Fontosnak nevezte a mindennapi élethez szükséges pénzügyi-gazdasági ismeretek oktatását Áder János köztársasági elnök hétfőn, amikor ellátogatott az OTP Fáy András Alapítvány OK Oktatási Központjába.

Hangsúlyozta: az ilyen képzések révén a fiatalokat és felnőtteket is meg lehet tanítani arra, "hogyan kerüljék el az élet nagy útvesztőit". Emlékeztetett arra, hová vezetett a múltban, amikor százezrek hagyták figyelmen kívül a régi népi bölcsességet, mindenki addig nyújtózkodjon, amíg a takarója ér.

Az államfő hozzátette, arra is meg kell tanítani az embereket, hogy kerüljék el a piramisjáték-szervezőket, akiknek bebolondított ügyfelei szaladnak a pénzük után.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szókrakész
Keresztény szellemben kell ezt is tanítani.
És a qrmány összes tagját visszaültetni a padokba. Hogy ők is a legmodernebb up to date tudást szerezhessék meg.
Mert ugye 2x2=4
De
Azt a passzust kifelejtették, hogy:
Ne lopj!
És ha fideszes van qrmányon akkor már a 2x4 nem egyenlő néggyel.
Sokkal kevesebbre jön ki.
szép új világ
Ha ezt is bevezetik a horgász ismeretek oktatásával együtt, akkor tényleg komplex lesz az oktatás. Pénzügyi ismeretek birtokában a nebuló kitudja majd számolni, hogy évente mennyi hallat kell majd fogni és azt milyen áron kell azt eladni, hogy a szülei lakáshitelét az ő unokája 60 éves korára visszafizesse.
eugen4402
Elnök úr, ekkora igazságot régen nem mondott! Méghozzá kisgyerek kortól kellene amolyan "háztartási ismeretek"-féle tananyag, de nem ridegen, könyvből, szóról-szóra bemagolva, hanem érdekesen, színesen, a gyakorlat felől közelítve.
Biztos, hogy 10-20 év múlva kevesebb Quaestor-áldozatot kellene megmenteni, és a legszegényebbek is vacsoráznának hónap végén...
adrenalink
Miért nem szól Matolcsynak, jó pénzért biztos megszervezné. Óraadó lehetne pl Kósa Lajos forint árfolyam karbantartó, vagy százlábú Ráhel...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.