A népszerű tévés szerint lenullázták és megsemmisítették Kiss László korábbi úszókapitányt.

A múlt héten nem egészen három nap alatt megsemmisítettek egy embert. Lenullázták az egész életét, mindenki szabad prédájává tették. Kiss Lászlóról van szó, aki az úszók páratlanul sikeres szövetségi kapitánya – volt, a múlt hétig. Ma este Gerő András történésszel a felrúgott elemi emberiességi szabályokról, gondolkodási követelményekről és erkölcsi normákról beszélgetünk

– osztotta meg közösségi oldalán Friderikusz Sándor az ATV ma esti adásában látható műsorának beharangozóját.

Mint ismert: a múlt héten kiderült Kiss László úszókapitányt 1961-ben csoportos nemi erőszakért börtönbüntetésre ítélték. Az ügy miatt Kiss lemondott posztjáról.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
Nem a megítélés nullázta le, hanem önmaga nullázta le önmagát, amikor elkövette az erőszakot, amikor tagadta és tagadja azóta is és amikor az áldozatot vádolja.
A sportsiker nem ér fel egyetlen ember megerőszakolásával, megalázásával.
Igen, Kiss lenullázta magát, ami kezdetektől megvolt, csak éppen most látott napvilágot az emberek előtt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verum
Nem a megítélés nullázta le, hanem önmaga nullázta le önmagát, amikor elkövette az erőszakot, amikor tagadta és tagadja azóta is és amikor az áldozatot vádolja.
A sportsiker nem ér fel egyetlen ember megerőszakolásával, megalázásával.
Igen, Kiss lenullázta magát, ami kezdetektől megvolt, csak éppen most látott napvilágot az emberek előtt.
bzoli
Fridike, Kiss önmagát nullázta le. Ne kend a médiára. Tetszett volna erőszak nélkül élni.
zöldszem
Fridike!Számoljunk!
Tehát "Kiss Lászlóról van szó, aki az úszók páratlanul sikeres szövetségi kapitánya"
Hány arányérem után válik valaki, egy erőszakos közösülés után erkölcsössé?
Egy pedofil pap hány gyerek megkeresztelése után lesz erkölcsös?
Egy gyilkos hány barát megszerzése után válik büntetlenné.
Honnét tudták akik felmentették a bűnössége alól, kinevezték edzőnek, hogy nem követi el többször az erőszakot?
Egy bűnelkövetőt ki lehet tüntetni? Uszodát lehet elnevezni? Gyerekeket lehet rábízni?
perfekt
Fridi ,nem jó a nézettséged az ATV-ben?.
wagabund
T. Friderikusz S. jobb lenne nem beleállni... beszakad a jég, aztán annyi...
justhpeter
@zöldszem: @Horizont: Hajlanék arra, hogy mindenben igazat adjak Nektek, de ezt a hajlamomat még elnyomja az a kérdés, hogy miért most ? Miért nem egy éve ? Miért nem tíz éve ? Ennek azonban semmi köze ahhoz, hogy nem tudom eléggé elítélni a nem erőszakot, ahogy minden más erőszakot is. Az általatok felhozott érveket természetesen reálisnak és általam befogadottnak tartom. És ezután sem múlott el az a kérdés, hogy miért most ?
zöldszem
@justhpeter: Előbb utóbb gondolom a miértekre is lesz válasz.
Az is lehet, hogy csak egy rámenős oknyomozó újságíró a "válasz"
Ha igen én csak helyeselni tudom.Igen is a sajtó tegye a dolgát, akkor is ha ebbe karrierek buknak bele!
Valótlant ne állítsanak! Ebben az ügyben nem hinném, hogy ez fenn áll. 3 embert oktalanul az "átkosban" sem ítéltek el ilyenért.
Ami valóban megtörtént, azt igen is hozzák nyilvánosságra!
Szókrakész
Neki mi köze hozzá???
Ezen az alapon az ő pályafutását, sikersztoriját is előszedhetnénk.
Mert egy plagizált, ráosztott tévés személyiség volt.
Ha nincs ez a nyugati befolyás, "imádat, majmolás", akkor lehet, hogy őt se ismernénk.

Ebből jól élt, hatalmasat kaszált.
Amit ő tett, kismillió más is ugyanúgy megtette volna, ha lehetőséget kapott volna rá.
Kussolnia kéne.
GIORGIO
FIDERIKUSZ A KEDD ESTI MUSORABAN FOLENYESEN INDULATOSAN OSZTOGATTA,JELZOIT.. ERVE KEVES VOLT..HEVESSEGE NAGY.

