Földi László biztonságpolitikai szakértő szerint Európa azon van, hogy megpróbálja elkerülni a polgárháborút.

A szakértő az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában azt mondta: már nem az a kérdés, hogy Európa meddig bírja a migránsok érkezését, mert már másfél éve nem bírja. Mint kifejtette: az érkezők egy része, eleve azért jön, hogy merényleteket kövessen el, és rendetlenség legyen.

A tömeg másik részét is megvezették,é s mire ideérnek rájönnek arra, hogy rosszabb helyzetbe kerülnek, mintha otthon maradtak volna, és ők is egyre frusztráltabbá válnak, akár radikalizálódhatnak. Emellett az illegális bevándorlók inváziója, az azzal összefüggő merényletek miatt az itt élők is egyre frusztráltabbak – mondta Földi László.

Ez a helyzet odáig vezethet, hogy az érkező és itt lévő tömegek között akár tettlegességig fajuló konfliktushelyzet is kialakulhat, különösen azokban az országokban, ahol nagy számban jelentek meg illegális bevándorlók – tette hozzá. Földi László szerint akár folytatólagos utcai harcok is kialakulhatnak.

Hozzátette: nem véletlen, hogy Németországban már felhívták a lakosság figyelmét, hogy tartalékoljanak, például élelmiszert.

Földi László kitért arra is, hogy a titkosszolgálatok, rendvédelmi szervek hiába adnak információkat, politikai döntések nélkül nem leszek képesek megakadályozni ezt a folyamatot. A szakértő szerint a probléma az, hogy Európa nem védekezik: az uniós vezetés és nagy európai országok vezetői olyan politikát képviselnek, amely "ellentmond a józan észnek".

Az illegális migránsok tömege előtt le kell zárni a határokat – emelte ki a szakértő, megjegyezve: ez nem humánum, hanem biztonság kérdése.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
A menekültek egy része merénylő. A százalékot mondd istenbarma! 0,0001%? Ez a Földvári gondolom a kilós sajtot is a kukába dobja, hogy egy apró penészt lát rajta.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
magyarbakancs
"Európai polgárháborúval riogat a köztévé "szakértője"
Csak nem azért írták az előző cikkben ,hogy nincs élelmiszer tartalék az országnak?
Equus
A Defend Kft volt tulaja már csak tudja a tuttifrankót, az első fidesz kormányzat alatt volt ideje megtanulni
human
A menekültek egy része merénylő. A százalékot mondd istenbarma! 0,0001%? Ez a Földvári gondolom a kilós sajtot is a kukába dobja, hogy egy apró penészt lát rajta.
karma1
Istenkem, hat hogy lehet valaki ennyire korlatolt? Nem tanult tortenelmet? OK, ha nem tanult, de azt se latja, hogy most milyen a helyzet???
Melyik haboru volt az utobbi 100 evben, ami Europa hatarain belul maradt???
Europaban polgarhaborut csak a csungohasu nepkedvenc robbanthat ki, de az nem europai, hanem erosen magyarorszagi lesz, lasd 1956.
RonaGyuri
erről ezt írtam:

Kritik die Besinnung

Az M1 „szakértő“ -je osztja az észt, de hogy józan lenne???

Immanuel Kant: Kritik der reinen Vernunft című művét, amit valamiért „A tiszta ész kritikája” címen ismerjük (már aki). Nekem valamiért ez ugrott be (bocs filozófus barátaim és nem barátaim).
„Földi László biztonságpolitikai szakértő szerint Európa azon van, hogy megpróbálja elkerülni a polgárháborút.”. A derék szagértő az M1 műsorában osztotta az észt. Ahogy szokta. Szerinte a migránsok „egy része, eleve azért jön, hogy merényleteket kövessen el, és rendetlenség legyen”.
Nem lenne „szakértő”, ha ne mutatna rá a probléma „lényegére”, szerinte: „a probléma az, hogy Európa nem védekezik: az uniós vezetés és nagy európai országok vezetői olyan politikát képviselnek, amely ’ellentmond a józan észnek’.”.
namihami
Ezt a Földit, eddigi ténykedése alapján, kicsit többre értékeltem a Vakondinál. (tudom, nem egy összehasonlítási alap, de mégis...).
Na, a kitartó és tevékeny munka ismét meghozta a gyümölcsét. A két ""szakértő"" szinvonala erősen kezd párhuzamossá válni, amelyek nem a végtelenben, hanem az MTv1-ben illetve a Lendvai utcai kifizetőhelyen találkoznak. És már ez a fontos, sőt a legfontosabb.
eugen4402
Ami azt illeti, az "Év embere" már évek óta ezen munkálkodik. Lassan felzárkózik az egész apparátus, naponta szoktatnak a gondolathoz: fegyveres összetűzésekre kell felkészülnünk, mert akkor jogosan jön ő (a nagy Ő) és bevezeti a rendkívüli állapotot, felfüggesztheti a még megmaradt 1 - 2 %-nyi demokratikus emberi jogokat...
human
@namihami: Azt hiszem az ATV-n volt politológus vendégként rendszeresen Giró-Szász András. Egész normális gondolatai voltak. Aztán azt vettem észre, hogy erőteljesen elkezdte nyalni a kormány hátsóját és utána szembesültem vele, hogy ez egy századvéges és kormányszóvivő lett. A századvég meg ugye milliárdokat kapott a kormánytól. Lehet Földinek is a pénz vette el az eszét.
namihami
@human: Vagy most jött meg neki. A pénzespostással karöltve.
Bringás
Nagy esély van zavargásokra, gyújtogatásokra. A migráncs antiszociális banda a terror nyelvén beszél!
Yoda69
A 400 millios Europaban, a kb 1 millios menekult nem fog polgarhaborut eloidezni. Ha lesz is ilyen, azt inkabb a populista politikusok es az oket vakon koveto birkak fogjak okozni.
cs.n.
Nem újdonság, már vagy egy éve ezt tolja.
solidedge
Én már átéltem egy utcai zavargást 2006-ban. Ha jól emlékszek azok nem migránsok voltak.
namihami
@solidedge: De igen, migráncsok voltak. Fél-ázsiai migráncsok. Miként a kiindulásuk helyszínéről Vezérünk oly szemléletes képet festett az Ő népének.
Ma ez a hivatalos megnevezésük.
kopacsijanos
@solidedge: Elvágták a nyakadat??Miért voltak az emberek felháborodva?? Azok magyarok voltak a migránsokat várod azok elvágják a nyakadat mint a vidéki paraszt a tyúk nyakát!
kukac50
Polgárháború lehet Magyarországon is,de Orbán és a sleppje miatt lesz, nem a migránsok miatt.
A korrupt Fidesz miatt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.