Hideg élelmet biztosít a betegeknek az esztergomi Vaszary Kolos Kórház augusztus 1-jétől várhatóan egy hétig, miután az intézmény szerződést bontott az élelmezést eddig biztosító Hungast Zrt.-vel – tájékoztatta az Állami Egészségügyi Ellátó Központ kedden az MTI-t.

A szerződésbontást a Hungast Zrt. kezdeményezte, majd végül közös megegyezéssel szűnt meg a kontraktus – tudatták sajtóhírekre reagálva. Közleményük szerint a Hungast Zrt. rendkívül rövid határidővel vonul le a kórházból, a jelenlegi átmeneti időszakban az intézmény hideg élelmet biztosít a betegeknek.

Mivel a Hungast Zrt. a konyhát teljes egészében leszereli, szükség van a tálalókonyha műszaki feltételeinek megteremtésére.

Közlésük szerint ezért várhatóan augusztus 8-ától egy tatabányai cég főz meleg élelmet a betegeknek, így várhatóan két hónapig mikrózható, egyszer használatos műanyag edényekben tálalva tudja megoldani az intézmény a betegélelmezést, majd a tálcás rendszer visszaállításával az eddig megszokott módon.

A következő egy hétben a hideg élelmezés keretében a pépes étrendet igénylő betegeknek speciális tápszert, joghurtot és magas kalóriatartalmú, kenyérre kenhető táplálékot biztosítanak, amelyet dietetikus állít össze a betegek betegségének megfelelő módon.

A hideg élelmezésnél sem egyszerű szendvicset kapnak a betegek, hanem dietetikus által összeállított, speciális szendvicseket, gyümölcsöt – közölték.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Tódor
Magyarország jobban teljesít.

Kormánytábla: TUDTA? Mit kapnak a betegek az esztergomi kórházban 50 ledolgozott év után?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Tódor
Magyarország jobban teljesít.

Kormánytábla: TUDTA? Mit kapnak a betegek az esztergomi kórházban 50 ledolgozott év után?
Csodálkozó
Hogyhogy "kaja"?
Étel, ebéd, menü, bármit elfogadok egy komoly hírben, csak a czigány szlenget nem.
Bringás
És tessék! A nagy átkozódás után kiderül, hogy ez a fajta élelmezés csak ideiglenes és a meleg ételt meg fogják oldani! Mondtam az előző cikk alatt is, hogy a kormány megoldja a problémákat és nem elfedi őket, mint a szoci vezetés!
Lehet nagy szájjal szidni a vezetést, de érdekes módon mindig megoldják a problémákat!
colibri
Amig ilyen eset megtörténik egy kórházban betegekkel, ott rohadjon meg a me Rióban, vagy a repülőgépen, vagy ott, ahol éppen van!
Tódor
@Bringás: Anyád hülye fiát oldják meg, de kénsavban te faparaszt! Majd tarhálnak az úniótól, nem már tarháltak, oszt' ennyi ért ide. Gecihuszár.
silber13
@Bringás: Te rettentően hülye vagy! A másik cikkről elmenekültél, mert nulla voltál, most itt próbálkozol,de ugyanúgy nulla vagy!
Bringás
Bizony, a kormány és a Fidesz megoldja a kórházi problémákat és az étkezést! Itt csak akkor van éhezés, ha libsi vezetés van!
Bringás
Remélem, hogy 2018 után, ha a Jobbikkal 4/5-ünk lesz, feltárják a libsi bűnöket és a sok gazember méltó helyére a börtönbe kerül!
Újra lesz szoclib börtönfrakció!
Csodálkozó
@silber13: Nullára még gyúrnia kell ennek az agyi nanomínusznak.
Tódor
@Bringás: Miért nem bújsz már bele egy benzines tartályba és gyújtod magadra?
Bringás
@silber13: Acsarkodhattok, de mi vagyunk a többség és 2018-ban megint mi nyerünk! És a szoclib banda? Be se fog mind kerülni a parlamentbe! Erre vagy büszke? Egy törpe, zendülő, nyafogó kis csoportra, akik senkinek sem kellenek? :-))))))))))))))
sokanvagyunk
Érdekes a la carte - ezért bezáratnám, a felelőssel együtt.
Bringás
@Tódor: Nekem nincs miért bújkálni! A többséghez tartozom és újra fogjuk választani a Fideszt és a Miniszterelnök Urat!
Te? Itt fogsz átkozódni és ismét rádöbbensz, hogy nem kellettetek a többségnek!
Ennyi a történet!
Tódor
@Bringás: Nem. Téged és a szarfaszu elvtársaida, hogy a csutigeci gazdád mellé kösselek a villanyoszlopra. Napon kikelt szarkaparék.
Bringás
@Tódor: Remélem, a libsi bűnökért lesz felelősségre vonás!
Libsi börtönfrakció! Olyan szépen hangzik!
Tódor
@Bringás: Örülök hogy az ilyen szavaktól el tudsz durranni faszkalap. Dobjak kis gumilabdát? Napokig el lennél fele. A faék hozzád képest egy processzor. Fasztarisznya.
Perwool
@Bringás: "Remélem, hogy 2018 után, ha a Jobbikkal 4/5-ünk lesz, feltárják a libsi bűnöket és a sok gazember méltó helyére a börtönbe kerül!"
Bicós!
Amikor a konzervatív fideszes vezető kijelenti, hogy Magyarországon nincs bíró aki elítéljen, politikust 5 kormányzati év és 2/3-dal birtokukban...akkor

