Nyolc aranyat szereztek sportolóink a riói olimpián. Ebből Hosszú Katinka egymaga hármat abszolvált, és úgy alakult, hogy a nyolcból hetet nőknek sikerült begyűjteniük. Ez utóbbi információ egy normális országban nem bírna hírértékkel. Hogy férfi vagy nő szerzett-e egy díjat, annyira kellene…

Feltöltő: Grumpycat
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Grumpycat
És mellékesen ezeket a sportágakat támogatta legkevésbé a focibuzi-csutigeci kormány.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Grumpycat
És mellékesen ezeket a sportágakat támogatta legkevésbé a focibuzi-csutigeci kormány.
shrek
@Mézike: Láccik a képen, Drága! :-)
Mézike
@shrek: Angyalpofi! Az egy szép círmos macsek.:-)
@Grumpycat: Na mostmá mondd meg fiú vagy vagy lány! :-)
sziha
Szeretnem megjegyezni, hogy NEM, NEM ES NEM. A no helye o szerintuk a szuloszoban van, hogy unoka(ka)t szuljenek a Zarjamagyaroknak.
Grumpycat
@Mézike: Csak kapkodom a fejem. Már azt sem tudom fiu vagyok-e vagy lány?
Mézike
@Grumpycat: :-) Velem is elő szok fordulni... :-) Szia.
Grumpycat
@Mézike: Szasz. Sajnos egy bunkó liberális gyökér vagyok. Tisztelem a hölgyeket.
Grumpycat
@shrek: Pü- :-)). Így minden (kőbányai) világos! Éljen a folyékony barack!
Mézike
@Grumpycat: Bunkó + liberális + gyökér? Hmmmm... fincsi lehetsz. :-)
Mézike
@Grumpycat: Barack? A szilvával mi bajod?
Grumpycat
@Mézike: Mint a csokító, ronda és finom. Vagy ahogy apám mondta: nem szép, de legalább van benne valami visszataszító...
shrek
@Grumpycat: Végre, h hajnalodik! :-)
Sajnos elfogyott, de azé' eccer +ejtjük! :-)
Grumpycat
@Mézike: nincs itthon. Meg sreki barackos. 55% -os.
shrek
Nna, félre a tréfával!
Minden hölgynek mélységes tiszteletem, de ezeknek az olimpián ére(ke)t szerző hölgyeknek ezután valóban csak ott lesz helye!
Enny lével már életükben semmi dolguk nem kell h legyen!
Még 1x tiszteletem nekik!
Mézike
@Grumpycat: Ja értem. Elfogyott a lé, ilyenkor jó a gyümölcs is. Monnyuk Papusnak is ilyenkorra vannak kifogyóban a gyümölcsei. Igaz egy kis szőlő az akad a kamrában. :-)
Grumpycat
@shrek: Tőlük kicsit sem sajnálom. Meg akik az anyaság mellett orvosok növérek, könyvelők, eladók, stb.
Akitől még a levegőt is sajnálom, azok pl:a semecik, a smittmáriákok, a palácsikok, stb. Igaz ezek nem is hölgyek.
JAJMÁR
Egy normális országban megmutatná a nép hol a helye ennek az "újgazdag elitnek"! Az ország szégyenei ők! A nők jogait megkérdőjelezők, meg kijelölők!

A versenyen elért eredményekért grat., nemektől függetlenül, nekem inkább az tűnt fel, hogy ugyanazon kiemelkedő sportolóink nyertek több számban is. Szép, de kevés a "merítés", a rendszeres sportolási lehetőség még hosszú ideig álom marad csak a nők többségének.
shrek
@Grumpycat: Így igaz!
Azokat a nőket, akik a 3,14csájukon keresztül lettek valakik, azokat semmire nem tartom!
Eriksson
A mai Magyarországon minden nőnek annyi joga van, amennyit kivív magának. Eszével, tehetségével, rátermettségével. Ugyanez a helyzet a férfiakkal is.
Equus
lehet, kicsit off... ha nem akarod ne olvasd... Móricz Sáraranyából ollóztam:

"Dani hajnalban ment el hazulról, most délére jár, érzi, hogy köszönni kén az asszonynak, vagy legalább szót vetni neki. Köszönni derogál; az asszony kötelessége, hogy köszönjön az embernek, aki aztán egy komoly fejbólintással elfogadja. Hanem Erzsi elmulasztotta a percet, s Dani ahogy bámuló nagy fekete szemébe néz, úgy érzi, mintha adósa volna. Kipislant hát félszemmel az ajtón az égre, aztán odasandít félszemmel, s azt mondja:

- Hát ha esni akar, csak hagy essék!

Elpödri szép bajuszát, amiről "nyalkabajszú Turinak" is hívják; az asszony, akarata ellen is biccent a szempillájával, evvel rendben van a dolog.

