Takarókat, gyógyszereket és élelmiszert gyűjt a déli határ mellett szolgáló rendőröknek és katonáknak a Zsaruellátó nevű Facebook csoport.

A civil mozgalmat az utóbbi napokban többen is megkeresték azzal, hogy segítségre szorulnak a határvadászok – számolt be az RTL Híradója.

Íme a teljes felhívás:

Sziasztok!

Sajnos úgy fest ismét szükség lesz ránk, rátok.

Az elmúlt több mint egy évben rengeteget tettünk, veletek kézen fogva, hogy a határainkat védő rendőreink és katonáink jobb körülmények között láthassák el a haza védelmét. Általatok fejezhettük ki hálánkat vitézeink felé. Őrületes mennyiségű felajánlás érkezett és még annál is több jó kívánság és szeretet. Az együtt végzett munkánknak köszönhetően tevékenységünk híre eljutott illetékes helyekre is. Lassan, de biztosan végre változás lépett fel, kezdett javulni az ellátás színvonala és a körülmények is jobbak lettek. A Zsaruellátó is egyre kevesebb üzenetet és feladatot kapott. Reméltük, hogy célunkat sikerült elérni, de sajnos beköszöntött jéghideg éjszakákkal az ősz. Ismét jönnek a segítség kérő üzenetek, egyre több és több. Segítenünk kell!

Azonban néhány dolgot érdemes tisztázni. A határainkat védelmező egyenruhásaink minden tiszteletet megérdemelnek. Sokan könnyedén kommentben odavetik "ne nyafogjanak erre esküdtek fel" . A hozzánk érkezett üzeneteikben ritkán találunk panaszt, szinte kivétel nélkül tisztelettel beszélnek feletteseikről nem politizálnak és nem szídják a rendszert egyszerüen csak teszik a dolgukat védelmezik hazánkat. Kivételesen közzé teszünk egy ilyen üzenetet, hogy látható legyen mindenki számára ez nem a nyafogásról szól.

"Sziasztok. Nem tudom, hogy szerveztek- e meg gyűjtést, de ha igen, akkor nagyon nagy szükség lenne lent a határon pokrócokra. A fából készült magaslati megfigyelő állasokban 12-16 órát ül egy rendőr, hiába próbáljuk saját magunk leszigetelni ezeket (leginkább szemeteszsákokkal, amik a legkisebb szélben elszakadnak), sajnos hideg van estenként. 3 réteg ruhában ülni egy helyben, hamar átfagy az ember, és sajnos a rendőrség nem tud pokrócokat biztosítani. Tüzet rakni tilos, így marad a vacogás a lesen, amit elhagyni nem lehet. Ha megoldható, nagy szükség lenne a pokrócokra és az alapvető gyógyszerekre (algopirin, aspirin, vagy más láz és fájdalomcsillapítókra).

Köszönettel: egy rendőr a határról."

Erre van szükség:

Vény nélküli gyógyszerek:

- torokfertőtlenítő, szopogatós gyógyszerek

- savlekötő

- megfázás elleni teák gyógyszerek

- vitaminok

- fájdalom és lázcsillapítók

- pezsgőtabletták

Élelmiszer

- porleves (tésztás/sima)

- kekszek, csoki-, műzliszeletek (zsebben elférők)

- szőlőcukor

- kétszersült

- sós pálcika

-ENERGIA ITAL

- őrölt vagy instant kávé

- tea

- üdítő

- citromlé

- cukor (kocka)

Vegyiáru

- EÜ betét

- kézfertőtlenítő (amit nem kell lemosni és zsebben elfér)

- sebtapasz

- sebfertőtlenítő (Betadine)

- szemetes zsák

- derékmelegítő

- HORDOZHATÓ KÉZ ÉS LÁBMELEGÍTŐ PÁRNÁK,

-THERMO ALÁÖLTÖZET

Közben a rendőrség filmet készített a határvadászok egy napjáról. Vonzó szolgálatnak mutatják be a határ védelmét, és így toborozzák a jelentkezőket.