AJANLOTT IRODALOM..SZOPHOKLESZ OIDIPUSZ KIRALY..IBSEN NORA..A MULT..HIRTELEN VARATLANUL RAHOMPOLYOG A JELENRE HOGY AZT TONKRETEGYE
teuton
@justhpeter: A kerdes ugye költöi? Miert nem Kisst kerdezed rola, hogy miert nem 5ß evvel ezelött lepett vissza? Tudta, hogy egy eles aknan ül, ami barmikor felrobbanhat! Erkölcsi kötelessege lett volna a szürke hetköznapokba visszavonulni. Mivel ö titkolta, nehogy mar az legyen a hibas aki nyilvanossagra hozta! Lehetett volna valaki hasonlo elöelettel pl. tanar???
karma1
@teuton: Sajnos, lehetett volna, ha az akkori kormanyzatnak volt valami celja az illetovel, es zsarolassal tartotta maga mellett... "Egyszer majd kerunk magatol valamit"... Nagy valoszinuseggel ez volt az ara az elhallgatasnak...

Fridit nem ertem - tetszett,. hogy felallt a mocskos TV2 szekebol, hogy megtarthassa a sajat onertekeleset, de kisst senki sem nullazta le, kizarolag o maga;.
Rossz ugy melle alltal szoszolonak , Fridi, gondold at megegyszer!
karma1
@justhpeter: Mindig jonnek ujabb es ujabb nemzedekek minden szakmaban, minden teren: miert nem feltetelezed, hogy van egy olyan oknyomozo ujsagiro, akinek se neve, se "hatszele", de ervenyesulni akar?
Annakidejen a szoci part soporte a koztudatba Stefka Istvant, peldaul, meg egy csomo mas ujsagirot, (Aczel Endret is), de ugyanakkor lepett be Mester Akos is... A palyajuk megis teljesen eltero : mi volna, ha most valaki azzal hozakodna elo. hogy ezeknek az embereknek a multjaban keresne egy gyenge pontot, es csak azert megdontene oket, hogy a helyukre lepjen?

Vagy ha nem ez volt a "most" oka, akkor csak a habony-rogan fele propaganda-idozites lehetett, mert mint tudjuk, a karaktergyilkossag a fide$$ alaptevekenysege, meg tudja csinalni, mert az o kezukben van minden adat a multbol, es csak toluk fugg, hogy mikor kinek mivel vagjak el a torkat a nyilvanossag elott.
Pont ezert olyan pipa orban Gyurcsanyra, mert rola nincs ilyen anyaga, es sehogy mashogy nem tudja tonkretenni, csak ha idorol -idore valami oltari nagy hazugsagot allit rola, ami a fidesz hivok fele egy jo kis gumicsont, ok tovig beszopjak, tovabbgondolas nelkul, mert hozzajuk mar nem jut el az, hogy Gyurcsany birosagra ment es pert nyert, mert ez mar nem erdekli a mely orbanhivoket.
Logogrif
@Szókrakész: Érdekes helyzet,amikor egy erkölcsi kérdés kapcsán egy "műveltnek mondott" valaki azt kérdezi: "Neki mi köze hozzá ?" - Nos ugyanannyi,mint egy Szókrakésznek...- BÁRKINEK, aki még tudja félteni a lányát vagy az unokáját! No persze mondják - Ki hogy él , úgy ítél..." - bozo...
nemkati
Fridit szeretem, de ez a tegnapi beszélgetés rémes volt. Nem is értem, miért egy történészt kérdezett erről. És ha már megkérdezte, miért akarta ráerőszakolni a saját véleményét? Ebben olyan havasosra sikeredett. Mikor látta, hogy Gerő Andrásnak más a véleménye, szeretett volna ő egyedül beszélni a felháborodásáról. A szememben inkább Gerő András nőtt egy nagyot. Elmondta, hogy amikor állást foglal véleményt mond valamiről, akkor ez nem azt jelenti, hogy szerinte a más véleményűeknek nem lehet igaza. Lehet mindenkinek egy adott kérdésben, különböző részletekben igaza.

