Ahogy a teljes magyar sajtó, mi is megírtuk annak a 82 éves néninek a történetét, akitől egy közterület-felügyelő és egy biztonsági őr elkobozta a Kossuth téri metrókijáratnál árult virágait.

Az idős hölgy a beteg lányának szeretett volna gyógyszert venni a pénzből. Az internet népe egy emberként állt a megalázott néni mellé.

A Népszabadságnak nyilatkozó pszichológus szerint a népszerűség egyetlen egyszerű okban keresendő.

„Julika néni mi vagyunk. Mindannyian, akiknek a nagymamája a téeszben kapált, akik tudják, hogy ezek az öregek építették fel azt az országot, amelyben most élünk. Mindenki tudott vele azonosulni, aki szembesült valaha a könyörületet nem ismerő hatalommal, aki a fejét lehajtva csak sírni tudott bizonyos helyzetekben.

Julika néni a tökéletes példa. Ha valakinek nincs gyereke, azért jó példa, mert tudja, hogy a minimálbér után kapott nyugdíját majd ő is valahogy így fogja kiegészíteni, árulja majd a kert végéből szedett virágokat vagy a kézzel hímzett terítőket. Ha pedig van gyereke, azért látja benne a jövőbeli énjét, mert tudja, ő is az élete végéig érte fog dolgozni."

"A megalázott Julika néni mi vagyunk"

„Jött egy férfi, adott ötezer forintot. Nem kért érte semmit, csak ideadta. Úgy kellett rászólnom, hogy legalább egy csokorral vigyen a nárciszból" – meséli megdöbbenve a gyöngyösoroszi hölgy. A felajánlások hírére Juli néni csak annyit mondott: „A Jóisten áldja meg őket, nagyon köszönöm, én megvagyok, megtanultam beosztani a nyugdíjamat. Csak a gyerekek... De nem fogadhatok el semmit úgy, hogy ne adnék érte cserébe legalább egy csokor virágot."

A Népszabadság szerkesztőségbe folyamatosan érkeznek felajánlások külföldről – például Németországból, Svájcból és Írországból – is. Többen orvosi segítséggel jelentkeztek, rendszeres havi támogatást, diabetikus élelmiszercsomagokat küldenének.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Minden tiszteletem az idős hölgyé !
Csak úgy mellékesen megkérdezném a tetves koszterület fenntartókat, hány
szatyros árust kaptak el és bűntettek meg akik nem is itt élnek és nem adóznak,
de szatyorból árulnak zoknit, konyharuhát, ágyneműt, meg a radai rosseb tudja mi mindent ?
Ez az idős hölgy anno segített kivakarni a háború után a szarból az országot, biztos vagyok benne, hogy letett a közös asztalra nem keveset , aki a rászoruló családját támogatja, akik nem kuncsorognak segélyért ?
Az ilyen rendszert EL KELL TÖRÖLNI HALADÉKTALANUL !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Maxipocak
Amúgy bazira érdekelne, hogy az einstandolt virágokkal mit tettek ezek az anyaszomorítók? Szemétláda bagázs a gazdáikkal az élen. Egy tisztességben megöregedett nénit vegzálnak, ehhez van merszük. Fossa össze magát minegyik polgármesterestül, felettestül, miniszterestül és államtitkárostul!!!
világlátó
A mi országunk népességének döntő többsége kiéhezett az emberiességre, a tiszta segítőszándék érvényesítésére, a humanizmusra.Ennyi embertelenség, közömbösség és hivatali vakság láttán az egyszerű emberekben felülkerekedik az ösztönös szolidaritás, az ösztönös tiltakozás a lélektelen és ugyanakkor gyáva, pszichésen korrupt közterületfelügyelők, közbiztonsági szolgálattevők bunkó magatartása ellen.Törvényt kell hozni a parkolóőrök ellen, mert időt sem hagynak a parkolási díj befizetésére? Most törvény írja elő a virágcsokor elkobzását? Hát nem sül ki a szeme a törvényalkotóknak?
Ennek a néninek, amíg él és tud virágot termeszteni , nevelni a kicsiny kertjében, egyedi, visszavonhatatlan engedélyt kell adni arra hogy ott ahol eddig, eladhassa a kis portékáját. VAGY , segíteni kell bajba jutott családján.Ugye nem kell mindezt hosszasan magyarázni?
Desischado
Ez az eset is ékesen demonstrálja, mennyire embertelen ez a rendszer. Akik milliárdokat lopnak, azokat nem bántják, de ezt az idős nénit, aki a kis keresetét akarja gyógyszer vásárlásra kiegészíteni, bezzeg nyomban fellépnek ellene! Undorító! Örülök, hogy ennyien siettek a néni segítségére, és további jó egészséget kívánok neki!
Lackó50
A bunkókámnak kevés a fizetése és nincs pénze, hogy virágot vegyen a feleségének. Így beszerezte. De az is lehet, hogy a mamája sírjára vitte ki a temetőbe, mert ilyen ügyes embernek nevelte a pici fiát, aki tudja,hogy kell ingyen hozzájutni pár szál virághoz.
Borsodi
Én azt kívánom az elkobzott virág kerüljön a saját sírjukra.Itt látszik ha a senki hatalmat kap elfelejti,hogy még mindig egy senki.A néninek jó egészséget kívánok
kukac50
Becsületességet nem illik büntetni! A kormány tagjainak is illő lenne megtanulni,mielőtt az emberi sorsokkal kapcsolatos törvényeket hoznak!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.