Nincs munkád? Attól tartasz, hogy így már nyugdíjad sem lehet? Pedig akkor sincs minden veszve, ha nincs meg a nyugdíjhoz szükséges szolgálati időd. Mutatjuk, hogyan és milyen feltételekkel vásárolhatod meg magadnak a hiányzó éveket. Az elmúlt hetekben rohamosan terjedt az interneten az a hír, miszerint szolgálati éveket vásárolhatunk a nyugdíjunkhoz, annak érdekében, hogy nyugdíjasként jobban élhessünk. A Pénzcentrum most utánajárt a híreszteléseknek és kiderült egy eddig nem egyértelmű, ám fontos részlet: Magasabb összegű nyugdíj céljából nem vehető igénybe a szolgáltatás - válaszolta kérdésünkre az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF). Tehát, szolgálati idő szerzésének céljából valóban van lehetőség megállapodást kötni a nyugdíjbiztosítási szervekkel, de nem azért, hogy nyugdíjasként jobban élhessünk. Akkor kinek jó ez? A megállapodásnak az a célja, hogy azok, akiknek nincsen biztosítási jogviszonyuk, vagy azok, akik a nyugdíjhoz nem akartak vagy nem tudtak...

Forrás: penzcentrum.hu
Feltöltő: emerencia
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
Alig telik el nap, hogy nagy tudású emberek ne "világosítanának" fel arról, hogy nem szükséges idősb korban munkahelyen nyűglődni egyre fogyatkozó erővel. Csak szerezni kell egy kis pénzt és meg lehet vásárolni az életünk munkájával kiérdemelt büntetőéveket. Senki nem hiszi el nekem, hogy nagyon sokunk számára ez egyáltalán nem opció.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.