Két vádlott – köztük a Pénzügyminisztérium volt államtitkára – esetében új eljárást javasol a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az úgynevezett Sukoró-ügyben – közölte a vádhatóság az MTI-vel, miután pénteken továbbították a táblabíróságra az ügy iratait.

Közleményükben azt írták: a főügyészség a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. két korábbi vezetőjére kiszabott büntetés súlyosítása érdekében bejelentett ügyészi fellebbezést fenntartotta, míg a Pénzügyminisztérium volt szakállamtitkárát és az értékbecslőt érintő felmentő rendelkezésekkel szemben – a tényállás megalapozatlansága miatt – az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését és az elsőfokú bíróság új eljárásra utasítását indítványozta.

A főügyészség az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a bírósági iratokkal együtt pénteken továbbította indítványát a fellebbezések elbírálása érdekében a Szegedi Ítélőtáblához.

Azt írták: az ügyben bejelentett védelmi fellebbezéseket a fellebviteli főügyészség egyik vádlott esetében sem találta megalapozottnak.

A Szolnoki Törvényszék tavaly szeptemberben négy év letöltendő börtönbüntetésre ítélte Tátrai Miklóst, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. volt vezérigazgatóját a Sukoró-ügyként ismertté vált perben, Császy Zsolt, a cég volt értékesítési igazgatója pedig halmazati büntetésként 3 év 6 hónap letöltendő börtönt kapott.

A bíróság az első- és a másodrendű vádlottat különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek. Császy Zsoltot mint bűnsegédet ítélték el a cselekmény miatt, és magánokirat-hamisításban is bűnösnek találták.

Markó Andreát, a Pénzügyminisztérium volt szakállamtitkárát és F. Zsolt értékbecslőt felmentették a fenti vád alól. V. Bálint ügyvédet kétrendbeli közokirat-hamisítás miatt pénzbüntetésre ítélték, amely az összesen 600 ezer forint meg nem fizetése esetén fogházbüntetésre változik.

Az első-, a másod- és az ötödrendű vádlott védője felmentésért fellebbezett. Az ügyész az ítélet ötödrendű vádlottra vonatkozó részét tudomásul vette.

Az ügy előzménye, hogy az állam képviseletében eljáró MNV 2008. július 30-án kötött – egy tervezett turisztikai beruházáshoz kötődő – telekcsere-szerződést egy külföldi befektetői csoport képviselőjével, Joav Blum izraeli-magyar üzletemberrel.

A Központi Nyomozó Főügyészség ezzel kapcsolatban 2009 áprilisában nyomozást indított. A Fővárosi Ítélőtábla 2011. június 13-án jogerősen semmisnek mondta ki a szerződést, azzal, hogy vissza kell állítani az eredeti állapotot. A vádirat szerint a beruházással összefüggő telekcsere-szerződés teljesülése esetén 1,294 milliárd forint kár érte volna az államot.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Mocskos tetvek ezzel foglalkozzatok

Félméteres iszap lepte el a balatonmáriafürdői strandot
„A Fidesznek már a teljes Balaton tönkretétele sem nagy ár”

Tavaly ősz óta több mint félméteres iszap lepte el a balatonmáriafürdői strand több pontját. A település vezetése abban bízott, hogy az iszap tavaszra eltűnik, ám nem így történt. Félő, hogy a jelenségnek köze van ahhoz, hogy a szomszédos Balatonfenyvesen tavaly két, mintegy fél kilométeres mólót építettek egy jachtkikötőhöz, az építmény pedig akadályozza az iszap szabad áramlását a tó medrében.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Mocskos tetvek ezzel foglalkozzatok

Félméteres iszap lepte el a balatonmáriafürdői strandot
„A Fidesznek már a teljes Balaton tönkretétele sem nagy ár”

Tavaly ősz óta több mint félméteres iszap lepte el a balatonmáriafürdői strand több pontját. A település vezetése abban bízott, hogy az iszap tavaszra eltűnik, ám nem így történt. Félő, hogy a jelenségnek köze van ahhoz, hogy a szomszédos Balatonfenyvesen tavaly két, mintegy fél kilométeres mólót építettek egy jachtkikötőhöz, az építmény pedig akadályozza az iszap szabad áramlását a tó medrében.
karma1
@nyanya001: Nem "felo", hanem BIZTOS! A Balatonnak mindig is rendkivul erzekeny volt a vizhaztartasa, borzaszto erosen kotodik a nyari homerseklethez, a benne elo halallomany osszetevoihez, es a Sio csatorna ateresztokepessegehez...