Ez megy 26 éve...a két párt egymás mutogat miért tart itt az ország...
Miközben külön jó nekik, hogy el-elbukják a választásokat 4-8 évente van kire kenni a szart..miközben kölcsönösen nem számoltatják el egymást az elkövetett disznóságokért..
Amik viszont tények...28 országból a 26.-ak vagyunk gazdasági teljesítményben...emútnyóc+6 év ennyire futottra..
életminőségben 28-ból 27.-ek...csak Bulgária van mögöttünk...
Anno még Fidesz szavazóként..respektáltam a szoci szavazok bölcsességét (pedig ez volt az utolsó amire velük kapcsolatban gondoltam), hogy kihátráltak tolvaj MSZP mögül..
De most elborzadva tapasztalom, hogy a Fidesz-fanokat semmi nem tántorítja el imádott vezérüktől..kilophatja a szemüket..az utolsó földdarabot alóluk...10-100 milliárdokat verhet el a felcsúti kleptomániás a hobbijára tékozolhatja el a nemzet jövőjét...utalhatja ki off-shoreba...a vallás hívői maradnak..
Te akkor sem hinnéd el, hogy lopnak, ha maga Orbán lopná ki a kezedből a vajas kenyeret!
Inkább kezet csókolnál neki egy fényképpel megspékelve.
Ha csak a közmédiára költött 450 milliárdot, a stadionokra elvert 180 milliárd, Simicskával Garancsival Andy Vajnával óvatos becsléssel eltüntetett 500 milliárdot...ez a 3 tétel kb 1000! milliárd.. az egészségügybe invesztálta volna nem itt tartanánk!
TAdam
@Bringás: egyre szánalmasabb vagy te kis bünozősimogató. Na mi van mi!? Elfogytak az érvek, azt jön az ovódás szint szokás szerint :)) Hisztizel itt mint valami fürdős k**rva. Az ilyen elvakult tudatlanokon jót tudok nevetni. Azt se tudod mit jelentenek a szavak amiket leírsz. :))) Lefordítom fideszre hogy megértsd: nálad még egy migráns is értelmesebb. :))) Tudtad kik vannak többségben? Azok akik nem mentek el szavazni mert egyik pártot se akarták hatalmon látni, főleg a mostani bukott hatalommániás férgeket nem.
Bringás
@TAdam: Nyugodtan nevezz a többséghez tartozónak minori!
Csodálkozó
@Bringás: Inkább a pöcegödörbe tartozónak, te bűzlő szarkupac!
TAdam
@Bringás: :))) inkább szánalmasnak.. Minori pedig egy község Olaszországban csak hogy okosodj picikét :))
silber13
@Bringás: Lehetséges, mint ahoggy előfordulhat akár veled is valami baleset!
micfild
@Bringás: te még légy büszke a csaló hazug rablóbandádra-- de legyél akkor is ennyire büszke ha téged löknek az árokba mert ők senkit sem hagynak az út szélén.. még a saját sgnaylóikat sem.. ha azok már kiszolgálták az idejüket.
silber13
@Bringás: No mondjad, mi a franc az a minori? Az valami mignon féle, vagy zenei kifejezés! Ugye? ?.))))))
Veleda
pedig milyen jó volt a kórházak költségvetésében az a bizonyos 300 ft vizitdíj, azzal pótolhatták a betegek ellátását. Ez a két karika szalámi legfeljebb napszemüvegnek jó, de kajának nem elég.
koszpeko
@Bringás: Veled a következő problémák vannak.
Az egyik megoldotta volna a másikat.
Ahonnan kibújtál nem szecskavágó volt,vagy nem volt taposó akna a járókádban.
Tekla
A kalóriát és az összetételt tekintve elég és megfelelő étel. De ezen tartanám azokat akik ezt kiokoskodták. A szarházi migránsokat különb ételen tartják, még el is dobálhatják annyit kapnak.
Desischado
Ezt kéne kiplakátolni! Idejutott az egészségügy, hála a rabló fideszes bandának!
Tódor
@Tekla: Neked világít a negró a szádban. Vagy a bringás rokona vagy.
Mobil123
@Tekla: Nem vagyok rossz indulatú, de remélem kórházba kerülsz és ezt az élelmet kapod pár hétig úgy hogy senki nem megy be hozzád látogatóba és így nem kapsz egy falat kenyeret sem pótlásának.
Kamasoft
Amíg Nemvitéz Kőbányai orbán uralkodik, eljutunk az üres tányérig is! :-(
Tekla
@Mobil123: Kedves tőled a jó kívánság , igen voltam kórházba és nem lévén senki hozzá tartozom, azt ettem amit adtak.
