A magyar nyugdíjrendszert sok kritika éri az utóbbi időben. Ezek leggyakrabban a jövőbeli fenntarthatatlanságot emelik ki, amit egy elöregedő társadalom és egy felosztó-kirovó nyugdíjrendszer szerencsétlen együttállása okoz. Nem ez az egyetlen olyan tényező azonban, ami nem ígér sok jót a jövő nyugdíjasai számára: a magyar nyugdíjrendszer a fizetésekhez képest túl sokat fizet ki a többi európai és azon túli országhoz képest. (Ezt az ún. helyettesítési rátával mérik, ami azt mutatja meg, hogy az utolsó fizetésükhöz képest átlagosan mekkora nyugdíjat kapnak az emberek.)Magyarországon ennek értéke 89,6%, vagyis aki nyugdíj előtt nettó 100 ezer forintot keresett, az várhatóan 89 600 forintot (100 ezer forint 89,6%-a) fog kapni nyugdíjként. A problémát az jelenti, hogy az EU országaiban a helyettesítési ráta általában ennél jóval alacsonyabb, a férfiaknál átlagosan 70,9%, a nőknél pedig 70,7%. Hosszabb távon tehát mindenképpen várható, hogy hazánk is az EU-s átlaghoz fog tartani...

Forrás: bankmonitor.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Előbb a fizetéseket az Eu átlaghoz igazítani, utána ugathattok a nyugdíjról. Amúgy meg azzal játszatok ami hozzátok nőtt és veletek egykorú.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.