Egy Széchenyi-díjas és József Attila-díjas író a Facebookon is író. Ungvári Tamás, a héten elhunyt Psota Irén egykori férje úgy tett helyre a közösségi oldalon egy tudálékos trollt, ahogy azt ott kevesek szokták.

Ungvári ezt írta az oldalán, miután számon kérték, hogyhogy nincs egy szava sem Psota halálához:

A Story Magazin szorgos búvárlását javaslom annak a polgártársnak, aki azt kéri számon az oldalamon, hogy feleségem volt a Psota és halála alkalmából én nem szólaltan meg. A hír késve ért hozzám a budapesti reptéren, egy lenge képes újság munkatársa hívott, mit szólok hozzá. A gyász néma. De hogy édes úr megnyugodjék, a Népszabadság kérdésére ezt írtam: „Irén, nagyon nagy ember voltál. Nem kegyelmeztél a hitványságnak. A pályának csak a kihívásai érdekeltek. Becsengetett hozzád Aczél elvtárs. Az orrára csaptad az ajtót. „Majd ha ismét színész lesz, Gyurikám, akkor jöjjön.” Én csak egy rántottát kértem tőled. Most, amikor Elektra vagyok?- kérdezted. Éjjel nappal Szent Johanna volt és Yerma majd váltásként a „Két kicsi kecske, megy föl a hegyre.” Neked fordítottam az Irma, te édest. Irén, Te édes, nyugodj békében.” Aztán a hétvégi Délmagyarországnak adtam hosszú telefoninterjút, mert a szerkesztő asszony igen értelmesen kérdezett. Nem a kukkos bácsik módjára. Édes úr! Psota Irén és az én múltbéli kapcsolatomhoz Önnek mi köze? Ami ebből a nyilvánosságra tartozik, hogy én sokat tanultam tőle, mert mérhetetlen emberi tisztessége máig példaképem. Jó barátságát haláláig őriztem. Sokat nevettünk azokon, akik többre kíváncsiak. Egyikünk se volt párttag, Édes úr, így a pornográfia kimaradt az életünkből.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
Ungváriban "emberükre találtak"... ő nem a sarki kisboltban vette az eszét!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Január
@eszegfu: ... és milyen higgadtan helyretette az "Édes úr"-at".
mariaberta
Ungvárí Tamás -mellesleg Psota Irén egyik férje- egy úri ember volt és az is maradt- ezt kevesen mondhatják el magukról. Az u.nevezett média foglalkozzon csak a Vajna, Timike és hasonló senkik híreivel.
eugen4402
@eszegfu: Így igaz! Ő ezer klasszissal fölötte áll a mindenbe belepofázó átlagos "vélemény-nyilvánítók" táborának. (Magamat is beleértve.)
eszegfu
@eugen4402: Szives engedelmeddel én is odasorolom magam, ahova Te tartozónak gondolod Magadat... Egyszerüen imádtam, ahogy felidézi Ungvári... "én csak egy rántottát kértem, mire Psota válasza: most, amikor éppen Elektra vagyok?" Nem pontos az idézet, de ez volt a lényege...
eszegfu
@Január: Ő az az uriember, aki szellemesen, okosan ugy tudja "leiskolázni" a másikat, hogy az illető nem is veszi észre... max. egy kis gondolkodási idő után fogja fel...amikor már késő reagálni."Édes úr" is igy járhatott...
lampa laz
Ennek az "Édes úr"-nak ajánlom nézze meg a Jutalomjáték című dok.filmet három csodálatos, magával ragadó emberről szól, - Ungvári Tamás, Makk Károly, Konrád György - ha eddig nem ismerte volna itt megteheti, nem fogja megbánni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.