A Demokratikus Koalíció (DK) az őszi kvótareferendum visszavonását követeli a kormányfőtől, szerintük ugyanis az Magyarország uniós kilépéséhez vezet.

Molnár Csaba, az ellenzéki párt ügyvezető alelnöke pénteki budapesti sajtótájékoztatóján tragikusnak nevezte a brit EU-tagságról tartott, és a kilépést pártoló tábor győzelmét hozó népszavazás eredményét, ugyanakkor jelezte: Európának tiszteletben kell tartani a döntést, Nagy-Britannia pedig nem tarthat igényt speciális bánásmódra a továbbiakban.

Molnár Csaba az eredményt a brit konzervatív jobboldal 20 éve tartó EU-ellenes kampányának tulajdonította. A DK-s politikus szerint ez fordult át egy bevándorló-ellenes kampánnyá, s Orbán Viktor miniszterelnök is ezt teszi: évek óta szabadságharcot folytat, most pedig "élesbe kapcsolt". Ennek a politikának az EU-ból kilépés a vége – jelentette ki, a kvótareferendum visszavonását követelve.

Molnár Csaba egyúttal minimális elvárásként fogalmazta meg, hogy a kormány tájékoztassa a helyzetről azokat a magyarokat, akik Londonban vállalnak munkát.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
silber13
@Tavryni őrnagy: Ha megnézed a nyitó fényképet meg is kell ijedned, mint ahogy a mellette lévő, keresztbe állós szemű képtől is rémüldözni kell. Hát ez a miniszterelnökünk!!
papa.49
A cikkhez mellékelt képen is takargatja a pofáját, és ez azt jelenti Ő IS TUDJA, HOGY MEGINT HAZUDIK!!!
silber13
És Még valami... Egy hivatalosan elhangzó felszólításra a képen látható a miniszterelnoki válasz?? Ez nem más, mint útszéli bunkóság!!
1magyar
Nehogy visszavonja már!!! Ha kötelező migránstelepítés jön akkor ki is kell lépni inkább.
36
Gyanús nekem, hogy Gyurcsány még nem reagált a helyzetre.
Lehet, hogy előtte még táncol egyet?!:)))
Vagy, várja a brüsszeli, piros telefonos direktívákat?!
silber13
@1magyar: Igen?? Persze divattá válik lassan a kilépés! De aztán... Mi lesz aztán, ha elmúlik a kilépés dafke büszkesége, az örömmámor, hogy nem függünk senkitől, ha az a néhány élzttető autógyár elhúzza a csíkot más, szomszédos országokba. és, elhallgat a "Magyarország jobban teljesít" állandó rikácsolása és nem lesz ria,ria, Hungária ...Na akkor mi lesz??
1magyar
@silber13: Semmi mi is felépítjük újra az országot amit leromboltak a multik. Cukoripar stb.Megtudjuk termelni magunknak az élelmet, nem halunk éhen, sőt Putyinnak is szállíthatunk.
sziha
@silber13: ezt nem ertik. Csak azt, amit az angolok is tablakon hirdettek "Kerjuk vissza az orszagunkat!". Most visszakaptak. Megmutathatjak mit ernek kozos piac nelkul, onallo gazdasaggal (Cornwall mar bebukott)
36
@1magyar: Én abban reménykedem, hogy a Japán, Dél-Koreai befektetők hangsúlyosabban megjelennek Magyarországon. Honda, Nissan, Toyota, eddig Nagy-Britanniába invesztált, nagyon sokat. Most, hogy "gyenge" a yen és az angolok is "megdrágulnak", talán ide jönnek. Talán.
silber13
@1magyar: Árulj már el valamit! Mennyit fizetnek orbáni berkekben az ilyen globális marhaságokért?:-))Azt mondod,lerombolták a multik?:-)))Kapjál már a fejedhez és ézd meg, kik lopták és lopják jelenleg is szét ezt a szerencsétlen országot Ne fogd a multikra, mondhatnál Simicskát, Mészáros, a szakmához tök hülye minisztereket, a mezőgazdaságtól az oktatásig, egészségügyig, meg aki mindezt támogatta és jelenleg is támogatja, kellő jutalék fejében:a csúti főkolompost. Hát akkor miben reménykedsz??
36
@1magyar: Viszont, pont az a gáz, hogy mivel, minden autógyáruk külföldi kézben van. Jaguar-Land Rover az indiai TATA, a Mini és a Rolls-Royce a német(bocs, a bajorok ezt ki szokták kérni maguknak. Ők bajorok és kész.) a BMW tulajdona. A Bentley a VW konszerné. Hát. Nagy nyomás alá kerülnek a britek.
Rózsika Hatházi
@1magyar: Osztan, hol fognak cukorrépát termelni? De a fontosabb, hogy kik? A műkörmösök, a polginék, akik megnyerték a földpályázatoka? Mibű lesz a csuti kisvasútja meghosszabbítva Záhonyig, mibű épülnek az egészségügyi stadionok? És még egy fontos kérdés. Mibű gazdagszik tovább a zorbán family? Lehet, hogy belőled is, mert statisztikailag kimutatják, hogy defláció van, majd emelik az üzemanyagárakat, ami köztudott mindenbe begyűrűzik. Fizetésemelés, nyugdíjemelés nuku. Gondolod, hogy Putyin, meg Kim Dzsong a kezét-lábát töri, hogy az országon segítsen?
papa.49
De nagy itt a sötétség, vannak akik csak az első lépést látják, aztán ,,NIHIL,,))))))))))))))
papa.49
De ha tételezzük fel, hogy ősszel megbukik a népszavazás akkor vajon a hazugovics lemond mint most a Cameron???
Én nem hiszem, de normális ésszel nem is lehet hinni ebben, ez egy ,,minizsarnok,, addig szipolyozza az országot míg fel nem lógatják!!!
1magyar
@Rózsika Hatházi: Az unio ilyen hülyeségekre adott pénzt mint a kisvasút. Ennek nem baj ha vége. Putyin nem segít hanem vásárol tőlünk.
1magyar
@silber13: Még az is jobb mintha kiviszik a pénzt.
Szókrakész
A DK vonja vissza az összes eddigi ...

