"Itt a lehetőség, kedves Orbán Viktor: ideje végre komolyan venni a tanárokat, és a lekezelő félvállról vevés meg elviccelgetés helyett magával a problémával foglalkozni" – üzente a miniszterelnöknek Pukli István, a budapesti Teleki Blanka Gimnázium igazgatója, a Tanítanék Mozgalom egyik alapítója.

Pukli a Népszabadságnak elmondta, komikusnak tűnik számára, hogy a miniszterelnök viccesnek tartja a szavait, és megerősíti abban a véleményében, hogy a kormánynak továbbra sincs stratégiája az oktatásról, nem tudnak mit válaszolni a tanárok jogos felvetéseire, nincs semmilyen elképzelésük arról, hogy ebben a helyzetben mit kellene tenniük.

Titokban talán arra számítanak, hogy az egész csak egy rossz álom...

De a valódi ébredésük fájdalmas lesz.

A Tanítanék Mozgalom alapító tagja a lapnak megerősítette: három feltételnek kell egyszerre teljesülnie ahhoz ne kezdődjön március 30-án először egy, később több órás tanításbeszüntetés, ami országos sztrájkká is duzzadhat.

1. március 23-ig Orbán Viktor és Áder János kérjen bocsánatot azoktól, akiket regnálásuk alatt megaláztak;

2. a hitelét vesztett Balog Zoltán miniszter és Palkovics László államtitkár vonuljon vissza, helyettük pedig értő kezekbe kerüljön az oktatás ügye;

3. Varga Mihály nemzetgazdasági és Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter kapcsolódjon be az oktatás reformjáról szóló tárgyalásokba, a pénzcsapokat ugyanis ők kezelik, fajsúlyos kérdésekben nekik van valódi döntési jogkörük.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Kár volt a választ ennyire "cizellálni".. A Cimbalmos úgy sem érti...Egyszerűbb lett volna csak annyit üzenni...Qrv@ @ny@@dat te ""mocskos g.ci.". oszt jó napot..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cs.n.
"komikusnak tűnik számára, hogy a miniszterelnök viccesnek tartja a szavait"
Ez jó reflektálás, röhögd ki, aki téged kiröhög. Ez biztos felb.ssza majd az agyát a magas lovon ülő törpének, persze kimutatni nem fogja. :)
Peller Anikó
Már előre aggódok, mi lesz ha elmarad egy tanítási óra, érzem előre a fájdalmat amit a nebulisszimók éreznek majdan, összeszorul a gyomruk vagy főhet a fejecskéjük.

Rettenetes fenyegetés ez, hátha még két órát is elszabotálnak a tanítónénik, neadjisten egy egész napot. És komolyan azt hiszik ezek e butácska tanárok, hogy ettől beijed a vektor?

Nem csoda hacsak nevetgél. Az ébredésed fájdalmas lesz pukli úr, a munkanélküli hivatal gusztustalan hely.
JAJMÁR
Pukli nagyon ügyes! (Még ha nem is érti mindenki, de sebaj :) )

Ő már most jobb politikus, mint a lojalitása miatt és haszonszerzés céljából fő akármivé avanzsált dilettánsok, a gyáva és beijesztett szavazóbázisukkal egyetembe.
Pukli és társai leiskolázzák őket kommunikációból, taktikából, szervezésből, emberségből. Már csak ezért is megéri :)
magyarbakancs
A felesleges fenyegetőzés sémire sem vezet Pukli úr.
Amennyiben akarnak valamit csinálni akkor tegyenek is valamit és ne kössenek ki határ időket.
Mert nevetséges.
Hozzáteszem harmat gyenge ez a tanári kavircolás.
JAJMÁR
Persze, mindenkinek joga van kiállni a nyilvánosság elé, a kamerák elé saját magáért, a saját ágazatáért, és akár másokért is. Meg lehet mutatni, hogyan is kellene csinálni.
Mondom ezt azoknak, akik soha nem elégedettek az éppen kiállókkal! Vagy ha már arra nem futja, de azt látja, hogy rossz irányba mennek a dolgok, talán a bátrak támogatására futhatná...
világlátó
Azt hiszem hiányzik egy fontos felszólítás Mindenkihez. Ha ezt a nem kifejezetten kiegyensúlyozott szembenállást a mi derék népünk , benne a diáksággal és szüleikkel, valamennyi közszolgával és mindenki mással majd csak nézi mint egy színházban, akkor az ügy hamar lezajlik. Ha ez a kemény fellépés félelemből kifullad és magára marad, akkor a többi gazdasági ágazat is, a szolgáltatói szféra minden ágazata is megnézheti magát.
Azt hiszem még nem érzi ezt a fenyegető veszélyt a mi népünk. A vidék csendes beletörődéssel viseli a sorsát, az elszegényesedést, a földhözragadt semmittevést. Féli a helyi hatalmat, mert tőle függ a közmunka, de a segély és minden más is.
Ezért a fővárosra óriási feladat hárul. / ha hagyják elbukni ezt a törekvést, többet nem megyek Budapestre !! /

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.