Nyakó István szocialista politikus azt követeli a Nemzeti Választási Irodától (NVI), hogy őrizzék meg és mutassák be az NVI épületénél kedden történtekről készült videofelvételeket.

Nyakó: mutassák be az NVI-ben kedden készült videofelvételeket

A politikus, akit kedden akadályoztak abban, hogy elsőként adhassa le népszavazási kezdeményezését pénteki közleményében azt írta: "felszólítottuk, és felszólítjuk az NVI-t, hogy legkésőbb hétfőig mutassák be azokat a bizonyító erejű videofelvételeket, amelyeket kedden az NVI-ben rögzítettek. "Figyelmeztetjük az NVI illetékeseit, hogy különös gonddal őrizzék a felvételeket, mert a rendőrségtől azok bizonyítékként való lefoglalását kértük".

A szocialista politikus szerint "a botrányok sorozata" pénteken folytatódott az NVI épületében. Ugyanis a Nemzeti Választási Bizottság csak azért ült össze, hogy a Lukács Zoltán szocialista politikus által törvényes keretek között benyújtott kifogást érdemi vizsgálat nélkül elutasítsa. A keddi botrány még önálló napirendi pontot sem érdemelt az alig 30 perces ülésen.

"Ezek után nagyon komoly kétségek merülnek fel a választási bizottság fideszes többségének tisztességével kapcsolatban. Ugyanakkor a leghatározottabban figyelmeztetünk: ha nem járnak a dolog végére, ha az elkövetőket fedezik, a felbujtókat pedig bújtatják, maguk is a keddi elkövetők bűnsegédjei lesznek"

- írta Nyakó István.

Kedden délelőtt kisebb tömeg jelent meg az NVI Alkotmány utcai épületének kapujánál, arra várva, hogy a Kúria honlapján megjelenjen az a végzés, amely megnyitja az utat egy újabb népszavazási kérdés benyújtása előtt a vasárnapi boltzár ügyében.

A kérdést végül elsőként Erdősi Lászlóné tudta leadni, megelőzve az MSZP-s képviselőt; a szocialisták szerint mindez úgy fordulhatott elő, hogy több "kopasz férfi" akadályozta politikusukat.

A Fidesz elhatárolódott a történtektől, míg az ellenzéki pártok szerint diktatúrákba illő bűncselekmény történt.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Miért? Gondolod, hogy a felvételeken minden részletesen látszik? Ne legyél már ilyen naiv!
----A kamera sajnos meghibásodott!
2010-ben azzal kezdték, hogy az összes olyan szervezetet kinyírták, vagy Fideszessé tették, amelyik bármilyen szemétségük ellen felléphetne.
Hova mész ellenük? Kinél jelented fel őket??
Rendőrség?
Pintér?
Ügyészség?
Polt?
ÁSZ?
Domokos?
PSZÁF?
Matolcsy?
KEHI?
Gaál?
Szerinted melyik lép fel a hordával szemben?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Én is megnézném az anyagot, de mi a garancia, hogy nem vagdalják meg?!
Yoda69
A fideSS hogy az istenbe tud elhatarolodni, amikor a valasztasi bizottsag fideSSes. kubatov naci, koztorvenyes borfejui szinten fideSSesek?
Eleg evidens hogy a fideSSnek allt es all erdekeben a boltzar elleni nepszavazas meghiusitasa.
Szerintem az MSZP-nek az EU-hoz kellene fordulnia ez ugyben, es bemutatni a bizonyiteokat Brusszelben. Ami itt tortent kedden, az eddig csak a ruszkiknal volt elkepzelheto, de hat lathatjuk hova vezet orban es putyin kozeli viszonya.
Hofipisti
Nem is értem - avagy éppen jellemző? - hogy ilyen feladattal Nyakót bízza meg az MSZP.Neki, akinek a pártelnökhöz hasonlóan költségtérítési vaj van a fején, egy tisztességes országban -hol vagyunk mi attól? - egy tisztességes pártban - hol vagyunk ... - már régen le kellett volna mondania minden pozícióról, s a pártnak is el kellett volna búcsúznia tőle. Milyen árnyékot vetnek az ilyen "zászlóvivők" egy pártra?
Eriksson
@Hofipisti: Lehet, hogy éppen ezért esett rá a választás, mert mindenhez a megfelelő embert.
Már eleve ez a tény bizonyítja, nem kell komolyan venni a nyakói malőrt. Színjáték.
szép új világ
Majd a köztudottan hírhamisítástól mentes, a kiretusálást még hírből sem ismerő, pártatlan M1 befogja mutatni a felvételt. De ne lepődjön meg majd Nyakó úr ha a saját szemével fogja látni, hogy Ön a vén banya után érkezett sokadiknak, majd belekötött az izomagyúakba, megfélemlítette őket és végül a banyát erőszakkal lökdöste a csekkolóhoz, kényszerítve arra, hogy elsőnek blokkoljon.
vonotok
@zöldszem: Szerinted a sajtó jelenlévő képviselői előtt merték volna tettleg inzultál??? Hát ezt kétlem. Abból lett volna óriási botrány.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.