Egy emberben benne van minden korábbi cselekedete is. A jók is, a rosszak is, azokkal együtt egy egész, és azokkal együtt kell megítélni.
eugen4402
@nemkati: Nagyon hasonló gondolataim támadtak nekem is a két - általam is nagyra becsült - okos ember vitája közben. Fridi kicsit talán túl elfogultan védelmezte az álláspontját, és nem vette figyelembe, hogy a magyar közvélemény más sokkal kényesebb a makulátlan előéletre, hiszen annyi nagy embernek néztünk el kisebb-nagyobb ballépést... "Jó-jó, dehát nézzük a sikereit és ne foglalkozzunk a múltjával." Kissnek nem volt szerencséje, a magyar közvéleménynek most telt be a pohara, és jó hangosan megmondta: elég a pepita-múltú vezérekből, tiszta emberekre van szükség, hogy a kisember felnézhessen a vezetőire...
eszegfu
@justhpeter: tegnap 21:31 Bennem is motoszkál: miért éppen most?! Hajlok azt hinni, hogy Kissen keresztül Gyárfás az igazi célpont. 1993. óta a M.Uszószövetség elnöke, utoljára 2015-ben választották meg ujabb 4 évre...és 2017-ben lesz a vizes VB itthon...talán más, egy "kiszemelt" embernek kell akkor képviselnie M.o-t. Hasonlit a birkozó szövetség elnökválasztása körüli furcsaságokra (Hegedüs 1992. óta volt elnök), ahol is 2015-ben Németh Szilárdot választották. Az uszóknál pedig talán nem "találtak" szövetségeseket egy uj elnök megválasztásához, vagy későn "kapcsoltak", hogy nyakunkon a VB... igy maradt ez a fajta "kicsinálás"... hiszen Gyárfás bevallása szerint is mindent tudott...
justhpeter
@teuton: Talán abban is van némi igazság, hogy akkor nem kellett volna mondjuk csak az utóbbi 20 évben sztárolni. Most meg eltaposni. és miért éppen most ?
nemkati
@justhpeter: Nem ugyanazok sztárolták, akik most elítélik.
eugen4402
Nincsenek kétségeim, a célkeresztben Gyárfás körvonalai rajzolódnak ki egyre élesebben. Ő nem méltó az égiek szerint arra, hogy annyi sok pénz sorsáról döntsön, mint amennyi az úszó- műugró és vízilabda-sport számlájára befolyik.
Katalina62
@eugen4402: Na még talán álszentek is vagyunk időnként!
eugen4402
@Katalina62: Neked elárulom: bizony, azok vagyunk. Tetszik, nem tetszik, álszentekké kell válnunk, mert nem akarunk kiríni a környezetből. A mimikri nem a mi találmányunk, de mi tanulékony nemzet vagyunk...:-(
JAJMÁR
Az nép irányítható és ítéletében végletes, mert időnként együttérző, felemel, a kiválasztottak lábai elé borul, de a másik pillanatban - ha rájön, hogy a kitüntetett személy is csak ember - csalódottságában ugyanez a nép földbedöngöli a kiválasztottait. Nem keresgéli, hogy ebben is van valami rossz, amabban meg valami jó is. A KL súlyos hibái miatt nem lehet kiválasztott. A földbedöngölése zajlik.
Ami még zavar az erőszakolós ügyben, hogy ennyi évig sokan segítettek takargatni, és ez nem lehet véletlen. Egy személyre zúdul a népharag, de szemléletben, a vezetők személyében, kapcsolatokban is súlyos gondok lehetnek. Persze, mindenütt vannak, de arra látok példát itt is, hogy a vezetők nem alkalmasság szerint lettek kiválasztva.

(Olvastam, hogy a szülők is kitálaltak.. de emberek, odavitték ezek a gyereküket nap, mint nap, évtizedeken át. Én nem viszem oda a gyerekemet, ahol verik...)
Siker, de milyen áron?
wagabund
Néztem ezt a beszélgetést...feltünően túllihegte a témát Friderikusz...gyanúsan erőltette a hülyeségét...sejtésem szörnyű...

...a professzor nagy kínban volt, mert nem mert keményen visszaszólni, bár kellett volna...

Gyanús nekem ez a Friderikusz...nem szokott így viselkedni...mi érdeke fűződött a szerecsen mosdatásához?
eugen4402
@JAJMÁR: Nagy-nagy igazságokat írtál, mert a nép így működik. A manipuláció sem mai találmány, bárki lehet áldozat, ha egy erősebb kutyának megfájdul a foga "arra az íróasztalra", melynél megváltotta az emberiséget, nem számít. Ha a Názáreti Jézus ide született volna, tuti, hogy nem érte volna meg a 33 évet...
Katalina62
@wagabund: Friderikuszt már règ kicsinálták volna, ha valami piszkos, vagy inkább bűntetendő volna a múltjában, vagy jelenèben!
JAJMÁR
@eugen4402: 09:56 Tényleg, így működött mindig is. Pilátus a népre hárította a végső döntést, hiszen ő rájött, hogy Jézus ártatlan, meg akarta menteni. A nép viszont Barabást, egy bűnöst választott, a nép mondta ki a halált Jézusra.
Pilátus pedig mossa kezeit.
(Persze addigra jól fel volt hergelve a zsidó főpapság által az istenadta nép)

