Évente 10,2 millió eurót költ a francia állam három volt elnökére. Valéry Giscard d’Estaing, Jacques Chirac és Nicolas Sarkozy nagyvonalú juttatásokban részesül. Jár nekik egy színvonalas, bútorozott párizsi lakás, két háztartási alkalmazottal. A volt elnökök irodát tartanak fenn, és mindegyiküknek hét alkalmazottja, továbbá két sofőrje is van a szolgálati kocsihoz. Exelnöki „nyugdíjként” 6 ezer euró jár havonta. De ha a volt államfő él azzal a jogával, hogy tagja legyen az Alkotmánytanácsnak, havi 14 400 eurós tiszteletdíjat kap. Ezzel a lehetőséggel egyébként csak Giscard él, Chirac és Sarkozy már megunta a tanácsüléseket – írja a Les Echos.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
valódi értékükét tekintve még így is messze jobban vannak fizetve, mint a franciák! =))
Copy-bának inkább fizetnie kellene a tettei miatt!
Perwool
Menjetek a jó büdös francba! Miért ennek a két politikusnak a bérkülönbözetével foglalkoztok?
Míg a Kelet-Európai régióban a minimálbér havi 300 euró környékén mozog, addig a kontinens nyugati felén 1900 euró összegű minimálbérekkel találkozunk. "na ugye"
Törölt felhasználó
+ Magyarország területi/gazdasági mérete is filléres a franciákéhoz képest

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.