Evek ota Csaky szalmajakent kezelik ezt a csodaszep, egyedulallo nemzeti kincset, maximalisan kihasznaljak, de semmit nem tesznek erte.

Akarhogy nezzuk is, a balatoni turistaforgalom igen fontos volt mindig is az orszag beveteleiben, ha valaki kulfoldit megkerdeztel, mit tud Magyarorszagrol, akkor "csikos-goulasch-Balaton" volt a leggyakoribb valasz.

Na, akkor ez se maradt ki a szorasbol, ezt is sikerult jol hazavagnia ennek a szennyes bandanak...
nyanya001
@karma1: Sukoróval kapcsolatba beszélik a semmit, terelnek
előszednek csontvázakat, csak a saját aljasságaikról eltereljék a figyelmet.
Rohadt tetű banda !
Bringás
Ezzel foglalkoznak, mert a szoci mutyi és az állami pénzek elherdálásában ők játszottak döntő szerepet!
human
De ráérnek. A Quaestor ügyben bezzeg nem érnek rá rendezni a bizonyítékokat. Nem érdekes, hogy az évszázad lopása.
nyanya001
@human: Ezért kell a Sukoró ügyet rágni, meg azért, hogy
a trollok tudjanak szocizni :))))
Bringás
A szocik és Gyurcsány a lopkodással és a terrorral bebukott! Kivágták a szavazók a hatalomból őket, most meg ott csaholnak a pálya szélén! Legközelebb még ennyi szavazatot sem kapnak!
human
@nyanya001: Hát egy sukoró elég pihekönnyű ellensúly a Quaestor és az MNB botrányhoz képest, de nincs kétségem, hogy a Habony művek majd méretesre fújja.
nyanya001
@human: Akkor mg a mutyikat ne is említsük, mint a föld, a trafik és egyebek...
dr. prédikátor
Várfom hogy az őszödi beszéd mikor lesz megint téma!!!
Yoda69
Sukoronal nem tortent visszaeles, ha tortent volna GYurcsanyek reg a sitten ulnenek. Ezzel szemben a fideSS Sukoro ertekenek tobb ezerszereset sikkasztottak mar el, foldmityiban, tularazasokban es sok egyeb ilyen-olyan trukkos mutyiban.
Ha egyszer lesz fuggetlen ugyeszsegunk, es nem vegzik ki a munkajukat vegzo meg tisztesseges ugyeszeket, akkor orbanek logni fognak.
Sziszifusz
@Bringás: 11:38
Mi van ? Mi a bajod ? N
Neked nem jutott krumpli föld ? Most produkálod magad, hogy hátha jut még neked is ?
Gyorcsótányozz, Bajnaizz és ballibsiz egy párat bízhatsz abban, hogy meg lesz a jutalmad !
szép új világ
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
nezelodo
Ezek az ügyészek biztosan nem fognak hirtelen meghalni!
Bringás
@szép új világ: Íme, ez a liberális mentalitás és szóhasználat! Gratulálok!
Bringás
@Sziszifusz: El kell számoltatni az ilyen Gyurcsány féléket! Ők tették tönkre az országot! Se kormányzás, se koncepció, csak a hazudozás! Undorító!
Sziszifusz
@Bringás: 14:55
Ezer meg egy alkalommal, különböző okokból kóstolgatták. Nem találtak rajta fogást. Pedig nagy elszántsággal támadtak ellene.
Ha csak egy mákszemnyi támadási felületet is találtak volna rajta, akkor nyilvánosan kivégezték volna. Nem sikerült, mert ugyan sok hibát elkövetett, ellentétben a maiakkal, bűncselekményt egyet sem.
Ettől függetlenül folytatódik a hülyítés, mert a figyelmet életbevágóan fontos elterelni a saját disznóságaikról. Melyekről ? Azzal te is tisztában vagy, csak véded a mundér becsületét !
Bringás
@Sziszifusz: Fenntartom az állításom!
Sziszifusz
@Bringás: 15:28
Ezt gondoltam. Nem is várható el tőled, hogy dogmatikus érveléseden változtass.

