Egyetértés volt a szerdai ötpárti egyeztetésen arról, hogy szükséges a kistelepülési polgármesterek bérét rendezni – közölte Boldog István fideszes parlamenti képviselő a tanácskozás után tartott budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus emlékeztetett, hogy a legutóbbi önkormányzati választás után csökkent az 1500-nál kevesebb lakosú települések polgármestereinek bére.

Szerinte méltatlan, hogy akár 50-100 ezer forinttal is kevesebbet keressenek az érintett településvezetők, mint korábban.

Most azonban kialakulóban van a bérrendezésről egy megállapodás, amelyet mind az öt párt képviselője aláírhat – mondta Boldog István, aki reméli, hogy január 1-jével megoldódhat a kérdés.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
"hogy akár 50-100 ezer forinttal is kevesebbet keressenek"

Ja, több ezren meg 50-100 ezret keresnek!
5 párti egyeztetés (egyezés), ha a saját javadalmuk (nyájuk) javadalma a tét, kiba..ott nagy az egyezség!!!Hogy dőlne rátok az országház!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Perwool
"hogy akár 50-100 ezer forinttal is kevesebbet keressenek"

Ja, több ezren meg 50-100 ezret keresnek!
5 párti egyeztetés (egyezés), ha a saját javadalmuk (nyájuk) javadalma a tét, kiba..ott nagy az egyezség!!!Hogy dőlne rátok az országház!
Veleda
Mégis mennyi fizetés járna egy 800 lelket számoló kisfalusi polgármesternek? Egyetlen feladata a falunap megszervezése. Amennyi a költségvetése, azt egy 8.-os gyerek ki tudja számolni 1 évre előre.
papa.49
@Veleda: @Perwool: Mindkettőtöknek igaza van, de van itt még egy kérdés!!!
KI IS VETTE EL TŐLÜK EZT A PÉNZT???
Megmondom a fütyisz a 2014 választások után!!!
eszegfu
@papa.49: Én is ezt akartam mondani! A polgármesterek fizetésemelése is gyanusan hajaz a 2018. választások előkészületeire! Az októberi népszavazáson tapasztalhatták, hogy még "korbáccsal" sem tudták az embereket elhajtani szavazni... pár polgármester még próbálkozott, de nem voltak tul "lelkesek"... tehát indul az "alapozás"!
Here Potter
Ez pont olyan mint amikor gyerek koromban foci közben felrúgott egy srác, megállt felettem és elkiáltotta magát: állj gáncs!!!
Méltatlan az hogy ti a " méltatlan " szót kiejtitek a szátokon.
nevemnick
Nos, a környékünkön a polgármesterek manapság javarészt nem azért képviselik falujukat, mert megélhetési politikusok, (mint általában) hanem mert az ott élő emberek bizalmát élvezik. Érdekes módon, hogy a kis lélekszámú falvak, kis fizetésű független polgármestereinek többsége a kevés pénz mellett valamilyen magángazdálkodást, vállalkozást ,,üzemeltet", viszont a falu lakosságát sem hagyja cserben, pl. cserdi, vagy egy közeli, háromszázaslélekszámú faluban húsz éve polgármesterkedő embert, de még sorolhatnám. Nem pénzért rimánkodnak, mint egyes jól megtámogatott kormányközeli ,,bolgármester", és ha a pályázatuk nem nyer, akkor saját erőből (ha nem is mindent) de megvalósítják. Minden tiszteletem nekik, de ha már összekovácsolták a közösséget akkor nagyobb anyagi elismerést érdemelnének.
papa.49
Hogyan is van ez itt mindjárt a szomszédban Ausztriában a kistelepülések polgármesterei ,,ingyért,, foglalkoznak a település dolgaival, vajon miért is!!!
Veleda
@papa.49: Csak egy kis humor, de igaz! Klagenfurt városházát volt szerencsénk meglátogatni, itt összegyűlnek a tartományi polgármesterek tanácskozásra. Amikor beiktatnak valakit, az eskü után kap egy hatalmas nagy pofont, hogy a jövőben képes legyen a feladatát becsületesen ellátni és a pofonokat eltűrni:))
quadrocopter
Elementek óbégatni a hordatag polgármájsztrók, rögtön alalkul a dolog!
justhpeter
Bezzeg, amikor az ellenzék felvetette nem volt olyan sürgős. Az aljadékok megint jó pontot akarnak szerezni.
bakegya
Szart se csinálnak a saját vagyongyarapításon kívül!!!KORRUPT orbán csicska a legtöbb.
1magyar
Szerintem 300 ezer bruttó nem kevés ami tennivaló van egy kis faluban.
nevemnick
@1magyar: azért akad egy száz fős faluban is dolog, mert a bolgármester nem csak az utcán dirigál, a rengeteg papírmunka és egyéb szociális meló mellet.
Borsodi
Sajnálnunk kéne szegény polgármestereket,igaz az egyes a fideszesekre vonatkozik,a ketteseket viszont le kell váltani.Azok a polgár mesterek akik Egy milliónál többet keresnek és több,helyről vesznek fel pénzt, még a városnak van két alpolgármestere,akik fejenként egy millát keresnek, azokkal mi lesz?
bakegya
@Borsodi: azok kapnak még két millát és balatoni telket campinggel,sportteleppel-és még néhány ha állami szőlővel, esetleg pálinka házzal...mert ŐK IS MEGÉRDEMLIK HETEDIZIGLEN MINT RÜHELLKE,TIBORCKA ÉS A MÉSZÁROS ZSENI A mindenmagyarok reménysége!!!
kukac50
Az nem méltatlan,hogy a legkisebb öregségi nyugdíj 28500 forint?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.