L. Simon László kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkár sok más mellett megállás nélkül dolgozik a budavári Szent István-terem rekonstrukcióján is, amit korábban Roskovics Ignác magyar szenteket és uralkodókat ábrázoló Zsolnay-pirogránit képei díszítettek. A Zsolnayk gyártásához alapul vett eredeti olajképek most Orbán Viktor fogadószobájában lógnak.. Csakhogy a sorozatból még a második világháborúban megsérült a Szent Imrét ábrázoló darab, ezért az államtitkár saját hatáskörében cselekedett. Nemrég megszerezte az eredeti Szent Imre pirogránit kép próbaégetési változatát, a kerémiakép alapján pedig fél évnyi munkával restaurálták és rekonstruálták az eredeti Szent Imre-képet, ami a Parlamentbe került.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
A barackmagos mocskos tetű hízeleg, mert orbánc - a genyó! - majdnem megszabadult tőle a "rákellenes barackmagos" trükk okán, ezért most tállai-nyalogánytól tanulva, ajándékkal hajlong a genyó előtt!
nemkati
@Toby: Próbálok rájönni, de nem sikerül: ha nem egy ilyen utolsó mocsok lenne a miniszterelnök, és egy ilyen gusztustalan hernyó a bazári majom (ööö... kormánybiztos), egy hasonló gesztust ugyanilyen viszolyogva fogadnék-e?
Toby
@nemkati: Érdek-gesztus! Tállai-gerinhúros nyalogány is ilyen úton lett NAV-os!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.