Az MSZP szerint az Orbán-kormány impotenciája miatt 600 ezer ember kényszerült megélhetési okokból elhagyni Magyarországot, miközben az országban munkaerőhiány van.

Gúr Nándor, az MSZP alelnöke, országgyűlési képviselő vasárnap Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta:

a kormány elüldözött 600 ezer embert az impotenciájából fakadóan, mert képtelen volt valós gazdaságot teremteni Magyarországon.

Hangsúlyozta: a helyzeten változtatni kell úgy, hogy ez ne nyomorítsa meg a munkaadókat, továbbá a kormány mondjon le bevételi többletekről, és ez a többlet a dolgozók bérét növelje. Emellett lehetőséget kell teremteni, hogy az emberek a gazdaság igényeit figyelembe vevő képzéseken vegyenek részt, és ezzel itthon tudjanak boldogulni.

Gúr Nándor azt mondta: hét évvel ezelőtt más hangot nem lehetett hallani, csak azt, hogy egymillió új munkahelyet teremtenek Magyarországon. Az ezt követő hat év pedig azt hozta, hogy kényszeredett módon 600 ezer embernek el kellett hagynia ezt az országot, hogyha meg akart élni.

Szavai szerint eközben

"hazugságok tömkelegével traktálnak minket, azt próbálják elhitetni velünk, hogy jobban élünk". "Kormányzásuk hat évében eljuttattak minket oda, hogy a szakmunkások nem keresnek annyit, mint a visegrádi négyek országaiban a segédmunkások"

- jegyezte meg az ellenzéki politikus.

Gúr Nándor kérdésre válaszolva elmondta, hogy szerinte a valós munkaerőigény nagyságrendje 50-100 ezer fő között mozog Magyarországon. Úgy vélte, hogy az az országban meglévő munkaerő-állománnyal biztosítható lenne.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
@Szókrakész: Megint marhaságot írsz! Fleto a vállakozóknak mondta, hogy akinek nem tetszik, annak el lehet menni! Csak a te agyadban szól ez úgy, hohgy elzavarta őket, Sokkal nagyobb a sara a csúti túltáplált kőszáli rinocérosznak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bakegya
A jövő héttől kezdve hatszáz-ezer-négyen!
Szókrakész
Pont ők pampognak, mikor Gyurcsány indította el az egész folyamatot, az "El lehet menni" kijelentésével?
Először a cégeket űzte el Szlovákiába a Gyurcsány-eszementpé, aztán indult meg a kivándorlás.

Rohadt másra mutogatós banda, mikor közösen teszik tönkre az országot.
sokanvagyunk
Meséljen inkább arról, hová és miért bujdokolt el több millió MSZP-szimpatizáns.
Perwool
@Szókrakész: Mindenben olyan "alapos" vagy!
"El lehet menni"...ennek is van folytatása...Te is tudod, hogy ezt nem az embereknek mondta!
Tudom, hogy tudod...adózás volt a téma mikor a kiragadott mondatod elhangzott!
Alkalmatlan, korrupt társaság, Orbánostól, Gyurcsányostól...
Az ország meg közben kiürül...
Szókrakész
@sokanvagyunk: Jó kérdés!!!

De inkább elpárolgott, mint elbujdokolt.
silber13
@Szókrakész: Megint marhaságot írsz! Fleto a vállakozóknak mondta, hogy akinek nem tetszik, annak el lehet menni! Csak a te agyadban szól ez úgy, hohgy elzavarta őket, Sokkal nagyobb a sara a csúti túltáplált kőszáli rinocérosznak.
Szókrakész
Minden agykárosult, szöveget értelmezni nem tudó "emberkének" most az egyszer újra bevágom a fentebb már leírt mondatot.
Nincs kedvem barmoknak magyarázni a dolgokat.

"Először a cégeket űzte el Szlovákiába a Gyurcsány-eszementpé"
silber13
@Szókrakész: Meghajlok " váteszséged " elött!:-)))
Mézike
@Szókrakész: Csak halkan merem kérdezni, hol vannak a magyar dolgozók vállalkozók most? Ha Gyurcsány elüldözte őket, miért nem bújtak elő azóta?
justhpeter
Nem értem ezt a Gyurcsányozást. Gyurcsány valóban csinált sok baromságot, ennek okáról tényleg az mszp lenne jogosult nyilatkozni, de azóta Orbánnak hat év állt a rendelkezésére. Emlékszem még arra, amikor azt mondta: Gyurcsányék nem tudják úgy elrontani, amit a fideSS ne tudna helyrehozni. Akkor most ?
koszpeko
"a kormány mondjon le bevételi többletekről, és ez a többlet a dolgozók bérét növelje."

