Takarókat, gyógyszereket és élelmiszert gyűjt a déli határ mellett szolgáló rendőröknek és katonáknak a Zsaruellátó nevű Facebook csoport.

A civil mozgalmat az utóbbi napokban többen is megkeresték azzal, hogy segítségre szorulnak a határvadászok – számolt be az RTL Híradója.

Íme a teljes felhívás:

Sziasztok!

Sajnos úgy fest ismét szükség lesz ránk, rátok.

Az elmúlt több mint egy évben rengeteget tettünk, veletek kézen fogva, hogy a határainkat védő rendőreink és katonáink jobb körülmények között láthassák el a haza védelmét. Általatok fejezhettük ki hálánkat vitézeink felé. Őrületes mennyiségű felajánlás érkezett és még annál is több jó kívánság és szeretet. Az együtt végzett munkánknak köszönhetően tevékenységünk híre eljutott illetékes helyekre is. Lassan, de biztosan végre változás lépett fel, kezdett javulni az ellátás színvonala és a körülmények is jobbak lettek. A Zsaruellátó is egyre kevesebb üzenetet és feladatot kapott. Reméltük, hogy célunkat sikerült elérni, de sajnos beköszöntött jéghideg éjszakákkal az ősz. Ismét jönnek a segítség kérő üzenetek, egyre több és több. Segítenünk kell!

Azonban néhány dolgot érdemes tisztázni. A határainkat védelmező egyenruhásaink minden tiszteletet megérdemelnek. Sokan könnyedén kommentben odavetik "ne nyafogjanak erre esküdtek fel" . A hozzánk érkezett üzeneteikben ritkán találunk panaszt, szinte kivétel nélkül tisztelettel beszélnek feletteseikről nem politizálnak és nem szídják a rendszert egyszerüen csak teszik a dolgukat védelmezik hazánkat. Kivételesen közzé teszünk egy ilyen üzenetet, hogy látható legyen mindenki számára ez nem a nyafogásról szól.

"Sziasztok. Nem tudom, hogy szerveztek- e meg gyűjtést, de ha igen, akkor nagyon nagy szükség lenne lent a határon pokrócokra. A fából készült magaslati megfigyelő állasokban 12-16 órát ül egy rendőr, hiába próbáljuk saját magunk leszigetelni ezeket (leginkább szemeteszsákokkal, amik a legkisebb szélben elszakadnak), sajnos hideg van estenként. 3 réteg ruhában ülni egy helyben, hamar átfagy az ember, és sajnos a rendőrség nem tud pokrócokat biztosítani. Tüzet rakni tilos, így marad a vacogás a lesen, amit elhagyni nem lehet. Ha megoldható, nagy szükség lenne a pokrócokra és az alapvető gyógyszerekre (algopirin, aspirin, vagy más láz és fájdalomcsillapítókra).

Köszönettel: egy rendőr a határról."

Erre van szükség:

Vény nélküli gyógyszerek:

- torokfertőtlenítő, szopogatós gyógyszerek

- savlekötő

- megfázás elleni teák gyógyszerek

- vitaminok

- fájdalom és lázcsillapítók

- pezsgőtabletták

Élelmiszer

- porleves (tésztás/sima)

- kekszek, csoki-, műzliszeletek (zsebben elférők)

- szőlőcukor

- kétszersült

- sós pálcika

-ENERGIA ITAL

- őrölt vagy instant kávé

- tea

- üdítő

- citromlé

- cukor (kocka)

Vegyiáru

- EÜ betét

- kézfertőtlenítő (amit nem kell lemosni és zsebben elfér)

- sebtapasz

- sebfertőtlenítő (Betadine)

- szemetes zsák

- derékmelegítő

- HORDOZHATÓ KÉZ ÉS LÁBMELEGÍTŐ PÁRNÁK,

-THERMO ALÁÖLTÖZET

Közben a rendőrség filmet készített a határvadászok egy napjáról. Vonzó szolgálatnak mutatják be a határ védelmét, és így toborozzák a jelentkezőket.