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cs.n.
Sok zsé ment a migráncsos hirdetésekre, rátok már nem futotta, fiúk. De ha gondoljátok, felajánljuk a letépkedett óriásplakátokat, takarózhattok velük.
Üdv: Sanyi bátyátok
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
cs.n.
Sok zsé ment a migráncsos hirdetésekre, rátok már nem futotta, fiúk. De ha gondoljátok, felajánljuk a letépkedett óriásplakátokat, takarózhattok velük.
Üdv: Sanyi bátyátok
papa.49
El kéne gondolkozniuk az ott szolgálatot teljesítőknek, vajon ki is az ő igazi ellenségük!!!
nyanya001
Erre toboroznak még határvadászokat ?
Azt a keveset se becsülik akik ott vannak-
Na de majd elszégyellik magukat és a Rogán barterbe bérel helikoptert
és azonnal visz nektek mindent amire szükségetek van ...
quadrocopter
Szégyen ez a szutyok rezsim! Tépik a pofájukat a tut,i drótkerítéses, mindent megakadályozó népművészetiu remekművet dicsérve, piszkos nagy hazugságokkal tarkított reklámfilmekben, toborzófilmekben, miközben a valóság Makó-Jeruzsálem.

Rendőrök! Így védjétek ezt a szutyok bagázst! Ennyit értek nekik, a fejeseitek meg a meleg irodákban számolgatják a havi zsetont, reggeltől ebédig!
Sziszifusz
Úgy hallottam, hogy a legfőbb problémája a határvédőknek, az hogy átáznak, fáznak.
A nők, kijelölt hely hiányában nem tudnak gondoskodni magukról, illetve természetes a szükségleteiket elvégezni.
Probléma még a pihenő idő nélkül ellátott 16-18 óra szolgálat.
Az élelemzés az utóbb időben feljavult, majdnem mindent kapnak.
Aki beteget jelent az nem megy a határra.
F_Viktor
Ha engem, vagy munkamat nem becsulnek meg munkahelyemen, akkor ott egy napot sem dolgoznek tovabb!
quadrocopter
@Horizont: Ezt soha, sehol nem vitattam, de valójában nem is erről írtam.
Nessy
Azért ahhoz képest, mikor tavaly visszakövetelte pártunk és kormányunk a túlóra pénzt. ez már csak apróság. Jó,jó, a toborzó film nem erről szól.Logikus! A csapdába is sajtot tesznek a kisegérnek.
egyvandor
arrogáns-tóni is költ több tonna takarót mivel a következő lagzira suzukival megy.
quadrocopter
@Horizont: Úgy értettem, hogy ekkora, nagy intenzitással.
moareka
Szégyelje el magát ez a mocskos politikai elit helikopterezéssel, urizálással együtt, hogy még a köznép segítségére szorulnak ezek az emberek, akiket ők rendeltek oda, ahol vannak...
Ez a piszkos banda minden esetben a jóindulatú emberekre apellál, azok önzetlen segítségére...a karácsonyi ünnepekre és más alkalmakra is egész rendszert alakítottak ki, a kis pénzű emberek adakozására, ott is ahol az államnak kellene helyt állni...
nyanya001
Most készül módosítani a qrmány az alapfércművet, amit aztán
Brüsszelben benyújt, mint a 98 % ...
Na az ellenzék meg azonnal mutassa be az elqrmány emberséges bánásmódját
erről!
Sőt, még azt is, hogy van bőr a pofájukon további határvadászokat toborozni !
qwertz
Erről az egészről, a "határvadász" támogató és "zsaruellátó" csoportról egészen egyszerűen az a véleményem, hogy egy teljesen felesleges tevékenységet végeznek, és ennél sokkal hasznosabb és fontosabb lenne azok megsegítése, akik nem tudnak magukról gondoskjodni azaz a gyermekek élelemmel és takaróval, ruhával, tüzifával való ellátátsa. Mielőtt még azt gondolná bárki is, hogy ezeket az embereket, -akik a határhoz ki vannak vezényelve- nem tisztelem akkor el kell mondjam, hogy éppen annyira tisztelem, mint bármely más állampolgárt, aki a munkabéréért elvégzi a munkakörében leírt feladatot. Ugyanis erről van szó! Ezen kívül, van fizetése, van családja, felesége, szülei, akik tudnak számára takarót és élelmet stb. biztosítani, nem úgy, mint egy nyomorban élő család kisgyermekének. De még ettől is fontosabb az, hogy a munka feltétel biztosítására szabályok vannak, annak teljesítése pedig az állam feladata. Egész egyszerűen biztosítani kell minden munkakörben a feladat ellátásához szükséges feltételeket, tehát ha valakinek a szabad ég alatt kell teljesítenie a feladatát, akkor gondoskodni kell arról, hogy ne fázzon, ne ázzon és pihenő időben tudjon fedett helyen pihenni, melegedni és első sorban jusson hozzá megfelelő táplálékhoz. Nem kell más példát megemlíteni, elég csupán a feletteseinek a munkájukhoz biztosított feltételeket, mint pl. a belügyminiszter, ha van még honvédelmi miniszter és a többi minisztériumok AUDI gépkocsijai, hogy közlekedni tudjanak. Sőt a legextrább felszereltséggel, hogy télen ne fázzanak, nyáron ne legyen melegük és fullextra felszereltség, hogy tudjanak kommunikálni stb.. Valamint a megfelelő étkezés és a rendesen fűtött légkondival elltott irodák, hogy a legmegfelelőbb körülmények közepette tudjanak dolgozni, amikor éppenúgy döntenek, hogy bemennek a munkahelyükre. De ez csak egy példa volt, arra, hogy minden munkakörben előrírás a megfelelő munkakörülmények biztosítása. Azt gondolom, ha ezen a munkahelyen ez nem áll rendelkezésre, akkor...
volvós
A leirt lista minden elmond...( eü.betét, sebtapasz ...)
Közben sanyibácsi, simicskó, roggyant parasztgyerek, lézerék,
vajna vajda, mészarosmagnalica,és a többi " bandatag "
számolgatják a meleg, légkondis irodákban a milliárdjaikat !
Hát ez ma Magyarország !!! Köszönjük !!
nyanya001
Takarodjon a qmrány a jó q anyjába a 98 %-os tetvesbe !
Az impotens ellenzéknek meg azt üzenem, amikor a püffedt pávatáncos Brüsszelben
bemutatja a 98 % -os faszságát, akkor ők is mutassák be ezeket a képeket
hogy mennyire becsülik meg azokat, akik védik a határt !
wagabund
Ég a pofámon a bőr...én azt hittem, hogy nagyjából kulturált, emberi viszonyok közt élnek a határ őrei...a hír megdöbbentett...nem is tudok mit mondani...szégyen.