Viktornak most kell erősnek lennie.
Kicsit megszorongatni Junker és Merkel(nemlétező, bár ki tudja?) tökét.
koszpeko
@Szókrakész: Aha persze.
Aztán miért?
De hajrá szorongassa.
Aztán addig,addig szorongatja amíg el nem zárják a csapokat.
Na és kedves "okos" kommentelő mi történik akkor,na mi?
Éhen döglik az ország.
Gratulálok egyébként eme nagy "bölcsességhez".
Hol szedted össze?
Oda megyek én is tanulni.
:D
Szókrakész
@koszpeko: Na már megint próbálkozol, mint Győzike a logikai játékokkal?
koszpeko
@Szókrakész: Jó lenne,ha ti narancsködösök egy kicsivel tovább látnátok az orrotoknál,vagy vezíretek valagánál.
Szókrakész
@koszpeko: Ne projektálj!!!

Most orvosi nyelven szóltam.
De kétlem, hogy tudnád, miről beszélek.
koszpeko
@Szókrakész: Wow megtanultál és helyesen leírtál egy idegen szót?
Nem vagy semmi.
Tudsz még ilyet?
Vagy ezt 3 órán keresztül gyakoroltad?
Szókrakész
@koszpeko: Magna cum laude 2 1/2 óra alatt elsajátítottam.

Elégedett vagy a válasszal?
koszpeko
@Szókrakész: Melyik számukat?
Pálinka dalt?
Szókrakész
@koszpeko: Ne unatkozz ennyire!!!

