Hideg élelmet biztosít a betegeknek az esztergomi Vaszary Kolos Kórház augusztus 1-jétől várhatóan egy hétig, miután az intézmény szerződést bontott az élelmezést eddig biztosító Hungast Zrt.-vel – tájékoztatta az Állami Egészségügyi Ellátó Központ kedden az MTI-t.

A szerződésbontást a Hungast Zrt. kezdeményezte, majd végül közös megegyezéssel szűnt meg a kontraktus – tudatták sajtóhírekre reagálva. Közleményük szerint a Hungast Zrt. rendkívül rövid határidővel vonul le a kórházból, a jelenlegi átmeneti időszakban az intézmény hideg élelmet biztosít a betegeknek.

Mivel a Hungast Zrt. a konyhát teljes egészében leszereli, szükség van a tálalókonyha műszaki feltételeinek megteremtésére.

Közlésük szerint ezért várhatóan augusztus 8-ától egy tatabányai cég főz meleg élelmet a betegeknek, így várhatóan két hónapig mikrózható, egyszer használatos műanyag edényekben tálalva tudja megoldani az intézmény a betegélelmezést, majd a tálcás rendszer visszaállításával az eddig megszokott módon.

A következő egy hétben a hideg élelmezés keretében a pépes étrendet igénylő betegeknek speciális tápszert, joghurtot és magas kalóriatartalmú, kenyérre kenhető táplálékot biztosítanak, amelyet dietetikus állít össze a betegek betegségének megfelelő módon.

A hideg élelmezésnél sem egyszerű szendvicset kapnak a betegek, hanem dietetikus által összeállított, speciális szendvicseket, gyümölcsöt – közölték.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Tódor
Magyarország jobban teljesít.

Kormánytábla: TUDTA? Mit kapnak a betegek az esztergomi kórházban 50 ledolgozott év után?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Tekla
@Tódor: Mi a fenének szólsz hozzá olyan hoz amihez , hülye vagy ? Ez a szakmám, miről vitatkozzak veled ? Egyike vagy azon ismerőseimnek , akik tudás nélkül mondják a baromságot és a végén az a hülye akinek ez a tanult szakmája ! :9 :) Néztem a hozzá szólásaidat , te drága angyal és mások is bunkónak tartanak, nem csak én.
koszpeko
@Bringás: Félnótás!
Úgy vagytok többségben mint itt a Propelleren.
Tódor
Én tudom magamról hogy bunkó vagyok. Fel is vállalom. Tudom hogy mások is annak tartanak. Tudomásul is veszem.
Te viszont rettenetesen ostoba vagy. A szakmádat tudom: kalóriaszámláló. Na vegyél be egy xanaxot, oszt' húzzál aludni. Vagy ugorj le a tizedikről.

Beszarok, diplomás kalóriaszámláló... Dr. Tekla...vazze...
moareka
A legaljasabb dolog, a 21.században Európa közepén...
Az Olimpiára repdeső felelősök meg számoljanak el a lelkiismeretükkel...
koszpeko
@Tekla: Kik is azok akik bunkónak tartják?
A fidesznyikek?
Azért mert nyersen fejezi ki magát még nem bunkó.
Itt a cikkben a 100 milliós adósságról van szó amiért a kórház erre kényszerült.
Hogy a büdös francba jönnek ide a kalóriák?
Ha te ilyen számoló művész vagy akkor gyorsan számold össze mennyi műtét marad el a Heim Pálban illetve a Madarász utcai gyermek kórházban gyógyszer vagy éppen az infúzió hiánya miatt.
Vagy az az alkalmazott aki a veszélyes hulladékkal foglalkozik mennyi hepatitis elleni védő oltást kapott?
Segítek 0
Tódor
@Tekla: Egyike vagy azon ismerőseimnek , akik tudás nélkül mondják a baromságot és a végén az a hülye akinek ez a tanult szakmája !

Kikérem magamnak ezt a sértést!!!
MEM VAGYUNK ISMERŐSÖK!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.