A Magyar Liberális Párt elnöke egyértelmű és bátor kiállásnak, a kormány politikájára adott érdemi válasznak tartja, ha valaki igennel voksol a vasárnapi kvótareferemdumon.

Fodor Gábor pénteken, budapesti sajtótájékoztatón azt mondta, hogy míg a kormány egy gyűlöletkeltő, a társadalmat szétziláló kampányt folytat, az igen az EU és az uniós értékrend melletti kiállás.

Az igen a kormányellenes szavazatot is jelenti, a "nemcselekvés" a bojkott, az érvénytelen szavazat viszont nem kormányellenes tett, az Orbán-rendszert ugyanis a passzivitás tartja életben – jelentette ki. Végül azzal érvelt, hogy ha a szavazólapon szereplő kérdésből kiveszik a kényszerbetelepítésről szóló "hamis elemet", akkor a megmaradt kérdés arról szól, hogy az EU hozhat-e a tagállamok számára kötelező döntést. A Liberálisok szerint igen – közölte.

Szent-Iványi István, a párt külpolitikusa közölte, hogy a meghatározó európai liberális pártok és azok vezető személyiségei is támogatják MLP-t az igen kampányban. Hangsúlyozta, hogy bár ez a népszavazás elsősorban belpolitikáról szól, mégis minden bizonnyal lesznek külpolitikai hatásai is. Az európai liberálisok tartanak attól, hogy a kormány által várt választási eredmény felhatalmazást ad arra, hogy Orbán Viktor "támadást intézzen az EU belső döntéshozatali rendjével szemben" – mondta. Sokan arra következtetnek, hogy a magyar miniszterelnök le akarja rombolni a közös menekültpolitikai alapjait, amit ezután nemzeti hatáskörbe vonna – közölte.

A népszavazásnak lehet egy átgyűrűző hatása, mert más országok is tarthatnak hasonló referendumokat, ami meggyengíti az EU belső rendjét – folytatta Szent-Iványi István, aggodalmát fejezve ki, hogy a népszavazás a "kulturális ellenforradalom" kampányának kezdete is.

Azt mondta, sokan attól tartanak, hogy a referendum része Vlagyimir Putyin orosz elnök azon stratégiájának, amivel meg akarja bontani az európai egységet.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

koszpeko
@Villon: Szerintem valamit félre értettél.
Ő a Fodor féle mocskos pártra gpndolt.
Nem kollektíven a baloldalra.
Fodor egy aljas tetű.
Az ellenzék hátán bement a Parlamentbe aztán beült a függetlenek közé.
Ennyit az ő langyos pártjáról.
Az ellenzék azt mondja maradj otthon,Fodor azt mondja menj szavazz igennel.
Ez olyan Shifferes LmP-s megoldás.
Elevickélünk a langy meleg lábvízben.
Egyet értek Abéval.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
krumpli
Hihetetlen hogy a balosoknak ennyire nincs eszük ! Bár remélem csak itt jár a szátok, ha a fülkében lesztek a szívetekre hallgattok. Utána megint nyomhatjátok hogy ez csak Qrbánról szól, pedig mindenki tudja, épeszű ember hogy elég bajunk van a romákkal, nem hiányzik ide még néhány agresszívabb milliő.
coni
Soha fel se merült, hogy az Unió elvonja a annak a hatáskörét hogy az egyes országok nemzeti hatáskörben eldöntsék, akarnak e megélhetési bevándorlókat vagy menekülteket véglegesen betelepíteni. Így Fodor érvelése annyira sántít, hogy az már gyanús.
Ha csak belpolitikai szempontból nézzük, akkor pedig egyértelműen a gyülölködők szekerét tolják...Egy kérdés maradt: vajon miért?
RonaGyuri
A derék Fodor, mint mindig most is fondorlatosan Orbán alfelét nyalja
nemkati
Csak kérdezem, hátha itt valaki pontosan tudja: ha netán valaha egyszer az únió kötelezően idetelepítene x embert, azokat mi fogja itt tartani? Nem léphetik át az országhatárt, muszáj lesz nekik Magyarországon maradni?
human
Lehet bírálni fodort, de egy liberális nem nyilatkozhat másként, hisz ezért liberális párt. Az hogy Orbán államosít és a piaci verseny ellenében szabja át a gazdaságot és teszi mindezt jobboldali konzervatívként az viszont tényleg érdekes.
Mobil123
@nemkati: Annyira lesz nekik kötelező itt maradni mint azoknak akik letelepedési kötvényt vettek.
nemkati
@Mobil123: Akkor tényleg nem értem, mire ez a pánik a menekültektől. Amilyen tárt karokkal fogadjuk őket, az első adandó alkalommal húznak innen mint a vadlibák.
Béla333
Fodor mester! Nem kell azt a bizonyos kerékpárt túltolni!
Az eddigi tevékenységeddel is megszolgáltad már az aprópénzt, többet akkor sem kapsz, ha még ötvenszer kérleled az embereket, hogy menjenek el szavazni!
abe
Felfogod, hogy mit művelsz?