ami ettől is rosszabb, hogy legalább forró vízhez juthatnának...mert abból lehet melengető kávét, teát, gyorsleveskét csinálni...mert attól nincs rohattab, mint amikor álmos, és fázik az ember gyereke...

most illene tanácsot adni, hogy lehet a helyszínem vizet melegíteni úgy, hogy a túlbuzgó-ebből eredően szigorú-vezetők ne háborodjanak fel...a nyílt tűz nem jöhet szóba...talán a faszénparázsos jancsikályha...

csak szólok, hogy jön a tél...amivel nem tanácsos viccelni...sok katona megfázik akarata ellenére, és az nem jó senkinek...
nyanya001
@wagabund: Őszintén szólva én is. Mondjuk ebbe nem volt az, hogy luxus körülmények között
legyenek , de basszamegakúrvaisten még PÁRTÁLLAMBA IS KAPTAK meleg öltözetet
a katonák és nem csak a határon.
És ha már módosítják azt kibaszott tákolmányt, amit Brüsszel előtt 98 % támogatottságként
akarnak bemutatni, akkor ezért meg égjenek szénné szégyenükbe ezek a rohadékok !
Ja, tudom, ezeknek nincs szégyenük mert a legaljasabbak a földön !
Csizmás Kond
...ma ez a divat...bedőlni egy fészbukos izének...arra meg lehet káromkodni, sopánkodni átkozódni vagy adakozni...hülyegyerekmódra.
quadrocopter
@nyanya001: Tudod nagyon kellettek az Audi járőrautók, ha egyszer Oolaszországban van ilyen járőrkocsi Lamborghiniből is, ennek pedig ára van. Inkább a csilli-vili a pintérségen, mint a hasznos emberi gondoskodás!
Apropó, valamikor volt a BTK-ban egy olyan tö4orévnyi tényállás, hogy "parancsnoki gonbdoskodás elmulasztása" talán még benne van még, mert akkor lehet tolni a cicit a fejeseknek!
nyanya001
@quadrocopter: Rohadjanak meg az Audiujukba, a helikoptereikbe a kastélyaikba
ezek a rohadékok akik 18 milliárdot elszórtak azért, hogy 3,3 millió szavazó
mellett semmibe veszik a 6 millió ,magyart aki nem szavazott ennek a mocskos
kormánynak mert átláttak a szitán
Hellcat
15 milliárd ment el a terrorkampányra közben meg gyűjtenek a hatávédőknek. A jó kurva anyját minden idiótáa fidesznyikenk aki még tapsol ehhez a rendeszerhez.
wagabund
@nyanya001: 17.15...

