A napokban a negyedik Alstom-vezetőt vádolta meg a brit Súlyos Csalások Elleni Hivatal, hogy szerepe volt a BKV által megvásárolt Alstom metrókocsik korrupciós ügyében. Négy Alstom-vezető más, egyelőre meg nem nevezett gyanúsítottal együtt 2006. január 1. és 2007. október 18. között bűnszervezet tagjaiként korrupciós bűncselekményt megvalósítva 2,3 millió euróig terjedő összeget adtak, vagy beleegyeztek, hogy adnak a BKV Zrt. tisztviselője vagy tisztviselői, ügynökei részére – írja az Index.hu.

Az Index szerint az összeget az Alstom és az osztrák Eurocontact Public Affairs GmbH között 2006. június 8-án létrejött tanácsadói megállapodás keretében járó díjnak álcázták, és céljuk az volt, hogy az Alstom Group kedvező bánásmódban részesüljön a 2-es és 4-es metró szerelvényeinek beszerzésére kiírt tenderen. Az Eurocantact mellett ugyanez volt a szerepe a dán Hansen Consulting Aps-nek, amelyen keresztül több mint 5 millió euró juthatott a BKV-hoz.

Magyarországon a metrótender ügyében a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomoz hivatali vesztegetés gyanúja miatt. A nyomozás felügyeletét a Fővárosi Főügyészség látja el.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
Más országban ezeknek a szemétségeknek a feléért is menesztik az egész kormányt.
Nálunk meg egyre nő a hívek száma, aki szerint "drága, jó vezér". Ezt a jelzőt saját fülemmel hallottam hívőtől a piacon.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
Valaki már megjegyezte a gripenek vásárlását, és az utántöltőket is... ez a metóbeszerzés csak aprópénz az repülőkhöz képest..

a szerencsétlen, esőben bóklászó tüntető meg nem érti, hogy az utcán álló óriási dzsipókat mijalófaszból vették a tulajdonosok...

hát metró, gripen, autópálya, vár(bazár) ...és egyéb...
talán..
esetleg..
nezelodo
Emlékszem, mekkora ellenállásba ütközött az előző kormány alatt ezeknek a szerelvényeknek az engedélyeztetése. "Nem felelt meg semmilyen szabványnak". Aztán jött az új kormány, meg az új Nemzeti Közlekedési Hatóság, új (szakemberekkel), és sitty-sutty, máris megfeleltek a hazai előírásoknak. Hiába vannak még csodák...
Jozefina
Tarlósnak már régen világgá kellet volna mennie. Na persze ha polt felügyeli a nyomázást, akkor az csak arra terjed ki, hogy fidesz-kdn-s ne kerüljön a célkeresztbe!!!
wagabund
Ajaj...a helyzet fokozódik...már több ország hatósága is rácuppant a témára, és vadul nyomoznak a bkv-s megkent emberek után...

Mondjuk azt megnézem, hogy egy eldobott csikken kívül találnak-e valamit...ki az a vadbarom, aki beismeri, vagy eldicsekszik, hogy megvették kilóra?
Hellcat
Milyen büszke volt a fitmasz hogy ők fejezték be a 4est...hát...most tessék verni a mellüket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.