Kövér László azt találta mondani kedden, "ha a salgótarjániak gyermekeik, unokáik számára élhető jövőt szeretnének, nem szabad hibát elkövetniük az időközi választáson" – mondta az Országgyűlés elnöke kedden a városban tartott sajtótájékoztatón.

Kövér László hozzátette: olyan polgármestert kell választani, aki képes felelősséggel gazdálkodni és megtalálja a partneri viszonyt a kormányzattal.

Erre válaszolt kemény hangnemben Dömsödi Gábor, Pásztó független polgármestere, volt televíziós műsorvezető.

Nyílt levél Kövér Lászlónak

Tisztelt Házelnök úr!

A tisztelet egyrészt a pozíciónak szól, másrészt az azt betöltő személynek szólhatna. Ön salgótarjáni megnyilatkozásával nem érdemelte ki egyetlen demokrata tiszteletét sem. Megválasztott, független nógrád megyei polgármesterként a leghatározottabban vissza kell utasítanom azt a nyomásgyakorlást, amit Ön a demokratikus választás előtt megengedett magának, annak ellenére, hogy ez törvénytelen, demokrácia ellenes és hazafiatlan. Nem az a cél, hogy a legjobb nyerjen tisztességes versenyben? Az a cél, hogy a Fidesz jelöltje? Ha nem nyer, nem lesz pénz Salgótarjánnak? Talán ezért nem volt eddig sem? Beismerte, hogy bármennyire jól dolgozott is Dóra Ottó Önök ellehetetlenítették? Most újra ezt ígérik? Ha ez igaz, akkor Önök tevőlegesen hozzájárultak ennek az embernek a felőrléséhez, ellehetetlenítéséhez, végső soron ahhoz, hogy most új választásra kerüljön sor. Levonhatták volna a tanulságot, de nem tették. Más országban az ilyen mondatok bűncselekménynek számítanak, nálunk meg hallgatjuk tétlenül évek óta. Mint nógrád megyei független polgármester tiltakozom ez ellen. A mi városunk Pasztó példa arra, hogy egy párt emberei, az Ōnök képviselői, tudnak együttműködni egy Fideszen kívülivel. A párttagok tehát még normálisak ebben az országban, nekik a saját városuk jövője a fontos. Ezen gondolkozó városokból, falvakból áll össze az ország. Miért nem képesek ezt vezetőként felfogni?

Kövér Úr! Kövesse meg a salgótarjániakat a hatalommal való visszaélése miatt. Kövesse meg a magyar demokratákat és legközelebb számoljon legalább 1990-ig mielőtt kinyitja a száját. Salgótarjánban pedig győzzön a legalkalmasabb jelölt, és azután mindenki segítse őt a város felvirágoztatásában!

Dömsödi Gábor

független polgármester

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Már nyíltan fenyegetőzik a fidesz hanem az ő jelöltje nyer akkor nincs pénz a városnak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
,, megtalálja a partneri viszonyt a kormányzattal"
No komment! Ez valóban nyílt fenyegetés.

Ez igen, tökös gyerek ez a Dömsödi és b@szottul igaza van. Sok ilyen kéne és nem itt tartana ez az ország. Nyissuk már ki végre a pofánkat az elnyomás, megfélemlítések, zsarolások és nyílszíni fenyegetések ellen.
Ezek olyat is mondtak korábban egy városnak az önkormányzati választások előtt (talán Makón), hogy sok eu-s pénz lesz, kár lenne kimaradni belőle.
szaboria1
Már nyíltan fenyegetőzik a fidesz hanem az ő jelöltje nyer akkor nincs pénz a városnak.
wagabund
A házelnök amikor ezt a bölcsességet mondta, nem kockás ing volt rajta ugye?

