A Felcsút nagyságrendekkel több állami támogatást kapott 2011 és 2016 között, mint a többi focicsapat – írja az Átlátszó.hu. Összesen 11 milliárdot, vagyis 11000 milliót.

Nemrégiben felkerült a kormány honlapjára, hogy 2011 óta mennyi támogatás jutott a látványcsapat-sportágaknak, és azokon belül az egyes sportegyesületeknek. Az MLSZ három év alatt 31,8 milliárd forintot kapott, ez kétszer annyi, mint amennyi a többi szervezethez összesen befolyt.

Az MLSZ támogatásán keresztül a fociegyesületek listáját – a 2011-2016 közötti időszakra vonatkozóan – toronymagasan Felcsút vezeti, amely minden idényben milliárdos támogatáshoz jutott:

2011/2012-ben 2,8 milliárd

2012/13-ban 2,6 milliárd

2013/14-ben 1,5 milliárd

2014/15-ben 2,2 milliárd

2015/16-ban 1,7 milliárd forint áramlott a felcsúti fociba.

Egyedül a Seszták Miklós szíve csücskeként emlegetett kisvárdai egyesület kapott Felcsútéhoz közelítő, 1,2 milliárd forintos támogatást a 2015/16-os évadban.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Ezek nem hülyének néznek, hanem kihasználják, hogy hülyék vagyunk. Megérettünk a pusztulásra.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Ezek nem hülyének néznek, hanem kihasználják, hogy hülyék vagyunk. Megérettünk a pusztulásra.
dr. prédikátor
@Horizont: Ez a viktor szopkin nem szar lett!!! Ez már annak született!!! Mocskos geci volt és az is lesz haláláig!!!
dr. prédikátor
@Horizont: Igen , így van ez már elkeserítő amit ez a geci művel a volt MAGYAR NÉPKÖZTÁRSASÁGGAL!!!
RonaGyuri
A felháborodás jogos, a butaság nem: "A Felcsút nagyságrendekkel több állami támogatást kapott", sajnos a többi is csak1 azaz egy nagyságrenddel kapott kisebbet
Kovács Gizella
Ezt a fészbukon találtam.
www.budaors.hu/?module=news&action=show&nid=185571
Nekem úgy tűnik a kormányt nem érdelkik ezek az emberek !
szaboria1
@Horizont: Olyan lett mint anno az apja. Nem ismer sem istent sem embert csak saját magát.
moareka
Nem kell sajnálni , mert akkor, ha nem adhatna ennyi milliárdot, agresszív lenne, ahogy már az lenni szokott a betegeknél...
egyvandor
@Hellcat: Tesz ellene valaki valamit? Hol van ilyenkor az "ellenzék"???
egyvandor
@Horizont: Gorbán ilyen volt mindig is. Ezért kapta volt kollégiumi társától a kitüntető G rang jelzést. Ha megnézed első közszereplést már akkor is rendelkezett ezekkel a visszataszító jegyekkel.
egyvandor
@justhpeter: Oadért. Csak onnan már csak jogészkedés kérdése hová megy.
egyvandor
@Horizont: Nem dolgozhatna ingyen és bérmentve napi 168 órát ők sem. Annak a temérdek pozíciónak a betöltése embert próbáló feladat, senki nem várhatja el hogy társadalmi munkában lopjanak.
Desischado
Miért ne lopna, mikor a nép tűri? Egy normális országban már régen lógna vagy ülne. Itt meg vígan lophat!
Hari
Ez legalább arányos a teljesítményének, ami tartósan lefelé tendál. Régi , de örök a Hofi mondás : tud úszni ? Nem. És ha megfizetjük ? Akkor sem .
1magyar
Elég baj, hogy a miniszterelnöknek csak a focisták léteznek az országban.
Más támogatni való is lenne!
feco fero
@Desischado: Te tudsz e olyan bárkit, vagy bármit, aki, vagy akik a helyükre ülnének, nem lopnának?
Csodálkozó
@Horizont: "Szabadíts meg a gonosztól!"
Mindegy, ki: örmény hazafi, tökös TEK-es, torkon akaró tőgypörkölt.
eszegfu
@Horizont: tegnap 16:09 Ha nem is közvetlenül, de a TAO is a "mi pénzünk". Ugyanis a vállalkozások a fizetendő társasági adó 70 %-át "visszatarthatják" és ezt adják az MLSZ-n keresztül a focikluboknak. Pl. a fizetendő társ.adó 1 mill., akkor 700 eFt megy a kluboknak, 300 eFt pedig a költségvetésbe. Tehát a várható társasági adóbevételben keletkezik egy 70 %-os hiány, amit valamilyen más adóból -- mert ugye az állami ingatlanok eladásából származó bevétel pl. csak esetenkénti, nem állandó, folyamatos bevétel -- kell pótolni.
anka
- ha legalább lenne értelme, hogy annyi stadiont épít..., se foci se néző, akkor minek?
- egy ország szenved egy idióta hobbija végett!

scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13501943_1140204882666318_856897397180075118_n.jpg?oh=1e85df3d23f07aead15cadf6b6d4c1d2&oe=58457E02
Hellcat
A vicc az az, hogy még az NB2 ben sem remekel ez a szar.
bakegya
Nincs mese,FELCSUTKÁT ÁLLAMOSÍTANI KELL ÉS KELL,A ZORBÁN GYŐZŐKET,MÉSZÁROST ÉS AZ EGÉSZ PEREPUTTYOT SIMÁN KI KELL RÚGNI ÉS KILAKOLTATNI,akár egy vizesárok szélére...FELSZÁMOLNI EZT AZ ÁLLAMI PÉNZTEMETŐT.
Közmunkát se érdemelnek-orbán is csakkk önkielégíteni jár oda-azon felül hogy világháborút generál már naprakészre.A villám vágjon a műfüves fociakadémiájába és a kastélyaikba.
eszegfu
@Horizont: Én vagyok a pupák, mert figyelmen kivül hagytam az "állitólag"-ot!:)) Ez velem könnyen megesik, mert közben 1001 más dolgot csinálok... ha menthetem magam egyáltalán..:)))
lampa laz
@eszegfu: @Horizont: a legújabb borzalom, ezek a mocskok eladták az ország élelmiszer készetét, még a tárolóeszközöket is állitólag, így védik meg a magyar embereket. Ilyen még nem fordult eddig elő. Ezeknek az úristen pénze sem elég.
lampa laz
@Horizont: nem tudom bemásolni a linket, próbáljál rákeresni www.élelmiszer.hu
Egyébként azt jelenti, h bizonyos mennyiségü biztonsági élelmiszert (kész és nyersanyagot) tartalékoni kell az államnak veszély esetére a lakosság számára, ja meg energiát. Ez eddig mindig meg volt még a régi rendszerben is. Ezek a szemetek ezen is túladtak, hogy nincs szüksége az országnak rá. Borzalom, hogy mit művelnek. Olga müsora is foglalkozott vele csak későn figyeltem fel rá.
Kovács Gizella
Ahogy az MNB-nél sincs, onnan is ömlenek kifelé a milliárdok !
Aki Én
@Horizont: A vérében van. Szerintem nem változott meg, ő mindig erre készült.
eszegfu
@lampa laz: @Horizont: Méghozzá ugy, hogy állitólag a Tartalékgazdálkodási Nonprofit Kft a brókerbotránykor több 100 millió Ft-ot (az FM 410 milliót) bukott. Az FM (miniszter Fazekas) javaslatára, mely szerint "M.o. esetében nem indokolt gazdaságbiztonsági készletek fenntartása", majd elkezdték a cég felszámolását, melynek keretében valóban eladták a tartalék készletet. 2015. dec. 31-vel pedig már meg is szünt. A tartalékokkal kapcsolatos törvényt pedig szép, csendben törölték. Állitólag még az idén készitenek egy tervezetet a tartalékokkal kapcsolatban.
lampa laz
@eszegfu: ez jelenti számukra azt, hogy megvédjük a zembereket. Belegondolni is iszonyú, hogy mi lenne velünk, ha valami katasztrófa történne. Politikusainknak köszönhetően azt hiszem, hogy nem tolonganának körülöttünk az európai ország, hogy segítsenek rajtunk. Erre is gondolni kellene nekik, mielőtt összerúgják mindenkivel a patkót.
Csodálkozó
"Nincs kontroll..."
Ez bizony nagy baj!
Kontroll alá kéne már vonni a csúti országrontó idiótát!
eszegfu
@lampa laz: Én próbálom megérteni, csakhogy a számok nem azt mutatják, hogy valami irdatlan nagy kiadásról lenne szó. Azt lehet látni, hogy kb. összesen10 milliárd értékü eszközzel (területek, raktárak, esetleg targoncák, szállitó jármüvek) rendelkezett, raktárak bérbeadásával is foglalkozott (tehát nemcsak ott őrizték a tartalék élelmiszert!). Az utolsó év 10 hónapja alatt közel 1 milliárd Ft volt a bevétele és készleten volt 3,1 milliárd Ft élelmiszer. Tehát gyakorlatilag mindig csak a készletet kellett eladniuk frissités (lejáratuk előtt!) miatt mondjuk féláron, és venni ujakat, igy kb. 1,6 milliárdba került volna és nem évenként, hanem 3-5 évenként, ahogy a lejárati idő bekövetkezik. Szerintem ez nem nagy ár az emberek biztonsága érdekében.
lampa laz
@eszegfu: engem akkor is bosszant, h ezek mident megszüntetnek, felszámolnak, h jó vagy rossz, erővel mindent lenyomnak a torkunkon.
Desischado
@feco fero: Igen, tudok! Juhász Péter, Hadházy Ákos, Botka László, és természetesen a hölgyeket sem hagynám ki, Széll Bernadett, Szabó Rebeka, róluk biztosan tudom, hogy nem lopnának! És itt van a Kétfarkú Kutya párt, bennük is biztos vagyok!
eszegfu
@Horizont: 16:19 Az sajnos nem derül ki. Végelszámoláskor szabadon annak adja el, akinek akarja. Pl. az étkezési buzára pályázatot irtak ki, mást nem találtam. Felszámoláskor pedig legtöbbször a Nav elárverezi.
eszegfu
@lampa laz: 20:19 Persze, hogy bosszantó! Hiszen minden "adott" volt, müködött, csupán fenn kellett volna tartani, de erre sajnálják a pénzt, pedig nem várt eseménynél segitene a magyar lakosságon. A fenntartásról még az is eszembe jutott: mennyi pénzbe kerül az uj stadionok , vagy az olimpiára esetleg felépitett létesitmények fenntartása?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.