Egyébként nem vagyok Gyurcsány rajongó. Az a véleményem, hogy ő is és Orbán is a múlt embere. Mindkettőjüknek lejárt a szavatossága. Háttérbe kell vonulniuk és átadni a helyet a tehetséges és tiszta fiataloknak, mert azért itt-ott már felcsillantják tehetségüket.
Bringás
@Sziszifusz: Szegény vakkal oszd meg a fényt! Kik azok a tehetséges fiatalok?
Sziszifusz
@Bringás: 15:36
Figyelj és megtudhatod. Esetenként láthatóak a jobb oldalról és a bal oldalról is a médiákban. Nem sorolok neveket, mert azzal célpontot adnék számodra a karakter rombolás megkezdéséhez.
Bringás
@Sziszifusz: Úgy látszik, hogy a fény nem tör be az életembe! Nem baj, vakon leszek, mint fájerban!
Sziszifusz
@Bringás: 15:42
Hát akkor így jártál. Nem változott semmi sem. Úgy látszik nem tört be a fény az életedbe, nem baj vakon leszel, mint fájerban.
Kösz. a beismerést.
Bringás
@Sziszifusz: Én ugyanis nem látok tehetséges fiatalokat! Néhány pikírt hőbörgő ingerülten ordítozik, ész nélkül, de ennyi!
Sziszifusz
@Bringás: 15:56
Sok olyan is van. Nem róluk beszélek. De csak figyelj és ne csak a kormányzati médiára hallgass.
Bringás
@Sziszifusz: Hallgatom a Klub rádiót, de csak, mint humort. Az az erőlködés ami ott megy!
Sziszifusz
@Bringás: 16:21
Nem csak a klubrádió létezik. Bár ott is szoktak, olyan meghívottak nyilatkozni akik elismert politikusok ( volt Fideszesek is) és közgazdászok.

Tényleg te olyan benfenntesnek tűnsz. Tudsz arról, hogy mi volt a minap elhunyt fiatal ügyész halálának a konkrét oka ?
nezelodo
Nem kell úgy felhevülni kollégák, egy régi troll-harcos reinkarnációja miatt! Ez a dolga és kész! Ami meg a témát illeti, mégsem beszélhet pl. a sok eset közül a Kredit Jenő által "megőrzött" 1.6 milliárd kolontári iszapömlésre adományozott telefonos segélypénzről, mert azt és a többi milliárdot simán ellopták. Persze náluk az a magyarázat, hogy a szocik is loptak. Igen ám de Orbán azt ígérte, hogy megszünteti és nem tökélyre fejleszti a tolvajlást, tehát hazudott az "igazmondó"!
glorianna
Egyrészt itt van Sukoró: "1,294 milliárd forint kár érte volna az államot"
Másrészt itt van konkrétan: Questor 210 milliárd (alig 162 Sukoró), MNB alapítványai 260 milliárd (201 Sukoró), 90-100 mrd (69-77 Sukoró) közé teszik a hozzáértők azt a kárt, amit a letelepedési kötvények kapcsán éri az országot.
glorianna
@nemkati: Köszi, ismerem :)
(Elvakult ostoba akad az innenső térfélen is :S)
simmering73
Mi van sutyerákok. Nem avas már az a gitt? Vigyázzatok mert megfosat benneteket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.