A miniszterelnök úgy számol: eredményes lesz a kvótareferendum. Egyre több közvélemény-kutató jut erre a következtetésre – írja a NOL.hu.

Orbán Viktor szerint nem kérdés, hogy érvényes lesz a kötelező menekültkvótáról általa kezdeményezett október 2-i népszavazás, azaz a választásra jogosultak fele – körülbelül 4 millió 146 ezer ember – voksol majd.

 A Népszabadsághoz eljutott információk szerint a várható érvényességet a miniszterelnök a nyári szünet előtti utolsó kormányzati megbeszéléseken sem kérdőjelezte meg. S noha tavasszal és a nyár elején rajta kívül még szinte minden kormánytag szkeptikus volt, a közvélemény-kutatási eredményeket látva egyre többen váltak bizakodóvá.

Egy kormányzati szereplő pedig tegnap úgy fogalmazott: valójában szinte tét nélküli a népszavazás a számukra, politikailag ugyanis semmiképp sem lesz belőle bukás. Nagy győzelem lenne, ha sikerülne az érvényességi küszöböt átlépni, de az is győzelemnek számít majd, ha elsöprő, azaz 90 százalék fölötti lesz a nem szavazatok aránya. A kormányzati belső mérések szerint mindkét verzióra van esély.

Egy a déli határhoz közeli választókerületből olyan jelentés érkezett, amely szerint a 80 ezer választásra jogosult közül mindössze 35 ezer készül szavazni október 2-án.  Ez csak a Fidesz-tábor hajlandóságát tükrözi, de a Jobbik-szavazók voksaira, sőt a balliberális ellenzék pártjait támogatók egy részének szavazatára is lehet számítani. Másrészt úgy kalkulálnak: egy újabb terrorakció vagy merénylet további 20 százaléknyi szavazót is mozgósíthat.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Mi van fijjug? Indultok a szellemi sérültek olimpiáján?:-)))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
silber13
Mi van fijjug? Indultok a szellemi sérültek olimpiáján?:-)))
papa.49
@silber13: Innen szép a pofára esés!!!
vonotok
Tudod Viktor egy elcsalt népszavazással én nem dicsekednék. Még akkor sem ha le van zsírózva az eredmény előre.
Kár, hogy becsapod Önmagadat és a vak híveidet. Számolj egy kicsit, nem lesz nehéz.
1 A külhoni ragyamarok jogtalan mannadátumai
2 . A külföldondón dolgozó magyar lakcímkártyával rendelkezők jogfosztása
Az eredmény lesújtó lenne még számodra is.
Ezért vagy Te egy csaló gazember. Ne feledd egyszer felelned kell tetteidért.
Bringás
Ebből Orbán Viktor nem tud rosszul kijönni! Liberálisék igennel akarnak szavazni Európa leigázására, míg szociék bojkottot hirdetnek! Egyik rosszabb reakció, mint a másik. A teljes vereségükhöz vezet! Nem tudják kimagyarázni, hogy Abdulék megfékezése prioritást élvez! Ennyi migránssal nem tud mit kezdeni Európa!
Csak a NEM szavazat az elfogadható és akinek fontos Európa és a hazája, az így fog szavazni!
nevemnick
A választás csak akkor lesz számotokra sikeres, amikor 100%-ban a ti ,,nem" szavazatotok nyer, ami nem lehetetlen, mert három dolgot nagyon tudtok: lopni, csalni és hazudni.
Na ugye...
Bringás
Borítékolható, hogy a NEM szavazatok lesznek döntő többségben. Ha még érvényes is lesz, az már csak bónusz a Fidesznek! Ezt fogják szoclibék orra alá dörgölni és Brüsszelenk ugyan úgy! Orbánnak ez a húzása zseniális, minden ellenlábasát a porba aláz!
Az ellenzék kényszerpályára került és csak a rossz megoldások közül választhat, hiszen nem érthet egyet a Fidesszel! Ez viszont hatalmas hiba!
solidedge
A Fidesz győzelme egyben Európa szégyene is lesz. Ezzel én nem kérkednék. 1300 migránsról kellene eldönteni, hogy maradhatnak-e vagy menjenek a francba. Ennyit kért az EU. Ha Fidesz a szavazás sikerére hívatkozva elutasítja az EU kérelmét akkor szankciók lesznek, amit természetesen a Fidesz az EU ellenesség további növelésére fog felhasználni. Fontosabb jelentősége van annak, hogy a pártok a választásra készülve most pontosíthatják a szimpatizánsok névjegyzékét, felmérik a konkrét erőviszonyokat.
silber13
Egyébként drótszamár kihez szövegel?:-))))
Bringás
Szoclibék nyakatekert ökörségeket hoznak össze, hogy a népszavazás hazugság! Olyan brilliánsan érvelnek, hogy néha még ők is belegabalyodnak!
Akkor tehetnének valami tekintélyre szert, ha azt mondanák, támogatják ebben a kérdésben a Fideszt! Ezt nem teszik meg, ezért ebbe rondán belebuknak!
A Fidesz arra fog hivatkozni, hogy szoclibék a magyar emberek érdekei ellen szavaztatnak és ez lesz olyan meggyőző, hogy mindenki elhiszi! Bukottakból páriává válnak, de nem sajnálom őket, maguknak keresték a bajt!
Hari
A fidesznek minden megnyilvánulása csak sikeres és elsöprő eredményes lehet. Ez van kódolva a propagandájukba, realitás, objektivitás kizárt.
Hari
Pontatlan a számítás, helyesen annyi, amennyi az eredményes és érvényes NEM-el szavazáshoz szükséges. Én már tudom !
Lepényleső
Mindegy mire szavazunk,tudja hogy ki számolja azokat össze,evégett biztos az eredménybe?
Csodálkozó
2002-ben is nagyon biztosak voltak. Jött a váratlan, csúfos bukás, ami után orbánc aprófát csinált az irodájából és kékre-zöldre verte a feleségét.
Ja, és bő három évig be se tette a lábát a parlamentbe, csak a pénzt vette fel.
Kívánom, hogy még nagyobbat bukjon, bilincsben/kényszerzubbonyban vezessék el még aznap!
szmeagol
Nem a győzelem, a részvétel a fontos!
A fijjugnak igen, a normális embereknek nem!
papa.49
@silber13: Csak úgy bele a vakvilágba))))))))
Desischado
Az is hülye, aki elmegy szavazni. Én ma kaptam meg a levelüket, széttéptem, és bele a kukába! Ennyit erről! Remélem, hogy nem lesz érvényes ez a szavazás, de az biztos, hogy előfutára lesz annak, hogy 2018-ban mire számítsunk. Remélem, nincs ennyi agyhalott az országban!
pbalage
@Desischado: de van, mert akinek volt valamennyi esze és sikerült is elvánszorognia a nyugati határig, az nem szavazhat, a keleti meg a déli suttyók pedig igen (rövidesen már a mongoloknak meg az etiópoknak és persze a ghánaiaknak is több szavazati joga lesz)
Nézd, ebben az épületben van a 6. emeleten az ulánbátori magyar nagykövetség:

