A Corvinus Egyetemen közgazdász-hallgatóinak tartott előadást szerdán délután Gyurcsány Ferenc. A rendezvény elvileg nem volt nyilvános, de a Propeller bejutott, itt írtuk közben, miről beszélt a volt miniszterelnök.

Gyurcsány előadásában élesen bírálta a kormányt. Szerinte csak azért "csökken" az államadósság, mert Orbánék "lenyúltak" 3000 milliárd forintnyi magánnyugdíj vagyont. Magyarország ugyanakkor még így sem teljesít jól, "a románok, szlovákok, lengyelek lehagynak minket", pedig "nincs gazdasági válság, semmi nem indokolja, hogy lemaradjunk".

Kitért arra, szerint meg kellene szüntetni a multik adókedvezményét és járjon ingyenes internet, minimális víz és gázmennyiség mindenkinek.

Előadása után a hallgatók kerdezhettek Gyurcsánytól, ekkor egy a családi otthonteremtési kedvezménnyel kapcsolatos felvetésre azt válaszolta, a házasságok fele válással végződik, ezért

óva intek mindenkit, hogy a szerelem hevében megígérjen három gyereket az OTP-nek. 

"Válás esetén vissza kell fizetni az egészet. Ebből lehet az új devizahiteles probléma" – mondta.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
érdekes állatfaj az ember...miközben a teheneket szentként tisztelik, de enni nem adnak nekik...de ugyanabban az országban több ezer nőt öntenek le savval...több tízezer gyereket erőszakolnak meg...stb..
aztán a művelt japán is bálnákat mészárol...a mégműveltebb kanadaiak fókabébiket ölnek meg ünnepélyesen virtusból..stb..
a világ erdeiben elhelyezett csapdák milyen szenvedést okoznak a belelépett vadnak...
a kínaiak medve-epe fogyasztásáról, a majomagyvelő kivételéről már nem is beszélve...

mertugye a homo sapiens áll a tápláléklánc csúcsán...tehát minden rendben...a rendőrkutyák meg csak nézik, hogy az emberek egymást robbantgatják...

senki nem ért semmit...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
érdekes állatfaj az ember...miközben a teheneket szentként tisztelik, de enni nem adnak nekik...de ugyanabban az országban több ezer nőt öntenek le savval...több tízezer gyereket erőszakolnak meg...stb..
aztán a művelt japán is bálnákat mészárol...a mégműveltebb kanadaiak fókabébiket ölnek meg ünnepélyesen virtusból..stb..
a világ erdeiben elhelyezett csapdák milyen szenvedést okoznak a belelépett vadnak...
a kínaiak medve-epe fogyasztásáról, a majomagyvelő kivételéről már nem is beszélve...

mertugye a homo sapiens áll a tápláléklánc csúcsán...tehát minden rendben...a rendőrkutyák meg csak nézik, hogy az emberek egymást robbantgatják...

senki nem ért semmit...
wagabund
@wagabund: ez rossz helyre ment...
bocs.
wpym
No, akkor ők lesznek a csok királyok.
coni
Irtózatos mennyiségű eladhatatlan, rossz minőségű lakás, amelyek a felvett hitel felét sem érik...
A 2000-es években ugyanígy mondták az embereknek, feleslegesen, ahogyan most is. I-re a pont a NOK.. a karcagi Kun Marcsi meggyőzőbb volt.
Szókrakész
" pedig "nincs gazdasági válság, semmi nem indokolja, hogy lemaradjunk""

Akkor 2008 előtt miért juttattátok olyan mélyre a magyar gazdaságot, hogy kölcsönt kelljen felvenni? Akkor sem volt válság. És előtte is ömlött az országba az uniós pénz.
A 2008-s gazdasági lufi pedig nem lassan eresztett le, hanem kidurrant.

Ráadásul az öszödi böszme beszédedben is a világ pénzbőségéről és trükkök százairól hablatyoltál.

