Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az ATV Start reggeli műsorában jelentette be, hogy nyáron teljesen meg fog szűnni a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ.

Az államtitkár elmondta a reggeli műsorban, a tavaszi ülésszakon egy új szabályozást alakítanak ki, hogy szeptemberre teljesen kialakuljon egy olyan új rendszer, amely sokkal kevésbé lesz központosított. 

A pedagógusok már hosszú hetek, hónapok óta demonstrálnak az oktatási rendszer megváltoztatásáért és a Klik működése ellen, legutóbb március 15-én a Kossuth téren több tízezer tanár tüntetett az oktatás központi irányítása ellen.

Az államtitkár szerint van valós probléma az oktatásban, ez pedig a Klik működése és a diákok túlterheltsége. Úgy fogalmazott: "vannak szakmai kritikák, amelyeket mi is elfogadunk", a kifogásolt szabályozáson javítani kell.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere február elején sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár távozik posztjáról, helyére Palkovics László felsőoktatási államtitkár került. Február végén változás történt a Klik vezetői posztján, Pölöskei Gábornét nevezték ki az intézmény élére.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
...majd kifejtette, hogy a KLIK tevekenyseget es szervezetet egy az egyben atveszi az oktatasugyi miniszterium...

Magyarul: Nem sz@runk a kutba, csak a kavajara, aztan beletoljuk...
Mielott meg barki elkezdene ujjongani. (Ezt ugyanis mar a februar 13/-i tuntetes utan lehetseges megoldasnak tartottak...)...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hellcat
@karma1: írtam: "Ez arra hasonlít amikor a skiccpali lebukott...védték a lehetetlenségig, a józan ész határain is túl...aztánlecserélték egy másikra...aki ugyan azt csinálja." Ugyan ez megy itt is...teljesen egyetértek azzal amit írtál...a károkozás már megtörtént ez meg csak látszatintézkedés.
Peller Anikó
@magyarbakancs: a fejemen találtad a szöget, ez tényleg szervezett volt. Ez volt a cél, az 50% -os finanszírozás.

És ez is maradt acél: további 50% -os financírozás mega további 10 000 % -os hancúrozás.
szettevette
Volt régen egy nagyon jól működő rendszer. Az önkormányzatok tartották fenn az iskolákat, egy gazdasági ellátó szervezettel (volt GAMESZ-ok). Csak egy kicsivel több pénz kellett volna, hogy az önkormányzatok fenn tudják tartani. A költségvetésük nagy részét az iskolák működése elvitte. Többek között emiatt is adósodott el legtöbb önkormányzat. De ez egy jól kialakult rendszer volt! És az iskola igazgatójának volt szava. Megmondhatta, hogy kivel akar együtt dolgozni, milyen fejlesztéseket szeretne, stb. Most meg, úgy igazgató, hogy semmiben nem dönthet.
TASzSz
@RonaGyuri: Igen, az egyszerű kisember, aki fillérekért húzza az igát, s minden egyes átszervezésnél áthelyezik valahová, hogy legyen munkelye!
Toby
A fotón látszik - a mesélő dilis mögött - hogy minden9i a munkhelyén van és szorgalmasan küzd a "munka alapú" társadalomban, a "munka alapú" társadalomért !
kukac50
Ezek a barmok semmi féle hatástanulmányt nem készítenek, mi hogy működik mennyibe kerül.
Csak az a lényeg,hogy a pénzt a kormány kezelje, mert akkor tudnak lopni csalni belőle.
A központosított irányítás nem megoldás semmilyen intézmény vagy cégek fölött,mert többe kerül a problémákra csak helyben látnak rá ott lehet gyorsan megoldani.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.