Akkor miből épülnének stadionok,miből gazdagodna a slep és a retyerutya,lézer Jani miből venne villát másfél éves fiának?
De sorolhatnám az elmúlt 6 év gaztetteit.
Rózsika Hatházi
Gyűlöletplakátokon az vagyon írva: Tudta-e? Hogy a migráncsválság kezdete óta, több mint 300 ember halt meg terrortámadás következtében? És azt tudta-e, hogy a migráncsvándorlás ellenére, több mint 300 ember halt meg Magyarországon, az elégtelen egészségügy, szociális ellátás...stb miatt? Tudta, hogy Líbiából másfélmillió migráncs akar Európába özönleni? És, azt tudta-e, hogy a tavalyi évben, a másfélmilliónak kb. fele ellenőrzés nélkül kelt át Magyarországon? Tudta, hogy a migráncsválság kezdete óta nőtt a nők elleni eröszak? És, azt tudta-e, hogy a nők, gyerekek, állatok elleni erőszak, a bevándorlás előtt is ugyanannyi volt? Azt tudta-e, hogy a 3000 milliárd magánnyugdíjat nem a bevándorlók nyúlták le, a trafikokat, földeket, biogazdaságokat sem a migránsok magánosították, az oktatást, egészségügyet sem ők amortizálták a bányászbéka segge alá? Oszt, azt tudták-e, hogy mészároslőrinc nem a szír, afgán, líbiai, libanoni(mindenki válassza ki a neki tetsző nemzetiséget) menekültek miatt lett milliárdos, lázárjános kiskorú gyermekei sem tőlük lettek lakás, földtulajdonosok, roggyanttóni lakása sem a migráncsoktól tágult, smittpál plagizálásáról sem a bevándorlók tehetnek? És, azt tudta-e, hogy aki nem velük van, az a gazdaállat testén élősködő parazita? És, azt tudta-e, hogy mióta orbánviktor választást vesztett, azóta osztja meg az ország népét és ugrasztja egymás torkának a magyar népet? És, azt tudta-e? Tudta-e? Tudja-e?
vadsanca
Addig amíg nem lesznek elfogatható bérek a melósoknak is addig ez lesz M.o-on. Az árak általában a nyugatitól is magasabbak. Ez majdnem minden területen értendő. Vajon miért is?
Emellett nyugaton a munkakörülmények is barátibbak. Vajon miért is kell támogatni a Mercédesz beruházást. Idejön a német és már hasra kell előtte esni!? Mik vagyunk mi? Talpnyalók? Ha itt akar szerencsét csinálni állja a költségeket. A végén meg mindent megmagyaráznak vezéreink. Nem értem ezt az egész seggnyaló politikát amit a rendszer váltás előtt, és után csináltunk, csinálunk. Ezért nem visszük semmire, mert átnéznek rajtunk.
A migránsok majd eldolgoznak a magyar minimál-bérért. De ez is eléggé kérdéses. A helyi magyarok meg mennek amerre látnak.
batukán
Az a baj, hogy sok értékes ember is kiment, akik tudásukkal előbbre vihették volna ezt az országot...és itt most ugyanúgy gondolok egy jó szakmunkásra , mint a diplomásra...szegényebbek lettünk, nemcsak anyagilag hanem emberileg, erkölcsileg is.
Desischado
Ha rendes bérek, és normális munkakörülmények lennének, nem mennének el az emberek!
Yoda69
@Rózsika Hatházi: Nagyon jol osszeszedted. Like es meg 100 like :)
Clavigo
Hát még szép,,,4-6 órára bejelentve,, 8-10-óra meló,,ha terhes lesz valaki, kirugnak,táppénz egy veszélyes valami,,mert szintén kirúgnak..,fél fizetés zsebbe adva,,szabadság csak papiron,,,,stb,stb,stb,,mindez mondjuk 100 ezerért,,és még nagyon "bőkezű " voltam...Ki a qrva @nyja kíváncsi erre a Nemzethy Tébolydára ??
eugen4402
@Yoda69: Csatlakozom véleményedhez. Régen olvastam ilyen frappáns kommentet, mint Rózsikáé...Kár, hogy csak mi tény-hívők látjuk így ebben az áthatolhatatlan ködben. :-(
Clavigo
@silber13: :) :) D.D ::) :) :) "" túltáplált kőszáli rinocérosz "" :) :) :) :) :) :) DD.D.D...szét röhögtem magam kora reggel.. :) :)
Yoda69
@eugen4402: A narancskod egyre jobban tisztul, es elobb utobb feloszlik. :)
Sajnos ez sok fajdalmaba es penzebe fog kerulni a Magyarasagnak, rendbetenni mindazt amit orbanek elcsesztek.
eugen4402
@Yoda69: Legalább az utókornak is lesz életcélja, és elfoglaltsága...
Yoda69
@bakegya: Gratulok!
Welcome to the group :)
Bringás
Amikor jó szocialistáink a csatlakozási tárgyalásokat folytatták, akkor kellett volna a bérminimumban megegyezni! Persze, hogy nem gondoltak rá!
karma1
@vadsanca: Ezt mind komolyan kerdezed? A Mercedes gyarat, meg a minimal berert itt dolgozo (ill. Mercedes gyarban dolgozo) menekulteket is???
Nem szurtad meg ki, hogy a rosseb se akar Magyarorszagon letelepedni, minden menekult csak atsuttyan Ma.o.-n? Mert itt sem maradnanak.