De gyorsan felejtesz te is és a megvezetett közönséged is.
Szókrakész
@wagabund: Bárhová beilleszthető, behelyettesíthető lenne.
A lényeg nem változik.
r2d2
2008-ban vettem fel autóra a deviza-alapú hitelt? Akkor ki is volt kormányon???
Jozefina
Család barát hitelezés. Összetartja a családokat, bármi áron, de főleg a hitel áron.!!! Eszement ötlet ez a CSOK-os baromság!!!
desert
@r2d2: És tartott valaki pisztolyt a fejedhez, hogy felvedd? Vetted volna fel forint alapon... ja, hogy akkor szarabbul állt a forint hiteles? Az árfolyam kockázat akkor is létező fogalom volt, nagy lutri, nem jött be, most meg másra mutogatnak a devizások. 18 éves autóm van, le kéne cserélni, de akkor se vennék fel hitelt, ha fizetnének érte.
Hellcat
@r2d2: Ki találta ki a devizahitelt? Ki döntötte be a forintot rögtön miután kormányra került?
Hellcat
@desert: Énsem értemegyébként a nagy felháborodást...Mégis mit vártak az emberek? Hogy majd ki tudnak abszni a bankokkal? Arról nem is beszélve, hogy a fidesz kőkeményen kiszolgálta a bankokat a szar devizahitellel. Amint halatomra kerültek bedöntötték a forintot...kétszer is.
szettevette
Gyurcsánynak nem lenne semmi erkölcsi alapja, hogy ilyeneket beszéljen. Sok ezer embert döntöttek adósságba annak idején a kedvezményes deviza hitelükkel. Azt akkor nem szabadott volna hagyni! Az meg aztán mindennek a teteje, hogy ennyi ésszel a Corvinus Egyetemen tart előadást! Ez még a hét viccének is rossz!
Hellcat
@szettevette: A Devizahitel a fidesz terméke csak szólok...
r2d2
@desert: NEM, akkor nem adtak forinthitelt autóra!!! 2008-t írtak, ki volt kormányon???
r2d2
@Hellcat: NEM, akkor nem adtak forinthitelt autóra!!! 2008-t írtak, ki volt kormányon???
pbalage
@Szókrakész: az nem úgy volt, hogy a fideszesek nyomták agyba főbe a devizahitelt, mert a haverjaik onnét tolták vissza a lóvét?
Csak felvetem a kérdést.
Úgy 2000 táján történhetett a sztori.
Hellcat
@r2d2: "a devizahitelt 2001-ben az I. Orbán-kormány engedélyezte" Szar dolgok a tények tudom...
Szókrakész
@pbalage: Én a 2008-s válság előtti időkről és az ő mélyrepülő gazdaságpolitikájukból fakadó,annak okozatára, a kényszermegoldásos IMF és EU kölcsönre gondolok.
Szókrakész
@pbalage: Sőt.
Gyurcsány még akkor is azt hazudta, hogy a válság megáll a határon, mikor már szinte végigsöpört a magyar gazdaságon.
Még akkor is hazudozott folyamatosan.
Csak mikor már tényleg nanoszekundumokra voltunk az államcsődtől, akkor vallották be és azonnal hitelért pitiztek.
Mézike
@Hellcat: Ezt már elfelejtették + azt is hogy a deviza hitelek törlesztői a fidesz kormány alatt szaladtak meg @r2d2: Volt forint hitel autóra 2008-ban. Igaz borsosabb feltételekkel, de volt.
egyvandor
@r2d2: Valójában nem neked találták ki a devizahitelt! Ha igen,. miért nem végtörlesztettél?
egyvandor
@r2d2: Gorbán életben maradásának egyik záloga a forint hazavágása volt. Emellett előnyt adhatott azon nertársaknak és önkormányzatoknak akik hozzá járultak az akkori államadóssághoz (minél rosszabb az országnak, annál jobb nekünk alapon) és kedvesek, nélkülözhetetlenek voltak a hatalom számára.
egyvandor
@Szókrakész: Az Eu-s csatlakozás tele volt alaptalan illúzióval. Hatalmas volt a szociális lemaradás, a politika meg a gazdasági populizmusban látta stabil helyzetének biztosítékait. Aki ezzel megpróbált egy kicsit is szembe menni, azt kicsinálták. A politikai és gazdasági elit kvázi közös nevezőre jutott. Ma mindent lenyúlnak, az előre haladás még inkább.elmarad. Lehet vitatkozni, melyik a tisztességesebb, melyik nyújt nagyobb lehetőséget a fejlődés terén. Egy biztos. Mo uram bátyám sőt mit több illiberális rendszere több mit ezer éve biztosítja hátul kullogásunk stabil helyét Európában.
r2d2
@egyvandor: Úristen! Enni okos ember egy személyben!!! Csupa szakértő...
1magyar
10 millát ingyen kap, de kötelező hozzá másik 10-et felvenni? Mert ha nem akkor nem csapda, de ha igen akkor bizony előfordulhat, hogy a másik 10-et nem tudja fizetni.
Yoda69
Igaza van Gyurcsanynak. orbanek a deviza hitel engedelyezesevel mar egyszer katasztrofat zuditottak az emberek nyakaba. Most ugyanezt teszik, csak mas nevvel.
szaboria1
@Szókrakész: Te se beszélj félre akkor 2008-ban az egész eu. gazdasági válsággal küszködött.
szaboria1
@r2d2: Hitelt felvenni senkinek sem volt kötelező de akkor ugye senki sem gondolkozott előre, hogy lehet egy válság a világban. Pedig ha a történelemre is oda figyelnének az emberek akkor tudnák, hogy általában 20 - 30 évenként mindig beüt egy gazdasági válság.
szaboria1
@szettevette: Neked is a fent írtakat szánom. Nem a Gyurcsány idézte elő a gazdasági válságot.
szaboria1
@r2d2: 15,50-re Volt csak akkor a deviza hitel 4% volt míg a forint 13%.
szaboria1
@Szókrakész: És most mit gondolsz mennyire vagyunk eladósítva amiről ma mi már nem nagyon tudunk. Csak egy kis pl. már a KSH is vitatja a kormány által adott adatok hitelességét.
eugen4402
Nem irigylem Gyurcsány urat. Nem szeretnék a bőrébe bújni, mert ebben a hihetetlenül okos országban a 2008-as válságot az Ő nyakába varrják. Ha ezt odakinn megtudják a Lehman Brothers károsultjai, akkor bizony kiperlik a gatyájából is. Hozzávetőleg 60 milliárd dollárral tartozik a cég az ügyfeleinek...
r2d2
@szaboria1: 08:09 Ezt akkor tudtad???
szaboria1
@r2d2: Mi is vettünk fel hitelt de mi nem a reklámokra hagyatkoztunk és 2010-re sikerült vissza is fizetni. Igaz a végzettségem is segített, meg a banki alkalmazott is látta értek hozzá. Pedig a forint hitelünket igaz nem svájci frankra hanem euróra váltottuk át. Így havi 3500.-ft kevesebbe került az eredeti hitel.
Mézike
@r2d2: nem tagadták le. Nekünk is frank hitelt akartak a nyakunkba sózni minden áron, merthogy az rugalmas...stb.
De mi ragaszkodtunk a forinthoz, bár drágább volt. Abban hibáztatom az akkoriban regnáló kormányokat, hogy úgy a fidesz, illetve mszp, is hagyták hogy a forint hitelek drágábbak legyenek mint a devizák.
Szókrakész
@szaboria1: Na gyorsan lapozz vissza a törikönyvben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.