy szemetek ezek, ahogy vannak...:o(((
Eriksson
Bizony, szegény doktorbácsik, nénik, még nyugdíjba se tudnak menni, mert akkor ellátatlanul marad a pacientúrájuk. Lassan már nincs is fiatal háziorvos.
Nem olyan régen akaratlan fültanúja voltam egy beszélgetésnek. Azt mondja egy 35-40 év körüli szakorvosnő egy másiknak, hogy: Dolgoztam egy ideig háziorvosként, de az nem embernek való szakma. Gyorsan váltanom kellett.
Nem beszélve arról, hogy a háziorvosnak hatalmas felelőssége van a betegségek diagnosztizálása, gyógyítása terén, míg a szakorvos már készen kapja a beteganyagot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.