A Magyarországi Református Egyház tulajdonába adja a kormány a főváros VIII. kerületében található Károlyi-Csekonics-palotaegyüttest, erről együttműködési megállapodást írt alá Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szabó István, az egyház zsinatának lelkészi elnöke – közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.

Palotát kapnak a reformátusok a kormánytól

Azt írták: a megállapodással a kormány megerősítette abbéli szándékát, hogy az épületegyüttest ingyenesen a református egyház tulajdonába kívánja adni a reformáció ötszázadik évfordulójának tiszteletére, és ennek érdekében törvényjavaslatot terjeszt az Országgyűlés elé.

A birtokba adás előtt a Miniszterelnökség a műemléki és örökségvédelmi szempontok figyelembevételével elvégzi a palotaegyüttes teljes körű állagmegóvó felújítását – tették hozzá.

Palotát kapnak a reformátusok a kormánytól

A kormány a megállapodással hozzájárulását adja ahhoz, hogy a kastélyt az egyház a Károli Gáspár Református Egyetem részére oktatási céllal hasznosítsa, és ezáltal "a magyarországi református felsőoktatás legfontosabb intézménye méltó elhelyezést kapjon" – olvasható a közleményben.

A Magyar Közlönyben december 31-én jelent meg, hogy a kormány a református egyház tulajdonába adja a Múzeum utca 17. és a Reviczky utca 6. szám alatti épületegyüttest.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@Horizont: ...nálad ismét homályos a látókör...hol zsidóztam légysz. idézz ...
de ha nem tudsz az sem baj, csak azt idézd aki zsidózót...:)
Toby
Orbánc - a genyó ! - református ! Csak úgy mondom...az osztogatás meg közvagyonból történik, úgy kezelik, mintha a sajátjuk lenne !
Nil
Túl szép hely a Horthy kultusz ápolásához
evacica
Ebben az országban semmi sem úgy történik mint más normális országban. Egy normális országban az ilyen épület múzeum ként működik lásd Cseh ország , nálunk úgy is elég kevés palota maradt meg, amit mutogatni lehetne. Nem értem, hogy miért ilyen épületet kell egyetem céljára használni?Orbán és társai a közös vagyonunkat úgy kezelik mint ha a sajátjuk lenne! Felháborító, amit ez a korrupt banda művel!Mikor zavarjuk már el őket úgy, hogy soha vissza ne találjanak és persze számoltassuk is el őket és kapják meg a méltó büntetésüket!
Aki Én
@Csizmás Kond: Csak azt nem értem, miért nem ajvékolsz mindkét esetben?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.