A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint hosszú távon súlyos politikai, gazdasági és társadalmi következményei lehetnek az Európai Bizottság által szerdán ismertetett terveknek. Az európai országok, nemzetek társadalmi összetétele megváltozhat, nem beszélve a biztonsági aspektusairól – hangsúlyozta Bakondi György az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában.

Az Európai Bizottság szerdán ismertette javaslatát, amely szerint az uniós tagállamok fejenként negyedmillió euróért megtagadhatnák a migránsok befogadását.

Bakondi György azt mondta: az EU olyan lépésekre készül, amelyek alapító okiratával és minden eddigi jogszabályával ellentétesek. A belbiztonsági főtanácsadó szerint a kötelező kvóta állandó jogrendbe iktatásáról van szó. Ennek nyomán a migráció által leginkább érintett országok (Görögország és Olaszország), amikor úgy látják, hogy "sokan vannak" a migránsok, akár "ezrével, tízezrével százezrével" áttelepítenék őket más országokba.

A főtanácsadó kiemelte: az unió fenyegetése "a pénzügyi szankcióval" egyébként is nagyon nagy összegről szól, ráadásul annak nagyságrendje beláthatatlan, mivel a migránsok száma is "beazonosíthatatlan". Ennek kapcsán megjegyezte, "alsó becslések szerint" 1,5 millió, de más becslések szerint csaknem 2 millió migráns érkezett tavaly Európába.

Bakondi György hangsúlyozta, a bizottság által "szolidaritási hozzájárulásként" ismertetett javaslat ellen már több más ország kifogást emelt. Konkrétan bejelentett uniós tervekről van szó, amelyet "meg kell akadályozni", s ez ügyben kiemelt fontosságú a kormány népszavazási kezdeményezése – hangsúlyozta.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
@Szókrakész: Írod:
"Mert ugye egyik oldalról, mint keresztények legyünk befogadók, ..., de a másik oldalról pedig az inkvizíciós tűzzel-vassal terjesztett kereszténység időszaka cseng vissza. Ha elutasítod(jelen esetben az eu-s diktátumokat), akkor fizess, vezekelj, vagy halál rád, halál az elutasító országra."

1) Tudtad, hogy Magyarországon a cigányság 10 százalékának megfelelő létszámú muszlim közösség él jelenleg is? Te úgy látod "tűzzel-vassal" terjesztik vallásukat?
Mert én úgy látom, senki nem akadályozza meg, hogy tisztelettel, teljes odaadással nyelvvel tisztogasd pl. Semjén hátsóját.

2) Tehát olyan birkának nézed a nyugati demokráciában élő adófizetőket, mint amilyen a magyar??
Ők tömik adópénzeikkel Magyarországot, de még cipeljék helyettetek a kötelezettségeiteket is? Kicsit próbáljál meg gondolkodni Iván!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
teuton
@Szókrakész: A sertegetes a valaszod? A stilus maga az ember...A "nagy demokraciaban" a hazugsagot es a mocskolodast büntetik, egy bajor mocskolodo a fb bejegyzeseert 7200 euros büntetest kapott. A 3 elkapott es bünösnek talalt menekültszallas-gyujtogato pedig több evet! Az anygai karteritesröl nem is erdemes beszelni, az egesz eletükre nincstelenne lettek. Hany evet kaptak a tavalyi roman meccs utani garazdak a többmillios karokozasert es mekkora karteritest kell ök fizessenek? Ja, hogy ez a illibeknel nem is büntetendö, csak a "felreforditott" terroristavallomas?
teuton
@wpym: Mielött kinyitod a szad, tajekozodj! A bevandorlo az, akinek offshor cegek aruljak a letelepülest. A menekült az, akit nemzetközi es EUs törvenyek alapjan be KELL fogadni es ellatni. Akinek ez nem tetszik, az mocskolodas helyett mondja fel a szerzödest (ha tudja)! Az elet mas területen ez nem igy müködik? Ha munkahelyeddel nem vagy megelegedve, akkor ne a fönököd mocskold aki a penzt adja, hanem mondj fel! De szep ösmagyar szokas penzt elfogadni, aki meg adja azt mocskolni...
Toby
Ebben az ügyben nem az 1294 menekültön van a hangsúly, hisz ennek 13-szorosa -árja magyar ! - ül börtönökben, bűncselekményekért, hanem az a tény, hogy a karikalábú kisvasutas, korán nyitotta ki a pofáját és mondta ki a verdiktet, " ide aztán nem fog jönni senki !" Most meg nem szeretne a saját ürülékében tobzódni !
wpym
Ha tudnám, felmondanám, sőt nem is engedtem volna a belépést.
Munkahely és munkahely, illetve főnök és főnök között van különbség.
wpym
Európa közepén menekült nem lehet olyan figura, amelyet Afrikából vagy Ázsiából evett ide a fene végigmasírozva több (uniós országon is) államon, visszaélve az európai menekült joggal.
Vagyis lehet, ha és amennyiben pl. egy afgán teleportálással megérkezik pl. a német-dán határra. Ha már itt tarunk: hogy van az, hogy a kormosok csak a kontinens közepén teszik fel a kezüket, mondván, őket üldözik? A legelső, biztonságos állam miért nem jó? Szíriai esetében pl. Törökország. Nem kell gondolkodni, elárulom: azért, mert gazdasági bevándorlókról van; aki az életét félti nem vándorol km ezreket.
Ugyanezt csinálták a hazai cigányok is Kanadában. Elhúzták a csíkot és a világ túl felén bejelentették, hogy őket üldözik a hazájukban. Ugyanezt nem megtehették volna pl. Romániában is? Dehogynem, csak a román és kanadai gazdaság bizony nem áll egy szinten... Ott (ahogy Európában a mai ingyenélők) nem illeszkedtek be és folytatták a korábban itt abbahagyott élősködő életvitelüket. Erre a kanadai kormány kitakarította őket.
Európában ugyanezt kell tenni. Ahogy a kanadai államnak nem hiányoztak az ingyenélő, bűnöző elemek, úgy Európába sem kellenek ezek, mivel ugyanolyan figurákról van szó.
wpym
És a legtöbbnek nincsenek személyi iratai amely szintén a sumákolást bizonyítja. Mert igaz, hogy egy elpusztult épületben nem maradtak meg az iratok, de ez nem igaz mindre, ráadásul sokan, olyan helyekről özönlenek, ahol nincs háborús helyzet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.