Naugye.
nezelodo
Na, pont ez az illetékes, hogy eldöntse, kit kell megválasztani. Ebben az országban mindig a Wc csésze tartalma húzza az az öblítőmadzagot.
Kutyuska
Kövér inkább a lányát noszogatná, hogy szüljön már neki unokákat. Azokat terrorizálhatná kedvére, traktálhatná a bölcsességeivel és megtanulhatnák tőle, milyen ember az, akinek tele van a szíve szeretettel.
alterego56
Fejlődik a házelnök elvtárs. Már nem kell felkötni magukat azoknak szavazóknak akik nem a fidesz jelöltjére szavaz.
alterego56
Kövér azért mondhatna egy két jó példát a felelősséggel végzett polgármesteri munkáról. Megemlíthetné Lázár János Hódmezővásárhely és Kósza Lajos Debrecen városának volt egyes számú vezetőit akik 2-4 cikluson átívelő polgármesterségük idején több tízmilliárd Ft adósságot csináltak településeiknek. Megemlíthetné pl. az V. kerület volt polgiját is mint csúcstartót aki 2006-2014 között egymilliárd forintról 16 milliárdra növelte /megtizenhatszorozta/ a kerület adósságát.
nezelodo
@alterego56: Ne ostorozd ezeket a nagyszerű dakota polgármestereket. Orbán utasítására adósították el ezeket a településeket, hogy aztán ordítva Gyurcsányozhassanak, a számlát meg a takarékos orbáni gazdálkodás jegyében az adófizetők állták.
Szókrakész
@wagabund: Az a Viktor kedvenc mintája.
Ja nem.
A csíkos.
Sajna nem a börtöncsíkos.
zöldszem
2014.okt 5 Már akkor megmondta Orbán!!!
"A vasárnapi önkormányzati választás egyik legfontosabb kérdésének Orbán Viktor azt nevezte, hogy lesznek-e olyan polgármesterek és megyei vezetők, akik képesek együttműködni a kormánnyal. "Az együttműködéshez bizalom kell. Az nem megy, hogy egyik nap diktatúrát kiáltunk, gyalázzuk a kormányt, lejáratjuk külföldön, másnap pedig azt mondjuk, hogy működjünk együtt, mert pénzről van szó" – fogalmazott.
A miniszterelnök ezért azt kérte az emberektől, hogy olyan önkormányzati vezetőket válasszanak, akik őszintén tudnak közösen dolgozni a jelenlegi kormánnyal. "Ahol ilyen képviselők, polgármesterek lesznek, ott kialakul az összefogás, és az emberek érezni fogják a közös munka előnyeit" – mondta.
propeller.hu/itthon/2997498-orban-elmo...

Most, nem történt más, csak az MSZMP Társadalomtudományi Intézetének volt munkatársa vissza lépett a múltba. Nosztalgia! Fenyegetés! Csak a Fidesz! Hogy mivel jár az ellenszegülés?Lehet érdeklődni, Esztergomban!
alterego56
@nezelodo: 12:02-re
Az önkormányzatok adóssága az államadósságot növeli. 2006 forró őszén besárgult szinte az egész ország. A pofátlanság teteje ezek után az hogy Orbánék visítva üvöltöztek hogy a baloldal eladósította az országot. A főg@ci kiadhatná utasításba hogy valamelyik írni/olvasni tudó seggnyalója számolja már ki, a fideszes önkormányzatok mekkora összeggel járultak hozzá az államadósság növekedéshez. A fentebb említett három "úriember" cca. 60 Mrd Ft-ot tett hozzá. És a többi?
preparátor
Ha Kövér mondja el, mi kell a demokráciához, az önkény. Ha ezt a hibbant Gyurcsány mondja, bölcsesség. Na ne etessen már Dömsödi, tolja haza a biciklit, de gyorsan!
nezelodo
@preparátor: 15:25. Ez még jól is hangzik annak aki nem tud semmit a Kövérről, és a felmenőiről, és a Kádár rendszerben Veszprém megyében betöltött dicstelen szerepükről. Persze rájuk nem vonatkozott az egykori fideszes plakátkampány, "az apák és fiúk".
justhpeter
Kövér csak azt kapta amit megérdemelt. Kampányidőszakban egyszerűen eldobja azt az üres agyát is és beszél össze vissza.
Rózsika Hatházi
@preparátor: Te véletlenül nem a Freewolf vagy inkognitóban?
jancsipapa
Lepereg róla . Kár lemenni Kövér szintjére .( A legendás öttusázó ,Balczó András mondása volt valamikor : - Aki szarral birkózik ,ha győz is szaros lesz )
preparátor
Gabika! Told haza a bringát! Kevés vagy!
simmering73
@Rózsika Hatházi: Azt mondja nem, de legalább akkora gyökér.
Rózsika Hatházi
@simmering73: Igazad lehet, mert 4 óra után is kommentel, pedig az már nem munkaidő. :)))
Lepényleső
Mondhatod te egy kövérnek,hogy fogyjon le,mintha lónak imádkoznál. Ezért talán az ostor,az
használ.
Fradigege
Aki a zsideszes jelöltre szavaz, az hazaáruló. Ha a zsidesz nyer csehszlovákok vihetik az egész várost a gecibe!
Feraj49
Mi ez,ha nem fenyegetése a városnak ?!!
kamazuka
Mondhatná bárki.Nekem könnyű.
Joggal,és igaza lenne!
human
Kampányban a városunkat egy teherautó járta és hatalmas betükkel hírdette: A város nem lehet ellenzékben!
Az első kérdésem az volt, mert akkor mi lesz? Ne nyerünk pályázaton? Betartanak a városnak? Nem fideszes nyert. De egyre többször hallani olyan véleményeket, hogy bár a hátuk közepére nem kívánnák a fideszes alternatívát, de hátha jobban fejlődne a város, ha őt választanák. De nézzünk meg bármilyen területet amihez a fidesz hozzányúlt. Alkalmatlan pártkatonák kerülnek mindenhova, akik szakmailag nullák, csak végrehajtani tudnak.
Desischado
Ez kérem zsarolás, amit úgy hívnak, hogy hatalommal való visszaélés! kötelest mikor viszik a bíróságra?
kerekkocka
@preparátor: Már átutalták a fizetésed?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.