Nyugodj meg, a Mercedes, a Suzuki, az Audi, a Hankock, a Tesco, az Auchan, meg az osszes tobbi ceg idore pontosan befizeti a penzt a magyar allamnak, akarmekkora baromsag cimen is keri azt a magyar allam.
A berek pedig azert olyan alacsonyak, mert a kormany a sajat nepet sanyargatja, a kulfoldi meg miert adjon tobbet, mint amennyi a magyar torvenyben le van fektetve? (Ettol fuggetlenul a Tesco mar emelt bereket, mert nem talal eros, ertelmes munkaerot, aki kepes is es akar is dolgozni.)
Perwool
@Szókrakész: "Minden agykárosult,"???

A természetes hülyeség, mindig jobb, mint a mesterséges intelligencia!:)))
vadsanca
@karma1: IGEN!!! Amíg a magyar munkásosztály nem lesz kellően megfizetve, -ebbe a szakmunkásokat is bele értem,- addig szembe kell nézni ezzel a jelenséggel. Miért van az, hogy nyugaton értékelik és megbecsülik a melóst? Miért ér többet egy esetleges magasabb szintű végzettség? Biztos, hogy azzal többet tud a gazdája? Ha igen, akkor ne legyen neki büdös a fizikai (kétkezű) meló sem.
karma1
@vadsanca: Nyilt kapukat dongetsz! Itt nyugaton SENKI sem nezi le a fizikai munkat, ellenkezoleg: az otthonmaradott szajtepo jobbosok mondogatjak csak, hogy "na, most jo annak a sok hulyenek mosogatni, takaritani Angliaban?", csak ezek eppen azt nem latjak, hogy a mezei mosogatassal egy nap , 8 ora alatt annyit keres az illeto, mint otthon 1 het alatt, nem stresszeli betegre magat, megvan a szallasa, kajaja, a gyerekei jo iskolaba jarnak, etetni, ruhazni tudja oket, es haza is tud kuldeni a hatramaradottaknak penzt.
KLehet, hogy eloszor (majdnem) mindenki lent kezdi, de ahogy a nyelvbe belejon, megnyilik az ut az eredeti szakmaikba, mert csak orban mondja azt, hogy a nyugat, meg Anglia halodik, es a magyarok hasitanak az o vezetesevel, de persze ez egy oriasi hazugsag, es a nyugat bizony meg mindig felszalloagban vannak...
human
@Szókrakész: Olvasd már el a teljes szöveget. Nem hosszú.
„Lehet Szlovákiával példálózni. És el lehet dönteni, hogy szlovák viszonyokat szeretnénk-e. Szlovák nyugdíjakkal. Persze, nem kell fizetni az osztalék után adót, nem kell! Nem kell fizetni annyi tb-t! Nem kell! De lényegében magyar árszínvonal mellett fele annyi a nyugdíj, mint nálunk. Ez a programja a munkáltatóknak? Én is tudok keményen kérdezni! Ez? Hogyan fogjuk kifizetni a nyugdíjakat? Hogyan? El lehet menni Magyarországról! Itt lehet bennünket hagyni, kérem szépen! Tessék! Lehet menni!” – mondta Magyarország miniszterelnöke.
karma1
@human: Hiaba irod be szazszor, ezerszer az EREDETI szoveget, vagyis ezt - soha, egyetlen illibsi se fogja azt idezni, csak azt az egy mondatot, amiben allitolag elkuld MINDENKIT a miniszterelnok...

