Egy holttestet találtak a romok alatt a tűzoltók abban a csepeli, II. Rákóczi Ferenc úti társasházban, ahol robbanás volt hétfő délelőtt – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Halálos áldozata is van a csepeli robbanásnak

Kisdi Máté elmondta: egy idős nő holttestét találták meg ott, ahol korábban a keresőkutya jelzett. Még tart a romok átvizsgálása – tette hozzá.

A szóvivő korábban azt közölte az MTI-vel, hogy a társasház egyik lakásában történt a robbanás, a lakás helyén 60-70 négyzetméteren 2 méter magas törmelék van.

A robbanás következtében az ötlakásos, földszintes épület egyik oldala mintegy tíz méter hosszan leomlott.

A házat veszélyes megközelíteni, az egyik tartófala ki is dőlhet, ezért a közelében lévő HÉV-forgalmat le kellett állítani.

A Budapesti Közlekedési Központ a Facebook-oldalán közölte, hogy a csepeli (H7-es) HÉV helyett továbbra is a teljes vonalon pótlóbuszok járnak.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Központilag meg kellene oldani ezt az egyre gyakoribb gondot, hogy egy lakó (akinek nincs pénze korszerű fűtésre) rárobbantsa a házat saját magára és több tucat emberre. Nagyon gyakori még mindig ez a gázpalackozás...de biztos lenne jobb, központi megoldás csak szembe kéne nézni egy nagyon is létező problémával.
vitamin51
@coni: Nem értem, hogy mi a gond a gázpalackokkal. Anno évtizedekig gázpalackot használt mindenki, mert más lehetőség nem volt a gáztűzhelyhez. Lakótelepekre járt ki a gázos autó, hogy kitudjuk cserélni a gázpalackot. Volt aki kerékpáron tolta haza a gázpalackokat, de soha egyetlen baleset nem volt bárhol is laktam, de még a környéken sem a gázpalackok miatt! Nem hiszem, hogy a vezetékes gáz nem okozna pont ekkora tragédiát, ha ott hibásodna meg valami, vagy ha az idős ember netán nyitva felejti, kifut az étel és elalszik a láng, talán csak annyi a különbség a rég és a most között, hogy a tűzhelyeken lángőr van, így ha elalszik a láng akkor a gáz automatikusan elzár. Az biztos, hogy a gáz egy örök veszélyforrás még a legnagyobb biztonsági készültség mellet is az emberi mulasztásokat nem könnyű megelőzni :-(
coni
@vitamin51: Nálunk például az egyik lakó gázpalackkal fűt. Természetesen nem csak ez, hanem a 30 éves, nem karbantartott vagy az engedély nélkül beszerelt gázkészülékek okozzák a gyakori gázrobbanásokat. De az emberek nem jókeddvükből választják ezeket a megoldásokat, pedig a korszerűsítést meg lehetne oldani úgy is hogy a közműcégek megelőlegezik a felűjítás összegét, a lakók pedig 15 évig a magasabb (régi) díjakat fizetik..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.