na most jön a régi szép idők...nem.. voltam katona, katonai körülmények között...és most nem az jön, hogy az elmúlt pár évtized megszépít minden rosszat...nem...de nem ám...de még abban a szocialista hadseregben sem fordulhatott ilyen elő...

és hol van a baloldal, meg az összes jogvédő? hö?...csak nem? jön a hideg? tavaszig meg baszunk kimenni tüntetni? tavasszal meg jön a meleg? akkor már nem fáznak, szomjaznak? (akik még ott maradtak határt őrizni)

most már el is ment a kedvem az egésztől...pedig olyan csodás volt a film, amivel hivogattak..
tothjani
Egyáltalán miért vannak ott, hiszen Orbán Apánk megvéd minket??
radios45
@tothjani: megvédi a népét a csoró nyuggerektől, a munkanélküliektől, az álláskeresőktől, az alkesz közmunkásoktól, a szabályok betartását követelő, nem létező Brüsszeli bürokratáktól, és közben ellopja az ország minden pénzét, 14mlrd.ft-ot, cirka 1év alatt, a haveroknak , ebből semmit mondó, üres plakátokra 5mlrd.ot, oszt jó napot!
Levendula
@X-ray: Középiskolában toboroznak határvadászokat???
Macskaszem
Szégyen ez a tetves kúrmány. Ha a határvédők öszefognának, és benyújtanák az ultimátumot orbinak, hogy ilyen körülmények között dolgozzon a jó édes anyja, észbekapna a baromarcú.
eszegfu
Biztos van igazság abban, hogy a határőrök szinte lehetetlen körülmények között dolgoznak, még akkor is, ha "csak" tucatnyi helyen léteznek a fotókon lévő kalyibák. A HM megszólalója szerint a "tákolt szél és esőfogók nem hivatalos pihenőhelyek", a hivatalos a sátor, amelyeket a hideg közeledtével "megpróbálnak" olajkályhákkal felszerelni. Ezek szerint "hivatalos" pihenőhelyek nincsenek... igy egy ázó-fázó embertől -- még ha fizetést is kap érte -- elvárható a határ őrzése... nem vagyok biztos benne.
eugen4402
@eszegfu: Teljesen igazad van. Ha annyira a Haza védelme, (és a védők védelme) lenne az elsődleges cél, akkor a Mészáros-birodalom cégei már tavasz óta ideiglenes konténerházakat gyártanának, és az építőipari szektor a déli határ-menti laktanyák felújításával foglalkozna. A Szólamok Földjén csak a tapsot hallják, az okos tanácsokra csak rálegyintenek...
eszegfu
@eugen4402: Még az is eszembe jutott, hogy az "átkosban" a csunya nyugattól védték meg a katonák a nyugati határt. Ők pl. több váltás ruhát kaptak, jobb minőségüt és gyakorlatilag korlátlan mennyiségü ennivalót (külön szakácsuk volt 1-1 határszakaszon szolgáló egységnek, disznót neveltek, stb.) kaptak, amit a máshol szolgálatot teljesitő katonák nem. Sőt, soha sem kellett ennivalót csomagolni, küldeni nekik "pótlásként", max. egy kis süteményt.
wagabund
na jó...akkor tessenek küldeni mozgóbüfés vállalkozót...a gurul a büfékocsijával végig a járható részen, aztán szolgáltat...éjjel is...akkor nagyobb szülség van rá...megasztán a fénytől elriadnak a határsértők..
fütyi
A segítség úton van! Nem látjátok! A cinikus Lázár, a fő hazug szóvivő Kovács , a lopós Rogán , a dadogós Kósa , a beszélni nem tudó Kövér , a sunyi Áder , a beléptetőkapus bolond dajcs . Remélni tudom, hogy majd a zsebükbe nyúlnak és látni fogom a számokat a felajánlásuk összegéröl. Én felajánlanám a 0.7 százalékos nyugdíjemelésemet , ami kereken 560 FT , De ugy döntöttem nem teszem, inkább a Heim Pál gyermekkórháznak adom az ártatlan csöppségek megsegítésére.
