A Demokratikus Koalíció üdvözli a Kúria azon döntését, amelyik a szocialista Nyakó István vasárnapi boltzárról szóló népszavazási kérdését hitelesítette. Gréczy Zsolt szóvivő szerdai sajtótájékoztatóján úgy értékelt: ez egy újabb repedés az Orbán-rendszeren, mert a hatalom szándékai ellenére megvalósulhat a népszavazás.

A politikus – emlékeztetve arra, hogy az ügyben az első kérdést pártjuk nyújtotta be – hangsúlyozta, a DK támogatóival és aktivistáival részt vesz az aláírásgyűjtésben és mindent elkövet a népszavazás sikeréért.

A Kúria szerdán megváltoztatta a Nemzeti Választási Bizottság döntését és hitelesítette Nyakó István vasárnapi boltzárral kapcsolatban benyújtott népszavazási kérdésének aláírásgyűjtő ívét. A kérdés úgy hangzik: "Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés semmisítse meg a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvényt?" A bíróság szerint a rendeltetésszerű joggyakorlás és az esélyegyenlőség elveinek a sérelme miatt Nyakó István kérdését kell elsőként benyújtottnak tekintetni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
2010 óta reped, de potens ellenzék hiányában ez sem felgyorsulni, sem szélesedni nem tudott. Pont ezért tart még ma is. Bele kell csak abba gondolni, hogy miért nem tudta az az ellenzéki magatartást követni, amit a fideSS 2006 és 2010 között folytatott.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.