Félre érteted amit írtam. A hozzá szólásom arról szólt, hogy szakmai szempontból , ez a kaja megfelelő!!! De azt is írtam, hogy azzal etetném meg aki kitalálta.
Fenntartom : Kalória tartalma, összetétele , tökéletesen meg felelő. De a kutyámnak nem adnám, nem egy beteg embernek. Csoda szép napot és kiváló egészséget kívánok a következő 100 évben .
Tekla
@Tódor: Mért is írtad ,amit írtál ?
A tudatlanság szörnyűséget képes kihozni az emberből.
Ha nem vagy lusta számolj utána a kalóriának, a szénhidrát, fehérje tartalomnak és rájössz , hogy szakmai szempontból kifogástalan menü.
Ja , hogy te negró szakértő vagy és nem egészségügyis? Az ,sajnos nem tesz vitaképessé ebben a szakmában. De olvasni , érdemes volna meg tanulni, hiszen láthattad volna, hogy mindezek ellenére engem is felháborított az ügy . :)
Tódor
@Tekla: Pont leszarom a kalória számításodat, és meg is eheted. Ilyen alapon lehetne disznótápot is adni a betegeknek. Olvasni neked kéne. A tudatlanság amiről beszélsz, az süt minden kommentedből. Társalogj aveled egy szinten levőkkel-bringás, feketepákó, stb.
De a világ jobban járna ha a vonat elé feküdnél.
Mobil123
@Tekla: Köszönöm szépen , de 100 évig nem akarok még élni :-) (elég ha csak addig élek amíg a lányom a saját lábára áll)
Tekla
@Tódor: Nem magyarázom még egyszer el , te szerencsétlen átkozódós idióta, aki nem értetsz az egészségügyhöz !
Szakmailag korrekt az étel, csak nem szívesen adnám embernek!
Mit nem lehet ezen meg érteni ? Hova biciklizik a Pákó barátod , nem értem hogy jön ez egy egyszerű szakmai kérdéshez ez a téma ?
Tódor
@Tekla: Te fasztarisznya. Mielőtt valakivel csörtéznék veszem a fáradságot, és elolvasom az összes fellelhető kommentjét. Ha te is megtetted volna, akkor tán tudhatnád, hogy valamicske apró fogalmam van róla. Továbbá : NEM KORREKT BAZDMEG! TOVÁBBÁ NEM ERRŐL SZÓL A CIKK! Továbbá még hülyét is csinálsz magadból. Eszerint még a bringásnál is sötétebb vagy. Ez pedig nagy szó! Na húzzál kalóriákat számolni az ólba!
Tekla
@Tódor: Mi a fenének szólsz hozzá olyan hoz amihez , hülye vagy ? Ez a szakmám, miről vitatkozzak veled ? Egyike vagy azon ismerőseimnek , akik tudás nélkül mondják a baromságot és a végén az a hülye akinek ez a tanult szakmája ! :9 :) Néztem a hozzá szólásaidat , te drága angyal és mások is bunkónak tartanak, nem csak én.
koszpeko
@Bringás: Félnótás!
Úgy vagytok többségben mint itt a Propelleren.
Tódor
Én tudom magamról hogy bunkó vagyok. Fel is vállalom. Tudom hogy mások is annak tartanak. Tudomásul is veszem.
Te viszont rettenetesen ostoba vagy. A szakmádat tudom: kalóriaszámláló. Na vegyél be egy xanaxot, oszt' húzzál aludni. Vagy ugorj le a tizedikről.

Beszarok, diplomás kalóriaszámláló... Dr. Tekla...vazze...
moareka
A legaljasabb dolog, a 21.században Európa közepén...
Az Olimpiára repdeső felelősök meg számoljanak el a lelkiismeretükkel...
koszpeko
@Tekla: Kik is azok akik bunkónak tartják?
A fidesznyikek?
Azért mert nyersen fejezi ki magát még nem bunkó.
Itt a cikkben a 100 milliós adósságról van szó amiért a kórház erre kényszerült.
Hogy a büdös francba jönnek ide a kalóriák?
Ha te ilyen számoló művész vagy akkor gyorsan számold össze mennyi műtét marad el a Heim Pálban illetve a Madarász utcai gyermek kórházban gyógyszer vagy éppen az infúzió hiánya miatt.
Vagy az az alkalmazott aki a veszélyes hulladékkal foglalkozik mennyi hepatitis elleni védő oltást kapott?
Segítek 0
Tódor
@Tekla: Egyike vagy azon ismerőseimnek , akik tudás nélkül mondják a baromságot és a végén az a hülye akinek ez a tanult szakmája !

Kikérem magamnak ezt a sértést!!!
MEM VAGYUNK ISMERŐSÖK!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.