A kormány hosszú távú programot hirdetett ingyenesen igénybe vehető kültéri sportparkok kialakítására, az első ütemben 2016-ban 1,5 milliárd forint áll rendelkezésre – mondta Boros Anita, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) vagyonpolitikáért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.

Kifejtette: a KSH adatai szerint Magyarországon a felnőtt lakosság 67 százaléka 10 percet sem sportol naponta, a szabadidősportot űzők aránya mindössze 3,2 százalékot tesz ki.

Az államtitkár szólt arról, hogy jelenleg a 3150 magyar település közül 100-nál van kondipark, sportpark, és jelentős érdeklődés mutatkozik a lakosság körében a kültéri sportlétesítmények iránt.

Az önkormányzatok augusztus 15-ig küldhetik be a kérelmüket, az első ütemről döntés szeptember végén várható

A kérelmekről a nemzeti fejlesztési miniszter dönt az előkészítő bizottság javaslata alapján, az önkormányzatok nem pénzt, hanem létesítményt kapnak – tette hozzá.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Vajon hol is épül fel az első ilyen akármi, tessék csak csodálkozni, hát persze felcsutkán hol máshol, és ki lesz a főkivitelező, hát a lőrike, és ki világosít, hát a vő, ki más, és ki nem fog soha ott, vagy bárhol máshol benne sportolni, hát a hazugovics ,meg én)))))))))))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@Mézike: Ha te azt hiszed ilyen nem lesz felcsutkán nagyon tévedsz a kokerónak minden kell))))))))))))
human
Jó is lenne ez. Csak az örömbe egy kis üröm is vegyül, hisz ahogy eddig lehetett játszóteret 200%-os túlárazással építeni ez sem lesz másként.
nemjoezigy
"A kormány hosszú távú programot hirdetett ingyenesen igénybe vehető kültéri sportparkok kialakítására, az első ütemben 2016-ban 1,5 milliárd forint..."
Ez a szokásos fideSSkdnp hazugságainak egyike!
Ahogy a stadionok sem használhatók a NÉPnek, ugyanúgy a sportparkok sem lesznek azok!
Lásd a Fehérvári "bregyó" sportkombinátot: először egész nap, később csak pár órában, most egyáltalán nem használhatja a NÉP!
human
@nemjoezigy: Szerintem az ingyenesség biztosítható. Nálunk is van ilyen bár csak pár darab lépegető padból és néhány más tornaeszközből áll. Ezek viszont elromlanak, cserélni kell idővel. Kérdés tehát, hogy a fenntartásra lesz-e pénz vagy az enyészeté lesz.
dr. prédikátor
Kiváncsi vagyok hogy a Nemzeti Létszámszaporító Intézet/ NLI/ mikor fog megalakulni???,

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.