A miniszterelnök úgy számol: eredményes lesz a kvótareferendum. Egyre több közvélemény-kutató jut erre a következtetésre – írja a NOL.hu.

Orbán Viktor szerint nem kérdés, hogy érvényes lesz a kötelező menekültkvótáról általa kezdeményezett október 2-i népszavazás, azaz a választásra jogosultak fele – körülbelül 4 millió 146 ezer ember – voksol majd.

 A Népszabadsághoz eljutott információk szerint a várható érvényességet a miniszterelnök a nyári szünet előtti utolsó kormányzati megbeszéléseken sem kérdőjelezte meg. S noha tavasszal és a nyár elején rajta kívül még szinte minden kormánytag szkeptikus volt, a közvélemény-kutatási eredményeket látva egyre többen váltak bizakodóvá.

Egy kormányzati szereplő pedig tegnap úgy fogalmazott: valójában szinte tét nélküli a népszavazás a számukra, politikailag ugyanis semmiképp sem lesz belőle bukás. Nagy győzelem lenne, ha sikerülne az érvényességi küszöböt átlépni, de az is győzelemnek számít majd, ha elsöprő, azaz 90 százalék fölötti lesz a nem szavazatok aránya. A kormányzati belső mérések szerint mindkét verzióra van esély.

Egy a déli határhoz közeli választókerületből olyan jelentés érkezett, amely szerint a 80 ezer választásra jogosult közül mindössze 35 ezer készül szavazni október 2-án.  Ez csak a Fidesz-tábor hajlandóságát tükrözi, de a Jobbik-szavazók voksaira, sőt a balliberális ellenzék pártjait támogatók egy részének szavazatára is lehet számítani. Másrészt úgy kalkulálnak: egy újabb terrorakció vagy merénylet további 20 százaléknyi szavazót is mozgósíthat.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Mi van fijjug? Indultok a szellemi sérültek olimpiáján?:-)))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kakaósbögre
nem értem.ha nincs tétje a csatának,az ellenfél el sem megy,akkor milyen győzelemről beszélünk?
dr. prédikátor
@silber13: tegnap 13.18 ra azért szövegel a levegőbe mert elvették tőle a viktor szopkin cumiját!!!Most egy kicsit sértődött!!!
oncogito
" Másrészt úgy kalkulálnak: egy újabb terrorakció vagy merénylet további 20 százaléknyi szavazót is mozgósíthat."

... khmmm...
Központi Bizottság
Ez csak természetes, hisz nincs más más kormányzásra alkalmas csoportosulás!
solidedge
A Fidesz győzelme a debilizmus győzelme lesz a józan ész felett. Az eredmény csak azt fogja mutatni mennyi embert lehet elszédíteni hazugságokkal.
Kutyuska
Nagy hűhó semmiért. Ha egyetlen ember nem menne el szavazni, akkor is azt kommunikálnák, hogy a szavazásra jogosultak 100 %-os részvétele mellett 100 % nemmel szavazott.
Mulatságos és egyben szánalmas a kormány és híveik erőlködése. Az elfogult, agyhalott híveiknek bármi jó, ha Viktor azt mondj. Viszont aki tudja az eszét használni, gondolkodni is képes, annak nyomhatják a bárgyú plakátjaikat és reklám hirdetéseiket.
Engem pl. csak megerősít abban ez a hónapok óta tartó plakát és reklám mizéria, hogy kormányzásra képtelen a Fidesz-KDNP, ráadásul egyre több milliárdos nagyságrendű korrupt ügyük kerül napvilágra, ezt próbálják ellensúlyozni a migráns ellenes gyűlöletkeltéssel.
Tőlem kampányolhatnak, egyik fülemen be, a másikon ki. Nekem ne mondja meg senki, hogy miről mit gondoljak, majd én eldöntöm.
Szerintem az ellenzék is egy csődtömeg ugyan úgy, mint a kormány. Nekik elég lenne annyit mondani, hogy mindenki döntsön belátása szerint arról, hogy elmegy-e szavazni vagy sem.
Aki elfogult Orbán hívő vagy rasszista, úgy is elmegy még akkor is, ha tudja, hogy az Unió szempontjából tök mindegy, hogy mi lesz a végeredmény. Jó időtöltés számukra.
Akinek fontosabb az, hogy az életéből értelmetlen dologra ne pazarolja az idejét, úgy sem megy el.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.