Sotetseg delben...
human
@karma1: Behunyhatják szemüket, befoghatják fülüket, és menetelhetnek tovább az orbáni úton a vezetőre bízva magukat, de akkor rohadt nagyot fognak koppanni.
karma1
@human: Tudom, de ugye nem baj, ha egyaltalan nem fogom oket sajnalni? Ugyanis mindenki a sajat szerencsejenek vagy szerencsetlensegenek kovacsa, es mindig, mindenkinek van lehetosege a dontesre, meg egy eros hatalommal szemben is.
(Mit tudott kezdeni egy Kovacs Margit keramikusmuvesszel a hatalom? O melyen vallasos volt, soha nem lehetett volna ot beeroszakolni a partba, es azt erte el, hogy Kadar , Aczel es a Kadar titkarsagot vezeto pali VASAROLTA meg Tole az elso darabokat, ha valamit sorozatban kezdett el gyartani. Megbecsultek, ertekeltek, - tehat nem igaz, hogy csak ugy lehet ervenyesulni, ha valaki benyalja magat az aktualis politikai vezetok s@ggebe).
Ezek mar regen nem emberek, hanem csak szavazatot ado zombik 4 evenkentm, oszt jonapot
vadsanca
@karma1: Igazából ezek még mindig zárt kapuk. Amíg a magasabb pozícióban "dolgozó" lenézi az alattvalót addig nem lesz szemlélet váltás. A fő ok pedig, hogy gyorsan növekszik az "értelmiségi" létszám. Lehetőség szerint senki nem akar munkaruhát ölteni. Az alattvalók meg kiköpik a tüdejüket, hogy a feletteseik megéljenek. Ha százalékosan elmélyedünk a külföldön dolgozó személyeken, azt tapasztaljuk, hogy a szakmunkások aránya magasan vezet. Ők akik a vásárra viszik a bőrüket.
Pl; Ha nem úgy sikerül valami ahogy az íróasztalon elképzelték akkor Ők a hibásak, de ha minden stimmel, akkor sem gyakori az elismerés. Itt van az, hogy "egyedül nem megy".
karma1
@vadsanca: Mar nincs "ertelmisegi " letszam... Mar szinte csak egy olyan reteg van, aki mondjuk hajlando lenne es tudna is BETANITOTT munkat vegezni, de a betanitott munkahoz kell egy olyan reteg, aki a szakmunkat adja, efolott meg van egy mernoki, ertelmisegi reteg. (Regen ez igy volt egy nagyobb gepftarban: mernok megtervezte a gepet, a muszaki rajzolo mnegrajzolta, a szakmunkas esztergalyos, maros megcsinalta a munkadarabot, es a BETANITOTT koszorusnok - mert ezt Csepelen tobbnyire betanitott munkas nok vegeztek - befejeztek, es a BETANITOTT darukotozonok segitettek a becsomagolasban, es az autora, kontenerbe, hajora rakasban.
Ebbol a folyamatbol jelenleg mar elmentek a mernokok, kesz tervrajzokbol mar nincs aki megcsinalja a szakmunkat, megha talalnanak is betanitott koszorust, darukotozot.
Van kozmunka, ertelmetlen utca- es lombsopres, utkaparas, aztan mintha elvagtak volna.
Es ezen az aranyon akkor sem tudnak valtoztatni mar, ha teljesen bezarjak az egyetemeket, felsooktatast, es nem kepeznek tobb bolcseszt, kozgazdaszt, csak maradnak a kiherelt szakkozepiskolak, ahol felbuta, alulmuvelt vizvezetek- gazszereloket, komuveseket , acsokat kepeznek, hogy legyen, aki felepiti a tervezett 32 db stadiont.

