Csák Gergely, a Ligetvédők szóvivője szerint a Fidesz nem hallja meg az ország óhaját, hogy ne legyen beton a Városligetben.

A civil szerveződés képviselője szerdán a Parlament előtt tartott sajtótájékoztatót. Előzőleg határozatképtelenség miatt berekesztették az Országgyűlés rendkívüli ülését, amelyen a városligeti beruházást lehetővé tevő Liget-törvény megsemmisítéséről szóló javaslat került volna napirendre.

Csák Gergely arról beszélt, hogy a Városliget védelme nem kis helyi ügy, hanem az egész országot foglalkoztatja.

Kiemelte, örülnek a vitanapnak, de annak nem, hogy a Fideszből és a KDNP-ből csak egy-egy képviselő volt jelen a teremben. "Hibás lépés" a múzeumokat elvinni a budai Várból és helyükre a kormányt költöztetni, ez ellentétes azzal, amit Budapest és az ország szeretne – fogalmazott.

A Liget-projekt és Orbán Viktor miniszterelnök beköltözése a budai Várba összesen 500 milliárd forintba kerül, ami átszámítva minden magyar családnak 200 ezer forintos kiadást jelentene – mondta. Hozzátette, szeretnének új múzeumokat, csak nem a Városligetben. Olcsóbb lenne épületeket felújítani – vannak is tervek erre –, de a Fideszben ezzel nem foglalkoznak – jegyezte meg.

Azt hangoztatta, nem a politikai szándék vezérli a szervezetet, csupán aggódnak a természetért és a kultúráért.

Párhuzamot vont Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök tervével, aki a Nyugati-pályaudvar mögé tervezett kormányzati negyedet. Az a terv elbukott, és ugyanúgy el fog bukni a Liget-projekt és a kormány Várba költözése is – jelentette ki.

Közölte: szeptemberben szeretnének tömegtüntetést szervezni a Városliget védelmében.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eugen4402
@human: A hatalom az erőből se ért. Röhög rajta, pláne akkor, ha a liget fáit már csak hatvan ember védi, mert a többi "fővárosi" ötven évvel ezelőtt látott életében először villamost...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rackabajusz
Futballindulokent kell megirni, es tomegkent eloadni. Azt meghallja
Bringás
Majmok lázadoznak és az emberek nevetnek!
Jozefina
Sok sikert!!! Igyekezni kell, mert következik a Gellért-hegy fideszes bevétele is!!!
gulyasgyula
@nyanya001:
A tüntetőket meg elvitte volna az ÁVH ..Mert ez már nem is a ligetért van hanem kell a cirkusz ORBÁN ellen ..Szerintem ezért van hogy csak ez a kemény mag van ott mindig és nem csatlakoznak hozzájuk az igazi pesti tömegek ..
eszegfu
@nyanya001: Az azbeszt veszélyes hulladék, igy azt csak ilyen jellegü megsemmisitő helyre lehet szállitani. Dunakeszi polgármestere -- ez a történet iróniája -- 2014. márciusában átvette a "Befogadó magyar település diját"... ugyan nem tudom akkor mit, kit fogadtak be, de mára már világos: a Liget veszélyes bontási törmelékét!!! (Ő az a polgármester, aki a közgyülésen idén febr. környékén megszavaztatta a 3,5 milliós jutalmát, amit állitólag "jótékonykodásra" forditott. Csak megjegyzem: lehetett volna jótékonykodni az egész 3,5 millió megszavazásával alapitvány, vagy civil szervezet számára, mert igy, hogy jutalomként felvette, csak nettó 2.327.500 Ft-ot "adományozott" és ez az önkormányzatnak viszont majdnem 4,5 millió Ft-jába került!!!) A dunakesziek tiltakoznak... ez is a "majmok lázadoznak és az emberek nevetnek" - "kiváló" tollforgatónktól idézet -- körébe tartozik?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.