A Felcsút nagyságrendekkel több állami támogatást kapott 2011 és 2016 között, mint a többi focicsapat – írja az Átlátszó.hu. Összesen 11 milliárdot, vagyis 11000 milliót.

Nemrégiben felkerült a kormány honlapjára, hogy 2011 óta mennyi támogatás jutott a látványcsapat-sportágaknak, és azokon belül az egyes sportegyesületeknek. Az MLSZ három év alatt 31,8 milliárd forintot kapott, ez kétszer annyi, mint amennyi a többi szervezethez összesen befolyt.

Az MLSZ támogatásán keresztül a fociegyesületek listáját – a 2011-2016 közötti időszakra vonatkozóan – toronymagasan Felcsút vezeti, amely minden idényben milliárdos támogatáshoz jutott:

2011/2012-ben 2,8 milliárd

2012/13-ban 2,6 milliárd

2013/14-ben 1,5 milliárd

2014/15-ben 2,2 milliárd

2015/16-ban 1,7 milliárd forint áramlott a felcsúti fociba.

Egyedül a Seszták Miklós szíve csücskeként emlegetett kisvárdai egyesület kapott Felcsútéhoz közelítő, 1,2 milliárd forintos támogatást a 2015/16-os évadban.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Ezek nem hülyének néznek, hanem kihasználják, hogy hülyék vagyunk. Megérettünk a pusztulásra.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csodálkozó
"Nincs kontroll..."
Ez bizony nagy baj!
Kontroll alá kéne már vonni a csúti országrontó idiótát!
eszegfu
@lampa laz: Én próbálom megérteni, csakhogy a számok nem azt mutatják, hogy valami irdatlan nagy kiadásról lenne szó. Azt lehet látni, hogy kb. összesen10 milliárd értékü eszközzel (területek, raktárak, esetleg targoncák, szállitó jármüvek) rendelkezett, raktárak bérbeadásával is foglalkozott (tehát nemcsak ott őrizték a tartalék élelmiszert!). Az utolsó év 10 hónapja alatt közel 1 milliárd Ft volt a bevétele és készleten volt 3,1 milliárd Ft élelmiszer. Tehát gyakorlatilag mindig csak a készletet kellett eladniuk frissités (lejáratuk előtt!) miatt mondjuk féláron, és venni ujakat, igy kb. 1,6 milliárdba került volna és nem évenként, hanem 3-5 évenként, ahogy a lejárati idő bekövetkezik. Szerintem ez nem nagy ár az emberek biztonsága érdekében.
lampa laz
@eszegfu: engem akkor is bosszant, h ezek mident megszüntetnek, felszámolnak, h jó vagy rossz, erővel mindent lenyomnak a torkunkon.
Desischado
@feco fero: Igen, tudok! Juhász Péter, Hadházy Ákos, Botka László, és természetesen a hölgyeket sem hagynám ki, Széll Bernadett, Szabó Rebeka, róluk biztosan tudom, hogy nem lopnának! És itt van a Kétfarkú Kutya párt, bennük is biztos vagyok!
eszegfu
@Horizont: 16:19 Az sajnos nem derül ki. Végelszámoláskor szabadon annak adja el, akinek akarja. Pl. az étkezési buzára pályázatot irtak ki, mást nem találtam. Felszámoláskor pedig legtöbbször a Nav elárverezi.
eszegfu
@lampa laz: 20:19 Persze, hogy bosszantó! Hiszen minden "adott" volt, müködött, csupán fenn kellett volna tartani, de erre sajnálják a pénzt, pedig nem várt eseménynél segitene a magyar lakosságon. A fenntartásról még az is eszembe jutott: mennyi pénzbe kerül az uj stadionok , vagy az olimpiára esetleg felépitett létesitmények fenntartása?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.