Mondd, senki nem erzi otthon ennek a borzalmat? az Ember tragediajabol a Falanszter az kutyafasza ehhez a jovokephez kepest, Szegyen, es mar kiesett egy generacio a kepzesbol, mar nem lesz eleg orvos, mernok sem, es folytathatnam...
Ha ez Nektek nem faj???... Nehogy azt hidd, hogy valaki mas barmit is fog tenni kivulrol a hazaert (ugy ertem, ha valaki megtamadna Ma.o.-t, nem sietne se az USA, se az oroszok, se az osztrakok,... SENKI... Meg akkor se, ha a magyar nep nem azonos orbannal es a rablokkal..:((
bakegya
@Yoda69:@karma1: hát de,engem még a kádár dobott át a vasfüggönyön túlra,méltányossági alapon-no nem örökre...de most az orsos vicctor segíti át, de csakkk a gyerekeimet abba a rothadó kapitalizmusba.Segítünk nekik csomagolni,VÉGÜL IS ÉN NEVELTEM ŐKET VILÁGPOLGÁRNAK.
Visszajönni viszont attól tartok nem lesz nekik hova!!!
vadsanca
@karma1: Nem az a baj, hogy vannak mérnökök és mindenféle más hasonló foglalkozásban "dolgozó" személyek, hanem az, hogy sokan vannak. 1 melósra már ott tartunk, hogy 4-6 okostojás jut. Ezeket ki tartja el? Csak a munkásosztály! Vagy talán tévedek? Ezenkívül ami bosszant ők aránytalanul jobban részesülnek a nyereségből. Hová lett az "élni és élni hagyni" elv?
karma1
@vadsanca: Tudod, van itt koztunk egy kommentelo srac, kivalo informatikus, es megis, keptelen elhelyezkedni a diplomajaval. Jelenleg egy supermarketben aruatvevo, szar'-hugye', es meg le is nezik, mert azt mnondjak, hogy biztos budos a melo a fiatalurnak. Es meseli, hogy ugyanennel a cegnel van nehany biztonsagi or, 160 kilo, kopasz, 3-zoros fizetessel, mint O, aki 12 oraban kulizik 6 napot, es kozben megjelennek a teljesen manipulalt cikkek a fidesz szajabol, mediajabol, hogy "Magyarorszagon hianyzanak az informatikusok" , a cegek mukodese valik instabilla, meg jaj, mi lesz velunk... Es ez egy ordas hazugsag! Mert eddig akarhany interjura ment el, egy kozmunkas beret akartak neki felkinalni, napi 10-12 oras meloert. Igy legalabb kap kb. 75 ezret tisztan. (A biztonsagi or meg kb. 180-200-at).
Eltolodtak az aranyok, minden torzul, ami ma ertek volt, a tudas, a szakertelem, az ma szart se er, de ha kopasz, kigyurt egybites vagy, barmilyen balhera kaphato, akkor teged jol megfizetunk...
Szókrakész
@Perwool: Nem hinném, ha a hülyeség még szorgalommal is párosul.
Szókrakész
@karma1: Azért a helyedben hallgatnék.
Eleve pont nálad van sötétség délben(Bp idő szerint).
Ráadásul fejtetőre álltál, fejjel lefelé lógsz!
kukac50
Akiknek nem jut közmunka azoknak 22500 forint jár 3 hónapig utána semmi.
Miért maradjanak ? A megélhetés és a munkahely fontos, családalapításhoz gyerek vállaláshoz biztos megélhetés kell, amit Magyarország Fideszes vezetése nem tud biztosítani. 1 millió munkahelyet ígért de csak közmunkát tud adni 47 ezerért, azt sem mindenkinek.
Ami pénzeket elloptak 2010-óta abból az életszínvonal sokat emelkedett volna.
glorianna
@justhpeter: Tegyük hozzá, hogy Gyurcsány 2004-től 2009-ig, azaz összesen 5 évig volt miniszterelnök, Orbán ezzel szemben 1998-2002 között 4 évig, 2010 óta pedig 6 évig. Vagyis csak az időtényező alapján is pontosan kétszer olyan hibás a jelenlegi helyzet kialakulásában, mint Gyurcsány.
glorianna
@human: Itt pedig tegyük hozzá, hogy mindezt pontosan Széles Gábornak válaszolta. (Az se hozta még elő az örökmozgóját :D)
human
@glorianna: Azt is a választások előtt lengette be, hogy lássák a hívek a fideszesek csodákra is képesek. Aztán megválasztották a fideszt és a csoda elmaradt, ahogy sok minden más is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.