Neked szólt!!!
gulyasgyula
@silber13: ..
Ilyen nagy kilépés nem lesz de nem ártana ha Merkel és Brüsszeli bandája eltűnne a színről ..A gazdasági érdekek olyan nagyok hogy nem fog semmi katasztrófa lenni se most se később ..A migráns kérdés az egész uniós lakosságot ,adófizetőt érdekli -és a megoldás is érdekli , amiben egy éve nincs előre lépés ..Ennyi bevándorlót nem bír és nem akar elfogadni a lakosság nagy része ..
Desischado
Haláli, mikor a bolha köhög. Majd éppen orbánra fognak hallgatni! Fogná be a lepcses száját, a hazudozáson meg a lopáson kívül máshoz nem ért!
karma1
@36: 17.52-re: Felejtsd el... Ezek az oriasi autogyarak mar reges regen kiepitettek a maguk halozatat, Merkel azert engedte/kuldte a Mercedest, Audit Magyarorszagra, mert ezzel is segiteni akarta Magyarorszagot... Nagyon rosszul latjatok Merkel es Nemetorszag szerepet az Unioban, illetve a tobbi orszaghoz viszonyulva... Ot is majd csak a tortenelem fogja igazolni, de akkor mar keso lesz mindannyiunknak...
bakegya
Hát nem fogja visszavonni-mert egy rohadt g...A FOCI BARMOLÁSSAL VAN TELE A FEJE.
RÖPKÖD MINT GÓLYAFOS A LEVEGŐBEN ÁLLAMPÉNZEN,MÍG ITTHON LEOSZTJA A MELÓT-természetesen az eu pénzek lenyúlása az elsőszámú teendője A FAZEKASNAK-LÁZÁRNAK,REZSI SZILÁRDNAK...a nyaralásból kitelik minden olyan disznóság amit a törvénytelen törvényeivel levajaztatott a bűnbanda.
Az EU ORBÁNT LAPÁTRA TESZI-ÉS ÉN NEM IS BÁNOM,MÁR RÉGEN VALAGBA KELLETT VOLNA RÚGNI NEM CSAKKK A CSALÁDI LOPÁSAI MIATT.
Jozefina
A magyaroknak kellene helyesen szavazni, mégpedig elutasítva orbán álságos népszavazását. Ezzel a magyarok kifejeznék akaratukat az EU-ban maradás mellett, így üzenhetnének orbánnak, hogy ő is megértse!!!
karma1
@Jozefina: A baj az, hogyha most minden olyan penznek nagyon a kormere nez az EU, amit eddig adott nekunk, mert egy ejszaka alatt tobb milliard font eltunt a tozsderol, minden, eddig stabilnak hitt arfolyam 4-9 % pontot zuhant es ez oriasi veszteseg. Megkerdeztek Merkelt, Junckert, hogy mi lesz az EU-val, mondtak, hogy nem fog gyengulni, bar Juncker nem volt tul boldog. Marin Le Pen viszont a jobbosok neveben mar orommamorban uszik sajnos, es ez sem jo jel. Az EU-nak jobban meg kell gondolnia, kinek ad penzt, ha orban tovabb ugral, akkor lehet, hogy mint fo kolonctol az EU fog megvalni tolunk, nem a mi dontesunk lesz a bennmaradas. Az lesz Magyarorszag utolso demokratikus napja. Utana jon putyin es a jobbik.Orbant nem engedi helyesen donteni a sajat betegsege, a hatalomhoz valo ragaszkodasa mindenaron. Bar ugy lenne, ahogy kivanod. De ez mostantol mar nem kivansagmusor.
papa.49
@karma1: Ha ez bekövetkezik amit írtál a Putyin lesz az aki sutba vágja a hazugovicsot, és a saját emberét ülteti a nyakunkra, mert a nyekernyikovnak ,,GYARMATOK KELLENEK, ÚGY MINT VOLT A COCIALIZMUSBAN,,!!!
karma1
@papa.49: Ez mar a forgatokonyvnek az a resze, amirol a hazugovics szivesen inkabb megfeledkezik... Annakidejen Kadar sem a szabad valasztasok eredmenyekent kerult a vezeto poziciojaba, az csak az egyeni szerencsenk volt, hogy nem olyan volt, mint a csuti basa...Igaz, ha mar akkor kialakul a kemeny diktatura, es ezert a Nyugat teljesen leir bennunket, az ilyen orban-felek meg a hozzahasonloak a Gulagon vegzik, malenykij robot-on, nem Oxfordban, Soros -osztondijjal, Vonatkozik ez a tobbi, kommunizmusbol atnyergelt ingyenelore is...
