A kiskereskedelemben foglalkoztatott mintegy ötszázezer munkavállaló elzárkózik a boltok vasárnapi nyitva tartása ismételt bevezetésének ötletétől – hangsúlyozza a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) a zárva tartás visszavonásáról szárnyra kapott a sajtóhírekre reagálva.

A szakszervezet az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében rámutat: tapasztalataik szerint az intézkedés egyértelműen pozitív társadalmi és egészségügyi, illetve mentális hatással van az áruházi dolgozókra, egy év alatt bizonyíthatóan javította az érintett családok életminőségét.

Emlékeztetnek arra, hogy a KDFSZ egyetlen munkavállalói érdekképviseletként állt ki kezdettől a vasárnapi zárva tartás mellett. Érveik szerint a rendelkezés bevezetése óta nem történtek elbocsátások, sőt, az áruházláncok és a kisboltok forgalma is nőtt tavaly.

A szakszervezet a vasárnapi pihenőnapot ellenzőktől azt kéri, hogy kényelmi szempontjaik mellett vegyék figyelembe az európai és hazai viszonylatban is alulfizetett, túlhajszolt munkavállalók felhívását.

A KDFSZ egyben azt kéri, "Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter nyugtassa meg a kiskereskedelmi dolgozókat, hogy (...) a kormánynak nem áll szándékában változtatni a szociális és gazdasági szempontból eredményesnek bizonyult vasárnapi pihenőnapot előíró törvényen".

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@volvós: Ez a KDFSZ faszkalap menjen már bevásárolni szombaton délbe, de az aldiba, mert ott csak lézengenek menjen egy Lidlbe, majd megtudja mennyire hajszoltak az eladók, meg milyen hosszú sor áll az összes pénztárnál!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
Még két év, és ennek a leánycégnek is megváltozik a véleménye a közelgő választások jótékony hatása miatt.
papa.49
@volvós: Ez a KDFSZ faszkalap menjen már bevásárolni szombaton délbe, de az aldiba, mert ott csak lézengenek menjen egy Lidlbe, majd megtudja mennyire hajszoltak az eladók, meg milyen hosszú sor áll az összes pénztárnál!!!
GeoCravker
@papa.49: Igen, valami jó kis regionális bevásárlóközpontba. Nyugati, Mammut és társai. A KDFSZ vezetőit állítanám a pult mögé egyszer az életben dolgoznának legalább...
human
Keresztény Demokrata Fidesz Szócső?
Fradigege
Meg akarták szptni a multiáruházakat. Szombatonként krv sokan vannak emiatt. Azt nem értem, hogy az autógyárakban és más nagyüzemekben a melósoknak nem akarnak segíteni egy kis vasárnapi bezárással. A vasútasok és a tömegközlekedésben dolgozokat is az útszélén hagyják? Járjon mindenki kocsival a saját kontójára. De mivel ezt már nem vállalják be, ezért van, hogy a vasárnapi boltzár egy nagy hókuszpókusz és abrakadabra. És ne jöjjenek Ausztriával. Ingyenélő banda. Mocskos ttvk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.