bra048
Ilyen körülmények között a határvadászok legelterjedtebb betegsége a nagyon nehezen kezelhető vesegyulladás lesz, ami nem két hét alatt gyógyul. Sebaj, majd helytáll a szötöká, amíg futja rá.
X-ray
Kifelejtették a hölgy határvadászok számára a szárnyas betétet, ami száááárnyakat ad...
Eladott Ország
A csúti csüngőhasú magánhadseregének a TEK-nek ilyen gondjaik nincsenek. Árvízvédelemnél is a TEK-esek luxus szállodában laktak, gésa és még a jóisten tudja milyen wellness kiszolgálással. Nem kell csodálkozni azon, hogy hazánkban elfogy a munkaerő és elmennek az országból. A határon dolgozóknak a gyalázatos bérezéshez, gyalázatos ellátás dukál.
Ördögvadász
@bra048: jobb volna talán, ha a tapasztalt yenki képezné ki őket?, hamár úgyis itt a szomszédban vannak...
bra048
@Eladott Ország: A TEK mindent megtesz, csak nehogy már megtalálják véletlenül a Teréz körúti robbantót ! Ajvé mi lesz akkor...
Cicamama55
@cs.n.: Nem ők tehetnek róla. Egyikük sem örömében teljesíti azt a szolgálatot, abban én biztos vagyok! Nagyon sajnálom őket.
Cicamama55
@Cicamama55: Régi időkben a "hadtáp" biztosította, amire a katonáknak szüksége volt...Ilyen felállásban, már a legelején kellett volna annak újbóli létrehozásán munkálkodni. Nem jótékonyságból a civil emberekre háruló feladat az. Egy-két Matolcsy által megvásárolt festmény, szőnyeg árából fel lehetne tölteni a spájzot, megteremteni a feltételeket a hazánk védőinek! Ez valóban nemzeti ügy lenne.
1magyar
Nagy szégyen a kormány pazarlásaira telik, de a határőrökre nem? 12 órát miért kell nekik ilyen munkakörülmények között dolgozni?
Nincs még háború ami indokolná.
papa.49
@1magyar: Még a háború se indokolná ezeket a körülményeket, és mi a helyzet a nőkkel, hogyan tudják magukat ellátni higénikusan ilyen ,,spártai,, körülmények között...
solidedge
Néhány rendőr a jobb ellátás reményében elvegyült a migránsok között.
nevemnick
,,Az ember érték!"

Bocs, elírtam: ,,erőforrás..."

Na ugye...
kukac50
A kormány lássa el az adófizetők pénzéből,ne Matolcsi alapítványokra rogán buli báró utazásaira, ne lopásokra költsenek,hanem akiket Ők alkalmaznak lássák el rendesen rendes körülményeket biztosítsanak
papa.49
Régen mikor én sorkatona voltam 1968 június 27- 1970 június 22. ilyen NEM FORDULHATOTT ELŐ, a sorkatonának is járt minden télicumó, sátorlap, normális meleg körlet, normális kaja!!!
A rendőrök követeljék ki a fosőrtől a normális ellátásukat, a nőket meg még véletlenül se alkalmaznám ilyen körülmények között, NEM NŐKNEK VALÓ HELY EZ!!!
Ez nem egyenjogúság ez marhaság, nem való nekik!!!
vadsanca
Nagyon sajnálom, de a közmunkabérből nem telik adományra is. Adakozzon a belügy,-és a honvédelmi miniszter. Ill. az őket irányító kormány. Anno a seregben ilyen nem fordult elő! Szánalmas a jelenlegi vezérkar."papa.49"-nek igaza van. "NEM NŐKNEK VALÓ HELY EZ!!!"
vadsanca
A szeretetszolgálatok ne a határon túl adományozzanak, hanem itthon a valóban rászorultaknak!
soljanka
Nem értem én ezt.
Ez nem közfeladat?
Nem ezért tartom Pintér Sanya bácsit? Meg a Viktor nevűt?
papa.49
@soljanka: Azért tartod őket velünk együtt hogy véresre rabolják magukat a közvagyonból!!!
Főlökött
@papa.49: De jó és szép viág volt anno a Bakonyban, télen :) Hadgyakorlaton.