1. Nem fogod fel. - ez rossz.
2. felfogod. - ez még rosszabb.

Én a másodikra tippelek, rókaképű.
És ez nem a külső alapján való megítélés - mielőtt elkezdenél habogni, meg hebegni!!!

Magyarországon már soha nem lesz liberális párt.
És te verted be az utolsó szöget a koporsóba.
Most jobb?
almalibre
@nemkati: Nem lesz kötelező, viszont a juttatásokat itt kapják, ha elhúznak, nincs megélhetésük...
almalibre
Az igen szavazat nem bátor kiállás a kormánnyal szemben, hanem Magyarországgal, a saját leszármazottjaitokkal szemben.
Béla333
Fodor-Orbán-Molnár Összenő ami összetartozik:

"A Profil azt írta, az akkor kormányzó MSZP-SZDSZ között egy 11 millió eurós adományt 8-3 arányban kellett elosztani (ez volt a híres Blumen, Vogel, azaz virágok és madarak minősítés), a kórházépítés kapcsán pedig a Fidesz budapesti szervezetének jutott állítólag pénz. A magyar pártok egyhangúlag minősítették "az osztrák politikai folklór részének" az ügyet."
hirszerzo.hu/hirek/2010/9/28/20100927_partok_korrupcio_kampanyfinanszirozas

Akkor, amikor a lopott pénzt kellett elosztani, akkor is milyen jól megértették egymást!
Most elég a Fidesznek annyit kérdezni, hogy emlékszel Gábor? Ha nem, akkor gyere nézd meg az erről készült fényképet/videót/banki átutalási papírokat vagy bármit!
És Gábor máris buzdítja a híveit a részvételre.
Ilyen egyszerű az egész!
krumpli
@Mobil123: Te abban reménykedsz hogy mind nekiindul majd nyugatnak.. Ennyire butus ugye nem vagy. visszazavarják öket és kezdődik a haddelhad ! Ugye nem akarsz Pécs, és Beremend mellé táborokat, mert ők beszivárognak a belvárosokba... Kialakítva a saját életterüket ! Utálom Pécset de felháborodnék egy belvárosi Arab negyedtől néhány év múlva :P
krumpli
@Horizont: Jajj ! Hazudtunk jobbról balról, keresztből meg átlósan.. " Tisztességesen átbasztuk a népet.. te ehhez mit szólsz
krumpli
@Horizont: Ha még nem olvastad : Én Qrbánt, és Gyurcsótányt is lógatnám !!! Közöm nincs hozzátok, hozzájuk !!! Remélem ha Novák Előd esze megjön és leszerel a seregtől... Újra egy igazán RADIKÁLIS pártot alakít, és nem csak balról, hanem jobbról is kenterbe verjük Orbanisztánt Persze csak nélkületek
krumpli
@Horizont: Én csak reménykedem hogy lesz egy radikális párt a jobbikból kiválokból amely letaról benneteket, mert nektek esélyetek sincs, viszont töbezer csalódott Jobbikos Ütné ezt a kormány
Mobil123
@krumpli: Mi az hogy butus??? Vegyél vissza de kúrva gyorsan!!!
Úgy járkálnak majd az euban mint bárki más egy idő után. Már most egy csomóról nem tudják a németek merre vannak. Azt meg hogy Pécs belvárosában milyen gettó lesz leszarom nagy ívben , de remélem polgármesteri hivatal előtt lesz.
Mobil123
@nemkati: Akik kötvényt vettek azok az unióban való szédelgés miatt vették meg. És nem tudjuk kinek adtak el ilyen letelepedési kötvényeket ezek a marhák.
krumpli
@Mobil123: Van kislányod ha jól tudom, minden este hazakiséri a barátja ha van neki ??!!
nemkati
@Mobil123: A kötvényesekről tudom, hogy az únióban össze-vissza mászkálhatnak, remélem, ezt az únió megköszöni nekünk, amikor valamelyik kötvényes bűnöző kószálgat az egyik országban.

