A párt vizsgálatot követel a belügyminisztertől, miután sajtóhírek szerint zsarolással próbáltak beszervezni egy újságírót.

Forrás: 24.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Az a baj, hogy úgy csinálták ahogy a nagy vörös könyvben meg van írva. Ők nem zsaroltak, csak figyelmeztették a delikvenst, hogy olyan adatokhoz jutottak (amit nem ők gyűjtöttek) amivel zsarolható. Hogy megakadályozhassák ennek napvilágra kerülését a segítségét kérik valamiben.
Ez úgy zsarolás, hogy nem zsarolás. Ügyes.
rdos
@human: Jaj dehogy is nem zsarolás. Abból is a legátlátszóbb. :-(
Equus
Fouchet óta ismert: beszervezés történhet
l.) lojális alapon, amikor a beszervezendő, egszerűség kedvéért hyjuk célszemélynek, egyetért a beszervezővel, annak politikai vagy egyéb céljaival és ingyen és bérmentve adatokat szolgáltat. Cserében belföldi viszonylatban kisebb siktlik elsimításában a beszervező, hívjuk Szolgálatnak segítségére van, esetleg kimenti, egyéni boldogulását apró szívességekkel segíti, pl. engedélyeztetési eljárás stb.
2.) Presszionális alapon. Itt a célszemélyt kompromittáló anyagot szed össze Szolgálat és annak felfedésé lehetőségével lényegében zsarolja a célszemélyt és együttműködésre kényszeríti. Működik kint is és országhatáron belül is.
3.) A Szolgálat anyagi javadalmazást ígér és ad a kapott információkért, kihasználva a célszemély anyagi helyzetét vagy pénzéhségét.
Mindhárom esetben, de különösen a 2.), 3.)-ban játszik a "küldött" szerepvállalás, amikor valahová vmi céllal kell tudni beépülni. Szervezetbe, annak megismerése miatt, célszemély életvitelének megismerése, környezettanulmány miatt.
Ez nem komenista találmány, de tökélyre a KGB és a CIA vitte.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.