Komoly pofont kapott, és akár kövér kártérítési perre is készülhet a Belváros, miután a napokban a Pesti Központi Kerületi bíróság úgy döntött, hogy az ötödik kerületi önkormányzat jogellenesen bontotta fel Csipak Péter nagyvállalkozó cégével a Deák Ferenc utca használatára kötött 50 éves közterület-használati szerződést – írja a Nol.hu.

A Népszabadság szerint kérdéses, hogy ezzel a döntéssel Csipak meg tudja-e vetni a lábát a Fidesszel szemben: a Csipakkal szembeni sorozatos hatósági eljárásokat ugyanis sokan úgy kommentálják, hogy ez a büntetés, amiért a nagyvállalkozó szembefordult a kormánypárttal és a Belvárost ­2014-ig polgármesterként vezető Rogán Antallal.

Az állítása szerint önerejéből meggazdagodott üzletember éveken át igen jó kapcsolatokat ápolt Rogánnal, aki most már propagandaminiszter. Csipaknak akkoriban futott a szekér: az ötödik kerületben, a Vörösmarty tér környékén számos érdekeltséget szerzett, 1995-től pedig a cége üzemeltette a fizetőparkolást a kerületben. A nagy dobást az ötödik kerülettel 2008-ban megkötött közterület-használati szerződés jelentette, Csipakék 2058-ig szerezték meg a Deák Ferenc utca 500 négyzetméteres része használatának jogát. Az utca felújításával alakult ki a Fashion Street bevásárlóutca, amelybe számos ruházati világmárka is beköltözött.

Azonban jöttek az összezördülések a kerülettel. A polgármester visszavette a parkolás üzemeltetési jogát, a Zeppelines beruházásának is betettek, majd a villaépítése miatt került partvonalra. A folyamat betetőzéséül márciusban az ötödik kerület zárt tárgyaláson felbontotta a Fashion Street ötvenéves használati engedélyét. Arra hivatkoztak, hogy Csipak cége, az Immobilia Zrt. nem teljesítette a vállalásait, mivel az ottani vásárok, vendéglátós teraszok „nem voltak elég színvonalasak a Fashion ­Streethez."

A nagyvállalkozó neve nemrégiben a bíróság előtt újra előkerült: Portik Tamás elítélt olajmaffiózó Rogán mellett Csipakról is úgy nyilatkozott, hogy jól ismeri az üzletembert, aki tőle is kért pénzt ötödik kerületi ingatlanok megvásárlására. Portik szerint „Tóni és Péter" éveken át „együtt dolgoztak", de valami pénzügyi elszámolási vita miatt vált ellenségessé a viszonyuk – olvasható a Nol.hu cikkében.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Az 5.ker. jól fémjelzi a fidesz egész országra kiterjedő áldásos tevékenységét.
RonaGyuri
Hát igen a politikusok egy idő után el szoktak szemtelenkedni. Úgy vélekednek, hogy nekik jár! =))
lampa laz
Az 5.ker. jól fémjelzi a fidesz egész országra kiterjedő áldásos tevékenységét.
bakegya
Egyik kutya,másik eb...a karácsonyi vásárokra a kézmívesek ennél se fértek be!FOLYT A SÖR BOR,PÁLINKA ÉS A BÓVLI.
KORRUPT EZ AZ EGÉSZ FIDESS BANDA...az egész budapest,de már fél EURÓPA IS EZEKNEK AZ ÁLDOZATA,MÍG EZEK HOMÁRT ZABÁLNAK A NÉP ÉHEZIK,ÉS NEM JUT EGYRŐL A KETTŐRE.HAZUG BŰNÖZŐK.
Toby
Trógán koszos nyaka körül azért csak szorulgatgatgatgat a hurok!

Ezek a patkányon vidáman beleugranak minden ocsmány tisztességtelenségbe és törvénytelenségbe, mert úgyis a köz fizeti a bukott pereket!
G narancs
Mert megszegték miniszteri esküjüket számon kérhetőek, de ki lesz az a bátor. Na majd ha megbuknak, lesz itt sírás-rívás, meg vagyonelkobzás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.