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cs.n.
Sok zsé ment a migráncsos hirdetésekre, rátok már nem futotta, fiúk. De ha gondoljátok, felajánljuk a letépkedett óriásplakátokat, takarózhattok velük.
Üdv: Sanyi bátyátok
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Főlökött
@papa.49: Még úgy sem - bocsika-elnézést!! /kérlek ne sértődj meg ezen, de macerás gyerekkorom volt :) - vicc volt/ ( még az ügyvédem jelenlétében sem tenném ! ), mivel azt vallom, jobb félni, mint konstatálni a hatalmas pofonokat - a saját részemre. Volt már részem ilyenben, nemegyszer - ezért tanultam is ezekből, tehát a privis - bármilyen reflektálást hanyagolom, ezért - ezek miatt, egy hangyányit zárkózott is lettem. ( Pl. üvöltöző ezredeském, a veszprémi HÁP-on irányomban érdekes felállás volt - főleg úgy, hogy Ő kérte keressem meg, továbbá a 87. BHHE olyan parancsnoka, mely hivatalosan úgy tűnik nem is létezett :), akkori B. Gy. alezredes, mostani kiküldetésben lévő ezredes, de lehet, hogy azóta tábornok is lett, olyan utasításokat adott annó, melyek törvénysértőek és lassan elévültek is ) Szóval voltak sarkallatos pontok, de egy volt a lényeg, hasítottuk az eget, repülhettünk. Mint ismert is, a hajózók - egy összetartó - megbízható banda.volt és egymásra - egymás szavára adhattunk.
Őrnagyként tipegtem el, a fegyveres testülettől, mint hajózó, maradt 1-2 olyan személy, aki bízik bennem és én is Ő bennük. Ez olyan dolog, mint amit Te is említettél, a saját magad tapasztalatának hiszel és senki másnak ! Jó úton jársz, én is már csak magamnak hiszek egyedül - az asszony zokon is vette :), azért is kértem azt Tőled, mi lesz a megállapításod, tájékoztass légyszíves. + adalék számomra.
A srácok amit elmodtak hihető volt és elhűltem, hogy ezek alapján, ilyen dotációval koldulnak számukra. Tudom, van olyan hely, ahol önként lehet jelentkezni és van olyan is, ahol kijelöléssel teszik mindezt. A pénz nem rossz, a kaja sem. A szállás prűd, de ha bevállalták, ez van egy tornaterem, vagy egy iskolaterem, avagy egy hotel szoba, ami épp adódik, honvédségi ágyakkal. Vannak ott hajózók is vezényelve, ez is egy érdekes dolog, hogy egy repülőgép vezető - avagy másodpilcsi, mit keres ott, bevállalta. Oda vezényelték, vagy önként, vagy kijelöléssel tette. A sereg márcsak ilyen :)
papa.49
@Főlökött: Igazad van ne szolgáltasd ki magad senkinek, de majd ha érdemlegeset tudok jelentkezem vele...
Főlökött
@papa.49: Előre is köszönöm a tájékoztatást és köszönöm megértésedet is !!!
Sok pofont kaptam az élettől, amit nem érdemeltem meg, ezért is lettem ilyen, amilyen. Azóta itthon, mindenkitől mentesen, cseszegetés-utasítás mentesen kisimúlt az arcbőröm - teljesen :) !-tapasztalat ! Kivéve az asszony csesztetését, ami miatt ráncosodok ! :))))) -> pedig állítása szerint marconán jóképű vagyok, de hinni kell - kellene bárkinek is ? :) No ezen egy esetben hiszek is Neki !:)
Végre jól érzem magam, szabadon, sok lüke elöljáró-kihasználtságától megszabadulva, érdekes mód, 5 diplomával állást is találtam az EU-ban, nyugdíjasként - járókerettel. Olyan jól fizetnek, hogy eltipegek...megéri, a nyugdíjam 5x-ét fizetik, tehát több mint valószínű, ritkán leszek itt. Legalább nem rontom a levegőt :))
Mégegyszer köszönöm a megértésedet, de módjával - igen ritkán értekezem - nyilatkozom személyesen.

Pedig ifjanti felhevülésemben, ifjú-frissen végzett tisztként, pl. én terveztem és kiviteleztem a Taszári HÁP, teljes kijelző rendszerét, saját - idegen számozással, digitális feldolgozással, lokátor állapotokkal, tervtáblákkal. De szép is volt - de ki is használtak bennünket...rendesen. Két évig voltam az AVAK. parancsnoka Taszáron, utána tipegtem át pilcsis állásra, amit mocskosul nem bántam meg.
Azóta sok víz lecsorgott a Dunán, de jó olyan emberrel beszélni, aki meg is érti a másikat és érti azt is, hogy miről beszél ! Köszönet ezért is !
papa.49
@Főlökött: Köszönöm, és jó egészséget kívánok neked a továbbiakhoz...
Főlökött
@papa.49: Én is köszönöm az eddigieket, én is szintén jó egészséget kívánok Neked a továbbiakhoz. Várom a nettó megállapításaidat, a tényleges ottani helyzetről - véleményedet - személyes véleményedet a kialakult helyzetről ! Tényleg !
Köszönöm a löncsünket is, egy élmény volt számomra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.