No kanyarodjunk vissza, a jelenlegi állapotokhoz. Ciklusokban vezénylik szolgálatba az állományt, mind a yard, mind pedig a honvédség részéről. A yard állománya, emelt kalória mennyiséget kap és a sereg is. Olyannyira emelt a mennyiség, hogy pl. csokit elosztogatják.
Mindamellett a szolgálat ellátása után, pótlékot is kapnak +ba, mely még egy havi fizetés, ciklusonként.
Szóval ezen tények után érdekes, hogy én vegyek szárnyas betétet, irattassak fel "algopirin, aspirin, vagy más láz és fájdalomcsillapító"-t, mint ahogy kérte a szentem.
Azt el tudom képzelni, hogy a szabályzat szerinti öltözet nem melegít, főleg nem "12-16 órán"-át, de a ruházati boltban lehet kapni molinót és termonukleáris :) melengetőket, melyeket a szabályzat előír és engedélyez is. Ízgisen néznének ki Walt Dizney-s felsőkben, adidas melegítőgatyában. Mint egy vert sereg.
Equus
@Főlökött: sztem a gyűjtögetők elsősorban maguknak gyűjtenek... látta vki, h iként veszik leltárba az adományokat, aztán mi lesz a sorsa azoknak? A NAV olyan szemfüles tud lenni egy 10 dkg-os párizsi számla nélküli értékestésénél... ez nem bassza ki a szemüket?
papa.49
@Főlökött: Voltam párszor törzsvezetési gyaksin ott...
A másik kérdés viszont egyáltalán nem tiszta, a hivatalossal szemben azok akik ott jártak egészen mást mondanak...
Megyek arra a déli határra a jövőhéten, meg fogom nézni személyesen...
wagabund
@Equus: mintha a Kolontári adományoknál is ezt fújta volna a szél...
percsi
A Civilek együtt érez veletek! Jusson majd eszetekbe, amikor a nép ellen megkapjátok a parancsot!
kata53
Ez inkább Pintér Sándor és Simicsko István dolga lenne! No meg azé a faszkalap orbánré!
percsi
@papa.49: Kíváncsian várom a beszámolót :)
papa.49
@percsi: Megyek Halasra, meg Szegedre, Békéscsabára, és szét fogok nézni, mindenütt, persze tudom nagyon közel nem fognak engedni a határhoz, de vannak ottani jó ismerősök akiknek több infójuk is lehet...
verőce21
Mindent megérdemelnek a derék határvadászaink.
A civil mozgalmak segítsége pedig dicséretes, hogy nem a betolakodókat segíti meg.
Főlökött
@papa.49: Én is kíváncsian várom, mit mondanak. Volt kollégákkal beszéltem, Tőlük tudom a leírtakat. Konkrét számot is mondtak és elmondták az ellátás, elhelyezés körülményeit, de azt nem részleteztem, belátható miért nem :)
Főlökött
@papa.49: Még úgy sem - bocsika-elnézést!! /kérlek ne sértődj meg ezen, de macerás gyerekkorom volt :) - vicc volt/ ( még az ügyvédem jelenlétében sem tenném ! ), mivel azt vallom, jobb félni, mint konstatálni a hatalmas pofonokat - a saját részemre. Volt már részem ilyenben, nemegyszer - ezért tanultam is ezekből, tehát a privis - bármilyen reflektálást hanyagolom, ezért - ezek miatt, egy hangyányit zárkózott is lettem. ( Pl. üvöltöző ezredeském, a veszprémi HÁP-on irányomban érdekes felállás volt - főleg úgy, hogy Ő kérte keressem meg, továbbá a 87. BHHE olyan parancsnoka, mely hivatalosan úgy tűnik nem is létezett :), akkori B. Gy. alezredes, mostani kiküldetésben lévő ezredes, de lehet, hogy azóta tábornok is lett, olyan utasításokat adott annó, melyek törvénysértőek és lassan elévültek is ) Szóval voltak sarkallatos pontok, de egy volt a lényeg, hasítottuk az eget, repülhettünk. Mint ismert is, a hajózók - egy összetartó - megbízható banda.volt és egymásra - egymás szavára adhattunk.