Dani befelé mozdul, az első házba. Újra szólni készteti valami. Mintha nem volna minden rendben közte meg a felesége között.

- Hun az én veres noteszem - mondja.

- Hun. 'Sz ott van a mándliba. A sifonyba.

Dani bemegy. Ő is tudja, hogy ott van.

A hűvös szoba levegője megcsapja; tele van az a fölmázolt föld szagával, a kissé dohos ágynemű meg a tiszta szobában tartott ételneműek, az avasodó vaj, savanyodó tej szagával. A sifon uras, annak az ajtaját kinyitja, s kiveszi a kabátzsebből a veres noteszt. Leül az asztalhoz, s a homályosra bezsaluzott, párologtatóan hűvös szobában hozzáfog számolni. Megnyalogatja a plajbász hegyét, s gyerekes, iskolás, nagy betűkkel szókat, számokat ír egy tiszta oldalra.

- Kitapodom a beledet, te kutya! - hallja egyszer a felesége hangját. - Hogy az isten vegyen el, te, - hát nem felfordította a tejescsuprot!

Sipp, supp! hallatszik kívülről, ahogy az asszony csattogó tenyérrel rápaskolt a gyerek vastag húsára. A kisfiú csak egy jó perc múlva kezdett el rikoltani, de akkor aztán úgy, mint a malac, akit nyúznak.

Dani egy kis ideig odaügyelt, aztán tovább folytatta a dolgát. A gyerek az asszonyé, ahhoz neki semmi köze; ha még a két gyerekével se volna szabad az asszony, akkor itt hagyná a házat.

Kis idő múlva nyílik az ajtó,...
Equus
folytatás:
Kis idő múlva nyílik az ajtó, dühösen berohan az asszony, s a fal mellett álló tejesköcsögökhöz áll, és szemlét tart felettük.

- Mi az istennyilát csináljak már - zsémbel hangosan, de nem mintha valakitől tanácsot kérne, hanem mert nem bírja magába fojtani a szót -, még vót egy meszely abba a csuporba, éppen elég lett vóna. Most mán kezdhetek egy egész köcsögöt. Bajlódhatok, míg leszedem a tetejit...

- Nem árt a vaj a bélesbe - szólt oda Dani, gondterhes arccal, amelyen meglátszott, hogy föl sem veszi az asszony mérgét.

Erzsi összeszorította a fogát, s felkapott egy jókora tejescsuprot. De a nagy cserépedény már régen repedt volt, mindig várta vele Erzsi a drótost, s hogy az nem jött, nagy félve mégis használta, hiszen olyan szűkébe volt a kedvére való jó tejescsuproknak. Most izgatottságában elfeledkezett a csupor hibájáról, felkapta, s ahogy kifordult vele a szoba felé, az abban a pillanatban kirepült a ház közepére, s ezer darabra tört.

- Apróra! - szólt újra Dani hidegvérrel; vagyis: ha van, legyen, ha törik, törjön! úgyse baj, nem kár...

Erzsi fogta a csupor fülét, ami a kezében maradt, s úgy odaszánta az ura fületövéhez, hogy ha az utolsó percben egy gondolattal vissza nem tartja, baj lett volna belőle. De hát az asszony nem tud ütni, csak magát emészteni, ahelyett, hogy másokon töltené bosszúját.

Sarkon fordult, kiment, a cserepet a szemétbe lökte, elővette a seprűt, lapátot meg egy nagy mázolórongyot, s bement feltakarítani a ház földjét.

A szeméből könnyek szivárogtak, olvadt, égő cseppek, s bent feszült a vulkán az indulatoktól.

Dani kedélyesen nézte; motoszkált ugyan valami benne, hogy kár most bizgatni az asszonyt, nem jó lesz, de úgy benne volt az uszításban, hogy nem állotta. Szórakozottan tartotta vastag ujjai közt a vékony plajbászt, s úgy nézett csendesen, mosolyogva a feleségére. Roppant mulatságos volt neki, hogy Erzsi minden dühe mellett is milyen szépen, szaporán, ügyesen dörzsölgeti a sáros földet.

- Látod -...
Equus
folytatás:
- Látod - mondta neki jámboran -, most lesz szép. Mindig így kék, tejjel súrolni fel, de sajnálod...

Az asszony megszédült, a nyelve megbénult a váratlan sértéstől.

Ebben a percben robajló sustorgás hallatszott a konyhából, a tűzhelyről.

- Az a tej is kifutott! - kiáltott az asszony, és kirohant.

Dani felkacagott. A nyitva maradt ajtón csakugyan égett tejbűz áradt be.

A következő pillanatban a túlsó szobából éles babasírás hangzott fel. A csecsesbaba felébredt, és sírni kezdett.