www.google.hu/maps/place/BlueMon+Center/@47.9221687,106.9219037,3a,75y,278.08h,93.63t/data=!3m8!1e1!3m6!1s-Mog0nn-f-TM%2FVKEIWVIPPuI%2FAAAAAAAACoI%2F06KQc_dCn9g7YpjOL3pvYICnxNm-4b6HA!2e4!3e11!6s%2F%2Flh4.googleusercontent.com%2F-Mog0nn-f-TM%2FVKEIWVIPPuI%2FAAAAAAAACoI%2F06KQc_dCn9g7YpjOL3pvYICnxNm-4b6HA%2Fw203-h101-n-k-no%2F!7i8996!8i4498!4m5!3m4!1s0x5d9692419dfb7879:0xce165ffeb82287e9!8m2!3d47.9221616!4d106.9217134!6m1!1e1
kakaósbögre
nem értem.ha nincs tétje a csatának,az ellenfél el sem megy,akkor milyen győzelemről beszélünk?
dr. prédikátor
@silber13: tegnap 13.18 ra azért szövegel a levegőbe mert elvették tőle a viktor szopkin cumiját!!!Most egy kicsit sértődött!!!
oncogito
" Másrészt úgy kalkulálnak: egy újabb terrorakció vagy merénylet további 20 százaléknyi szavazót is mozgósíthat."

... khmmm...
Központi Bizottság
Ez csak természetes, hisz nincs más más kormányzásra alkalmas csoportosulás!
solidedge
A Fidesz győzelme a debilizmus győzelme lesz a józan ész felett. Az eredmény csak azt fogja mutatni mennyi embert lehet elszédíteni hazugságokkal.
Kutyuska
Nagy hűhó semmiért. Ha egyetlen ember nem menne el szavazni, akkor is azt kommunikálnák, hogy a szavazásra jogosultak 100 %-os részvétele mellett 100 % nemmel szavazott.
Mulatságos és egyben szánalmas a kormány és híveik erőlködése. Az elfogult, agyhalott híveiknek bármi jó, ha Viktor azt mondj. Viszont aki tudja az eszét használni, gondolkodni is képes, annak nyomhatják a bárgyú plakátjaikat és reklám hirdetéseiket.
Engem pl. csak megerősít abban ez a hónapok óta tartó plakát és reklám mizéria, hogy kormányzásra képtelen a Fidesz-KDNP, ráadásul egyre több milliárdos nagyságrendű korrupt ügyük kerül napvilágra, ezt próbálják ellensúlyozni a migráns ellenes gyűlöletkeltéssel.
Tőlem kampányolhatnak, egyik fülemen be, a másikon ki. Nekem ne mondja meg senki, hogy miről mit gondoljak, majd én eldöntöm.
Szerintem az ellenzék is egy csődtömeg ugyan úgy, mint a kormány. Nekik elég lenne annyit mondani, hogy mindenki döntsön belátása szerint arról, hogy elmegy-e szavazni vagy sem.
Aki elfogult Orbán hívő vagy rasszista, úgy is elmegy még akkor is, ha tudja, hogy az Unió szempontjából tök mindegy, hogy mi lesz a végeredmény. Jó időtöltés számukra.
Akinek fontosabb az, hogy az életéből értelmetlen dologra ne pazarolja az idejét, úgy sem megy el.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.