Na persze, a KL nem Jézus.
eugen4402
@JAJMÁR: "KL nem Jézus"... Ez egészen biztos, de nem szabad elbízni magunkat.
Gondolj bele, mi lett volna, ha Jézus nem tud a vízen járni? Elkezdett volna úszni, és akár lányok is tanítványaivá szegődhettek volna...Ezt már soha nem tudjuk meg, mert azokat az evangélistákat, akik tudták a választ, őket az idők végezetéig titkosította Vatikán.
eugen4402
@JAJMÁR: Kérlek szépen, szólj rá ha elkalandozom. Már megint nem Fridinél járok. :-)
perfekt
Friderikusz,hogyan hirdeti műsorát:?Ez a műsor azoknak szól, kik szeretnek-és tudnak is gondolkodni! Na ez magyarázza műsorainak "Ars poéticáját"! Most olyan vidékre keveredett,ami ismeretlen számára,amiben gondolkodásilag, tájékozási futóvá vált.Volt ebben a műsorban minden,mint a csatkai búcsúban!Eljutottak-egy konkrétumtól,Kiss erőszakos viselkedésétől addig,hogyan lettel fiatalságának bűnözője Kossuth Lajos.
JAJMÁR
@eugen4402: Pont a témánál jársz, a Fridi csak mellékzönge. Nagyon bírom a humorodat :)
eugen4402
@JAJMÁR: Köszi, de most egy csöppet kilépek, mert valami ebédet varázsolok magamnak, ráadásul az előbbi hsz.-ből kihagytam egy "m"-et, tehát helyesen: ...szólj rám. (Attól van, hogy volt egy főnököm, aki őrült erővel verte a billentyűket, ezért én éppen csak érintem őket, és van, hogy a gép nem érzékeli...)
Szókrakész
@Logogrif: És a Friderikusz, mint naaaagy tévés, hiperszuper ...akárki eddig miért nem nyomozta ezt ki?
Miért most foglal állást ebben az ügyben?
Mit csinált eddig???
Rozgonyi István
@Szókrakész: Mit, mit?! Hát lehajolt. Szappanért!
csa-csa
@zöldszem: sajnos jó volt a számadás! tragédia és szégyen!
zöldszem
@csa-csa: Érdekes módon valamiért egyes olvasótársak(is) a messzemenőkig védik, kiállnak, meg bocsájtanak Kissnek. Ugyanakkor egy másik ugyan ilyen bűnelkövetőt, kínzásokra halálra ítélnek. Kijelentik kutyából nem lesz szalonna! Az aki azt a rendőrnőt(ha jól tudom pszichológust) megölte biztos nem védték, az-az ürge is visszaeső volt. Volt már büntetve nemi erőszakért!
De, ezt a vén szarházit isteníteni kell, mert jó edző!? Meg olyan meghatóan tud sírni! Szegény öreg embert? meghurcolják! Meg kellene, az A6 után kötve, vagy 2 kilométer hosszan!
csa-csa
@zöldszem: meg is nézném akik kiállnak ez mellett a tetű mellett, mit mondanának ha az ő lányukat, feleségüket... erőszakolták volna meg ráadásul hárman! erre 50 év után sincs nincs bocsánat! meg még de sok mindenre!! sajnos nem mi vagyunk a bírái!
zöldszem
@csa-csa: Hogy is mondta Orbán? Megvédjük feleségeinket, lányainkat...Kiss csoportos erőszakot követett el!!!
Nos, én nem hallottam még, csoportos nemi erőszakról amit a migránsok követtek el.
kepkezelo.com/images/440ipatsmipstriowjm2.jpg
csa-csa
@zöldszem: itt még! nem, de mondjuk svédben egy hajón többen erőszakoltak meg egy fiatal lányt, mondjuk ez a csűrhe a saját fajtáját is megerőszakolja ha épp olyan kedve van! pl. egy 14, majd egy 5? éves kisfiút! meg amit nem írnak meg!
wagabund
Friderikusz most hol van? esetleg szembejött egy pofon, amire nem számított?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.