A menekült státuszosokat kérdeztem, hogy azok is szabadon jöhetnek-mehetnek? De @almalibre: már megmondta, hogy segélyt ott kapnak, ahol a menekült státuszt, ha jól értem. És munkát vállalhatnak, vagy nem?
Mobil123
@krumpli: Mert megkérdezte a kormány tőlem hogy adhat el letelepedési kötvényt?? Megnézte hogy kinek ad el?? (próbáld már értelmezni amit irkálok légy szíves!)
Nem írtam le sehol soha hogy tártkarokkal fogadom a migránsokat .
Mobil123
@nemkati: Ugyan úgy mászkálnak a kötvényesek mint azok akik a határokon jönnek be. Senki nem tudja hogy ki merre járkál .
Mobil123
@nemkati: Pont ma volt a hírekben hogy Németországban 60-an vállaltak munkát abból a sokból. (ez állítólag a német stat. hivatal adta ki )
nemkati
@Mobil123: Ezt az egészet csak azért kérdeztem, amit én írta, 14:10-kor. Hogy ha ide is küldenének menekülteket, azok kizárt, hogy itt is akarnának maradni, és ha nem tiltja semmi, akkor el is mennek.
krumpli
@nemkati: Ennyire butus ??? Visszazavarják őket !!! Ezért nem szabad 1-et sem befogadni
Mobil123
@nemkati: Nézd a menekültek a segélyért maradnak ahol épp vannak és mihelyt munkára akarják őket fogni hőbörgés lesz és tovább állnak. Sztem.
Mobil123
@Horizont: Pontosan !! Nekem meg van a saját véleményem erről az egészről de semmi értelme leírni mert neki esnek az embernek mint tyúk a takonynak. Csak szélsőséges lehet az ember (bármelyik oldalra nézve) de közép út itt nincs a vélemény nyilvánításban.
nemkati
@Mobil123: És ez: ha nem dolgozik, nincs segély?
Mobil123
@nemkati: Ha dolgozik miért kell neki segély?
nemkati
@Mobil123: Akkor nem. De ha nem dolgozik, és nem kap segélyt se? Ezt kellene elérni az únióban, ezt itthon is bevezették.
Mobil123
@nemkati: Na látod akkor tuti a rablás, fosztogatás ...akkor mit csinálnak majd velük ?
RonaGyuri
@human: Fodor annyira liberális, mint amennyire Orbán konzervatív! =))
Liberalizmusa Orbán hülyeségeinek tolerálásában merül ki!
1magyar
Hülyék!! Most nem a kormánnyal szembe kell állni, hanem a saját seggeteket félteni!
abe
Liberálisok, veletek az a baj, hogy férfi létetekre képesek vagytok faszt szopni.
Szerintetek mindent lehet.
Hát nem!!!