papa.49
@karma1: Az igazság az, hogy gyűlöltem a Kádárt, meg a rendszerét is azért amit a családdal, velünk, velem tett, DE AZT KELL MONDJAM SOKKAL KISZÁMÍTHATÓBB VOLT MINT A MAI KAVALKÁD!!!Itt most sokan azt hiszik, hogy az orosz a két szép szemünkért akar nekünk segíteni (az eladósodásban) egy frászt, az orosznak ,,ütközőzóna kell, úgy mint régen, erre akarja használni a volt Varsói Szerződés államait!!!
Kádárra visszatérve nem szabad elfeledni azt sem, ő mindig egy egyszerű puritán ember maradt, nem lett megalomániás vasútépítő, korona próbálgató, úsztató, és azért mondjuk ki akkor működött az egészségügy, az oktatás (a mai tetvek akkor jártak iskolába ingyen), a nyugdíjrendszer, persze voltak akkor is kibaszások, de nem volt véletlen az se, hogy mi voltunk a ,,legvidámabb barakk,, !!!
Ha kikerülünk az Unióból tényleg vagy el kell menni innen, vagy kössük fel magunkat, mert SEMMI JÓRA NEM SZÁMÍTHATUNK!!!
karma1
@papa.49: Asszem, lesz meg ennek a szavazasnak egy csomo otthoni visszhangja, allatira kivancsi vagyok, hogy hogyan fogja a csuti vezir belekeverni a migrancsozast, de foleg a sajat gazdasagi menekultjeinket, ( ugy ertem, szavazasilag), mert azt tudni kell, hogy brit belugyekre sem a magyar, lengyel, sem semmilyen unios, DE NEM BRIT allampolgarkent NEM szavazhatnak, vagyis a sajat sorsukrol nem donthettek! (Valoszinu viszont, hogy a Magyarorszagon dolgozo brit allampolgarok leadhattak a szavazatukat az angol kovetsegen).
papa.49
@karma1: Gondolod, hogy érdekli ezt a tetűt, hogy mi lesz a kint dolgozó magyarokkal, ennek az nem fontos, csak az ellopható pénz lebeg a gyulladt szemei előtt, Istenem hogy utálom ezt manust!!!
Rózsika Hatházi
@1magyar: tegnap 19:34. Mit vásárol Putyin? Paks kettőt, vagy hármas metrószerelvényeket?
Törölt felhasználó
Ez a begyógyszerezett eu-t és nemzetét fosztogatók maffiafőnök nem fog kilépni, de csak azért mert az eu-tól többet lop . Amint ez az arány változik nincs kétségem, hogy másnap kilépünk..
Veleda
Szerintem pedig Orbán taktikázik. KIhúzza 2018-ig, mert addig is még milliárdokat tud kicsikarni az únióból És amilyen pénzéhes, ezt nem hagyja ki.
wagabund
-baszki te junker! baj van! ezek az angolok nem vicceltek...pedig kőgazdagok, mégis leléptek..
-ráadásul ott vannak a magyarok, azok is önállóan akarnak dönteni valamiben...izgága egy népség, legyünk résen, mert nagyon mocorognak..
-áááá...azok koldusszegények, csak a migráncsokat nem akarják beengedni az országukba...kilépni az unijóból nem mernének amúgy sem...
...a kezelhetetlen, amúgy felesleges migráncsokat majd áttoljuk máshová...talán a volt NDK területére...az is merkelé...ő majd megeszi, amit főzött...

-kisasszony! még két konyakot!
JAJMÁR
Ne vonja vissza. Ha a népnek van esze,mersze és gerince, megsemmisíti ezt a népmegodsztó korrupciós bagázst.
kukac50
Orbán is a kilépésért akar népszavazást,akkor honnan lesz pénz?
Miből építi a kisvasutat Putyinig?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.