A Mediaworks keddi, kora esti tájékoztatása szerint a Népszabadság főszerkesztője lemondta a lehetséges akvizícióról aznapra a kiadóval tervezett megbeszélést, ugyanakkor megtartották az első egyeztetést a munkavállalói érdekképviseletekkel.

"A Mediaworks sajnálattal vette tudomásul, hogy a Népszabadság főszerkesztője által a lap potenciális akvizíciója kapcsán kezdeményezett, mai napra tervezett megbeszélést a főszerkesztő röviddel a tárgyalás megkezdése előtt lemondta. A szerkesztőség részéről újabb időpontjavaslat nem érkezett" – olvasható a Mediaworksnek az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Hozzátették: a Mediaworks és annak tulajdonosa továbbra is nyitott a lap jövőjét érintő egyeztetésekre, "ezért reméljük, hogy a szerkesztőség képviselői hamarosan újra tárgyalóasztalhoz ülnek, és konstruktív javaslataikkal segítik a lap megújításának kidolgozását".

"A mai napon megtörtént az első egyeztetés a lap jövőjével kapcsolatban a munkavállalói érdekképviseletekkel is, és a felek megállapodtak a konzultáció folytatásának módjában" – írták.

Murányi András, a Népszabadság főszerkesztője minderre úgy reagált, a szerkesztőség "meglepetéssel értesült a Mediaworks közleményéről", mert kedden a cég vezetőségével és tulajdonosával tudatta: a tárgyalások megkezdésének szükséges feltétele, hogy rendezzék a lap bizonytalanságban tartott munkavállalóinak helyzetét.

Hangsúlyozta: az ajánlat kiküldésekor a szerkesztőség nem tudott a Népszabadság védjegyeire bejegyzett jelzálogról, s jelezte, a tárgyalás alapfeltétele az is, hogy a Mediaworks ismertesse, eladás esetén milyen módon tudja tehermentesíteni a védjegyeket. A munkavállalók helyzetének haladéktalan megoldására vonatkozó javaslatát még kedd este elküldi a tulajdonosnak – írta.

A Mediaworks szombat reggel tájékoztatott arról, hogy a kiadó szombattól felfüggesztette a Népszabadság nyomtatott és internetes kiadását a lap új koncepciójának kialakításáig.

A kiadó döntését közleményében azzal indokolta, hogy a lap példányszáma az elmúlt tíz évben 74 százalékkal, azaz 100 ezer példányt meghaladó mértékben csökkent, így az 2007 óta több mint 5 milliárd forint veszteséget termelt, és idén is jelentős veszteséget halmozott fel.

A szerkesztőség hétfőn kifejezte vételi szándékát a lapra, egy euróért, amire a Mediaworks úgy reagált: elkötelezettek a nyílt és jóhiszemű tárgyalások mellett.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
"Mediaworks és annak tulajdonosa továbbra is nyitott a lap jövőjét érintő egyeztetésekre"
Van pofa rendesen. Vasárnap is a fene nagy nyitottság miatt nem engedték be őket az épületbe? A másik, hogy érdekes, hogy most jut eszükbe a jövőről beszélgetni. Szirén hangok ezek, hisz pont ők voltak akik semmit nem mondtak a már kitervelt változásokról. Annyit mondtak az újságíróknak, hogy pakolják össze a holmijukat, hogy átszállítsák az új irodába őket. Vasárnap pedig belakhatják az új helyet, még pizza is lesz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Törölt felhasználó
Itt az ideje felmondani srácok, akkor legalább pörög a 30 nap. Ez az egész szar sokkal jobban ki van találva, mint hittétek. Ha gecizésről van szó, abban a főgeci a legjobb:)
verőce21
NOL … gyűlölet minden betűjük. Nem is csodálkozom a libbant agymosottságon, ha ilyeneket bújtok.
solidedge
A lap sorsa rövidesen rendeződik. A jobboldal égisze alá kerül, hiszen ez is volt a cél. Jó lenne ha nyilvánosságra kerülne az a beszélgetés, ami a Fidesz emberei és a Mediaworks között zajlott a bejelentés előtt.
justhpeter
"Mediaworks és annak tulajdonosa"
Ki is a tulajdonos ? Nincs neve ?
Just look my avatar
@justhpeter: Bűnözőknek vannak ám személyiségi jogai!

Még is mit vártál, hogy odaírják M. Lőrinc gázszerelö kisvállalkozó?
justhpeter
@Just look my avatar: Igen. Azt vártam, hogy odaírják a tulajdonost. Hogy az alkalmazottai is tudják kinek köszönhetik ami történik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.