Baloldali érzületűként, mondom neked libsi: "Húzz a picsába, és sose gyere vissza."
Isten nem szereti a buzikat, és a leszbikusokat, és a kecskebaszóhat, és a .bestiális mindenre képeseket sem.
"Basszál seggbe." - mondja a nő.
"Nem, nem baszlak seggbe, te primitív csak a szexuális érzelmek fokozására gyúró, primitív senki.

Azt sem tudod, hogy miről beszélsz, te szerencsétlen.
Én mindent kimondok, amit te tabunak tekintesz.

Mégis kit kötnek kötések?

Miközben te mindentől félsz, én semmitől sem félek.
Akarsz gombot varrni erre?
wagabund
..."A Magyar Liberális Párt elnöke egyértelmű és bátor kiállásnak, a kormány politikájára adott érdemi válasznak tartja, ha valaki igennel voksol a vasárnapi kvótareferemdumon."...

így, a szövegkörnyezetből kiragadva ez a bővített mondat igencsak félreérthető...persze nekem sikerült...(37-es IQ)
...amúgy meg akkor lenne bátor kiállás, ha mindenki, aki igennel szavazott, az bemutatná az igenjét...

de így? kijalófaszt érdekel, hogy ki szavazott igennel, vagy nemmel...mindenki azt mond itt a kocsmapultnál amit akar...mi meg vagy elhisszük, vagy nem...na jó, több fröccs felajánlásakor akármit elhiszünk(így egymás közt haverok)

bocsánat, most jut eszembe(?),hogy Fodor mondta az idézett címet...az más...
Villon
@abe: Neked csak annyit. Szopd a kedves vezetőét. És ha nyalni is fogsz, még lehet belőled bölcs államtitkár. Vagy már az vagy? Hozzászólásod szintjét értékelve akár az is lehetsz.
nemkati
@Mobil123: Hogyhogy mit? Azt, amit bárki más emberrel, aki rabol és fosztogat.
Ez a másik, amit nem tudok, csak úgy tippelek, hogyha egy menedékkérő, egy menekültstátuszt kapó ember bűncselekményt követ el, akkor megszüntethető a menekült státusza, vagy kiutasítható az országból. Ott siklik ki sokak gondolkozása, hogy többszázezer, vagy többmillió menekülő emberre úgy tekintenek, mintha mind, egytől egyig, aljas bűnöző lenne.
koszpeko
@Villon: Szerintem valamit félre értettél.
Ő a Fodor féle mocskos pártra gpndolt.
Nem kollektíven a baloldalra.
Fodor egy aljas tetű.
Az ellenzék hátán bement a Parlamentbe aztán beült a függetlenek közé.
Ennyit az ő langyos pártjáról.
Az ellenzék azt mondja maradj otthon,Fodor azt mondja menj szavazz igennel.
Ez olyan Shifferes LmP-s megoldás.
Elevickélünk a langy meleg lábvízben.
Egyet értek Abéval.
Villon
@koszpeko: Ha félreértettem, akkor elnézést kérek. De azért azt tudni kell, hogy fodor annyira liberális, mint amennyire Orbán keresztény.
Mobil123
@nemkati: ÉS hogy teszik ki az országból ha kiutasítják ?
nemkati
@Mobil123: Most hogy utasítanak ki valakit egy országból? Na úgy.
Mobil123
@nemkati: Egy bírósági határozattal . Majd veszünk neki egy repülő jegyet? na ezt nem tudom de nem hiszem hogy ez olyan egyszerű.
nemkati
@Mobil123: Először is, ha bűncselekményt követ el, akkor el kell ítélni. És ha súlyos, akkor börtön. Ha csak ki lesz utasítva: most vesznek repülőjegyet a kiutasított embernek? Szerintem erre megvannak a módszerek, az egy dolog, hogy én pl nem ismerem ezeket, csak tippelek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.