Őrnagyként tipegtem el, a fegyveres testülettől, mint hajózó, maradt 1-2 olyan személy, aki bízik bennem és én is Ő bennük. Ez olyan dolog, mint amit Te is említettél, a saját magad tapasztalatának hiszel és senki másnak ! Jó úton jársz, én is már csak magamnak hiszek egyedül - az asszony zokon is vette :), azért is kértem azt Tőled, mi lesz a megállapításod, tájékoztass légyszíves. + adalék számomra.
A srácok amit elmodtak hihető volt és elhűltem, hogy ezek alapján, ilyen dotációval koldulnak számukra. Tudom, van olyan hely, ahol önként lehet jelentkezni és van olyan is, ahol kijelöléssel teszik mindezt. A pénz nem rossz, a kaja sem. A szállás prűd, de ha bevállalták, ez van egy tornaterem, vagy egy iskolaterem, avagy egy hotel szoba, ami épp adódik, honvédségi ágyakkal. Vannak ott hajózók is vezényelve, ez is egy érdekes dolog, hogy egy repülőgép vezető - avagy másodpilcsi, mit keres ott, bevállalta. Oda vezényelték, vagy önként, vagy kijelöléssel tette. A sereg márcsak ilyen :)
papa.49
@Főlökött: Igazad van ne szolgáltasd ki magad senkinek, de majd ha érdemlegeset tudok jelentkezem vele...
Főlökött
@papa.49: Előre is köszönöm a tájékoztatást és köszönöm megértésedet is !!!
Sok pofont kaptam az élettől, amit nem érdemeltem meg, ezért is lettem ilyen, amilyen. Azóta itthon, mindenkitől mentesen, cseszegetés-utasítás mentesen kisimúlt az arcbőröm - teljesen :) !-tapasztalat ! Kivéve az asszony csesztetését, ami miatt ráncosodok ! :))))) -> pedig állítása szerint marconán jóképű vagyok, de hinni kell - kellene bárkinek is ? :) No ezen egy esetben hiszek is Neki !:)
Végre jól érzem magam, szabadon, sok lüke elöljáró-kihasználtságától megszabadulva, érdekes mód, 5 diplomával állást is találtam az EU-ban, nyugdíjasként - járókerettel. Olyan jól fizetnek, hogy eltipegek...megéri, a nyugdíjam 5x-ét fizetik, tehát több mint valószínű, ritkán leszek itt. Legalább nem rontom a levegőt :))
Mégegyszer köszönöm a megértésedet, de módjával - igen ritkán értekezem - nyilatkozom személyesen.

Pedig ifjanti felhevülésemben, ifjú-frissen végzett tisztként, pl. én terveztem és kiviteleztem a Taszári HÁP, teljes kijelző rendszerét, saját - idegen számozással, digitális feldolgozással, lokátor állapotokkal, tervtáblákkal. De szép is volt - de ki is használtak bennünket...rendesen. Két évig voltam az AVAK. parancsnoka Taszáron, utána tipegtem át pilcsis állásra, amit mocskosul nem bántam meg.
Azóta sok víz lecsorgott a Dunán, de jó olyan emberrel beszélni, aki meg is érti a másikat és érti azt is, hogy miről beszél ! Köszönet ezért is !
papa.49
@Főlökött: Köszönöm, és jó egészséget kívánok neked a továbbiakhoz...
Főlökött
@papa.49: Én is köszönöm az eddigieket, én is szintén jó egészséget kívánok Neked a továbbiakhoz. Várom a nettó megállapításaidat, a tényleges ottani helyzetről - véleményedet - személyes véleményedet a kialakult helyzetről ! Tényleg !
Köszönöm a löncsünket is, egy élmény volt számomra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.