- Dögölj meg! - kiáltott be rá az anyja. - Ebkölyke. Most halj meg, ne legyen belőled olyan kutya, mint az apád.

Dani nevetett magának.

Az asszony kisvártatva folytatta:

- Hun az a kis bitang! Te! - kiabált ki az udvarra, ahol a nagyobb fia még mindig bömbölészett, az eresz alatt a gerendán ülve. - Gyere be! Egy pissz ne legyen, mert a nyakadra hágok. Eregy, ringasd azt a másik kis nyavalyát... De ki ne fordítsd!

Dani újra nevetett: azért mégis van gondja rá. Ki ne fordítsd! Asszony!

A fiatal asszony a tűzhelyen rendbe hozott mindent, s újra bement a házba, hogy kiseperje a cserepeket.

- Szakadhatok én százfelé; szakadhatok én - mohogta.

- Nem árt az ugrálás! legalább frissülsz egy kicsit! - vetette oda Dani.

- Hallgass! - rikácsolta az asszony, képéből kikelve. - Hallgass, mert mingyán itt döglök meg! Vagy itt ölöm ezt az egész frekvenciát.

Lihegett, fújt.

- Bitangok! Megétetni eccer! Mer az vón jó csak. Mind belőlem él. Ha százan vannak, mind nekem kell körültáncolni. Mindnek én vagyok a cselédje.

- Minek vagy! - mondta kicsinylő bosszúsággal Dani - hány segítséget állítsak?

- A kell nekem! - szólt undorral Erzsi - a te segítőid, nyald ki mindnek a... Az csak neked való. Az én konyhámba nem teszi be a lábát egy dajnád se. Az én tiszta edényembe nem nyúl egy asszonyszemély se a faluba.

Dani fölkacagott, megkapóan tiszta csengésű, egészséges, jóízű kacagással.

- Na, na! Van tán a faluba olyan is, akit nem pellengéreztél még ki...
Eriksson
@Grumpycat: Ez nem releváns, mondanak amit akarnak.
Egyébként minden nőnek mást jelent az önmegvalósítás. Van aki a sportban, van aki a tudományosságban, politikában, vagy éppen gyermeknevelésben találja meg a saját kiteljesedését. Nehogy már valaki elvitassa tőlük a jogot, hogy maguk dönthessék el, mi nekik a legjobb!!!
Equus
folytatás:
Na, na! Van tán a faluba olyan is, akit nem pellengéreztél még ki velem.

- Van. A nagyanyám, aki húsz esztendeje a fődbe rothad. De más nincs."

:D
Grumpycat
@Eriksson: "Sem az állam, sem a törvényei, sem a hatalmi szervezete nem dönthetik el, hogy egy nőnek legyen-e gyereke vagy sem. Minden nőnek elidegeníthetetlen joga, hogy maga rendelkezzék a testével. Csak úgy tiszteljük igazán az életet, ha tiszteljük a nőt, és szabad embernek tekintjük, nem pedig csatornának, amelyen keresztül a jövő állampolgárai, akikre az államnak szüksége van, csupán áthaladnak. A nő nem gép, amely katonák, munkások vagy hívők gyártására szolgál. A döntés őt illeti meg - őt, és csakis őt."
(Merle)
Mézike
@Equus: Móricz az remekeket hozott össze! :-) Ezt valahogy nem olvastam tőle, de lehet megkeresem a könyvtárban.:-)
Azt azért be kell vallani hogy a régi paraszt asszonyok és a ma asszonyai közt van egy kis különbség. Nem gondolod?
Eriksson
@Grumpycat: Tökéletesen egyetértek, de sehol nem halottam még, hogy egy nőt a törvény erejével kényszerítettek volna gyermekszülésre.
Equus
@Mézike: abszolút... nem látom a fene nagy különbséget... talán a nevelésem... azaz mégis van vmi... ha kedveset, bájosat, szívet is megszakítót emlegetnek az csak nőként ködlik bennem... aztán voltam lövészklubban női partnerrel,,, nem különb tőlem, de én sem tőle és mégis magam elé engedem... belémverték: leülök egy asztalhoz, addig nem teszem le a seggem, míg a női partner le nem ült... de kocsiajtót nem nyitogatok neki... ezt a leülést... hát ezt más részről is is belemverték: idősebb jön az asztalhoz, fel kell állni és ő ül le előbb... nő előtt nem megyek be az ajtón kivéve kocsmaajtó, leejt vmit, kötelesség felvenni, ha mellette vok... szar ügy tom... és el ne áruld senkinek: alig van olyan láyn ismerősöm, akinek a kocsijában biztonságban érezném magam. Móricz tükre egy kicsit görbe és nem véletlenül az... mestere volt a szónak. Ebben a rövid szösszenetben benne minden, ami egy nőben ott van. Az tákozódás mögött az aggodalom, a feddés mögött a szelíd, féltő nevelési szándék... csak érezni kell. Köszi a figyelmet!
Eriksson
@Grumpycat: Ne fesd az ördögöt a falra, mert az már graffiti.
Equus
@Equus: na, picsába... nem látom a korrekció lehetőségét... akkor az első mondat vmi ilyen lenne korrigálva: "abszolút... természetesen van különbség, amiben viszont ..."
Grumpycat
@Eriksson: Zárszónak mégegy Merle:

"Olyan a nő, akár a szél s a vihar; hogy mire képes, senki előre meg nem mondhatja"
shrek
@Eriksson: Betudom fiatalságodnak!
Még, ha áttételesen is, de igen!
hu.wikipedia.org/wiki/Ratk%C3%B3-korszak
Eriksson
@Grumpycat: Ez így igaz! Akkor is ha a közéletben, akkor is, ha a konyhában van.
Mézike
@Equus: Nincs mit! Aki Móriczot szereti az rossz ember nem lehet! :-)
Mézike
@Equus: Oh. Most elpirultam...:-)
Nagy zavaromban azért megkérdezem Móriczon kívül miket olvasol még?
Equus
hát... 8 éves koromtól olvasási kényszerem van... mit is... Leon Uris, A zarándok... legutóbbi volt, de van éppen ma Seneca, akit nem lehet elégszer, Tacitus a másik, Sienkievicz mesevilága gyerekkortól megfogott... Keresztesek, Kislovag, Túzzel vassal... Móra, Kosztolányi, Mailer... Heller... ja Heller a 220-es csapdája azt sem lehet elégszer... Rejtőtől, amit elértem... családnak van kis 1000 kötet körüli házikönyvtára, ami aban van azt mind... Koronoa kilenc évszázada, Földi Pál összes, Sztanev, még Jack London is... jó, h van kivel megbeszélni... Druon... Tamási Áron őt sem lehet elégszer, csak hangulat kell hozzá... Macchiavelli, Gracián... mind magyarul.. :(
Equilibrium
Kivéve talán: schmidt mária, selmeczi gabriella stb. stb. stb.
Nekik nem a konyhában a helyük???
Eriksson
@shrek: Magam is Ratkó gyerek vagyok. Mint ilyen, fizettük a gyerekeink nevelését, a magunk és az 55-60 évesen nyugdíjba vonulók biztos megélhetését. Felépítettük, védtük az országot. Úgy, ahogy élhetővé tettük, ha nem is volt mindig minden fenékig tejfel, a közbiztonság és megélhetés nem volt veszélyben. Ebből a rendszerből nem húzta ki magát sem nő, sem férfi. Ők voltak a hétköznapi hősök.
Ma már nem lehet ezt elmondani.
Mézike
@Equus: Imádatom határtalan...:-)
Én most Merle korszakomat éldegélem. Mesterségem a halál, valami fantasztikus. De Follet katedrálisa is többször olvasottak közé tartozik. Ne feledjük el az Édentől keletre című remeket se...és még sorolhatnám. Leon Uris az valahogy nem jött be. de Wilbur Smith jöhet. És nem fogod kitalálni. Horror minden mennyiségben.:-) Igazi nem a mai utánzatok...
Equus
@Equilibrium: Nem! Legyünk elnézőek és megbocsátók. Nekik a legjobb hely a nyilvános vécé pucolása - szájjal.
Equus
@Mézike: Állati elmék? Merle? ... a Madrapourt kézbe ne vedd... :D
Mézike
@Equus: No meg King! :-)
Merle : mesterségem a halál. a favorit. Az állati elméket is olvastam, de ez nem az a könyv. Ez bemutatja hogyan jut el egy egyszerű polgár fia a gázkamrák réme címéig. Mindezt teszi úgy hogy teljesen természetesnek találja az emberek szelektálását, és azon dolgozik hogyan lehet mindezt minél hatékonyabban elérni.
Madraqout ? nem ismerem miről szól?
Equus
@Mézike: Madrapour: laza ujjgyakorlat egy cél nélkülivé vált repülőgép utasain keresztül jellemrajzokról... kész kibaszás :) Asszem, Merle magyar változataival megvagyok... jó tollú fickó... Follet már inkább számítógépen dolgozhat... megadja a jellemeket,a helyszínt, aztán egy kis hab. W.Smith kiesik... nem tom. Édentől keletre Steinbeck? Megvan vhol a polcon... törivel nem vok képben.
Mézike
@Equus: Aha! Steinbec. .-:)
Ha megvan akkor kapd elő. nagy könyv. Nekem egyik kedvencem.
Most épp King egyik remekét olvasom, a fekete ház . borsózik a hátam, de mit tegyek? E-nélkül nem létezhetek...:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.