A kötelező betelepítési kvóta veszélye nem múlt el, az Európai Tanács december 20-21-i ülésén ismét napirenden lesz, ezért fontos az alkotmánymódosítás – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter a Kossuth Rádió Vasárnap Újság című műsorában hangsúlyozta, a kormány továbbra is ragaszkodik ahhoz az álláspontjához, hogy kötelező betelepítési kvóták nem lehetnek. Az Európai Unióban (EU) azonban "óriási küzdelem" lesz, "mindenáron le akarják tolni a torkunkon ezt az ügyet", ezért szükség van arra, hogy megvédjék az országot az alaptörvényen keresztül is.

A parlamentben november 8-án ki fog derülni, hogy ki akarja megvédeni Magyarországot, és ki nem. Azok, akik nem szavazzák meg az alkotmánymódosítást, nem akarják megvédeni Magyarországot – mondta a miniszter.

Szijjártó Péter arról is beszélt, hogy egyes szervezetek bírálják Magyarországot azért, mert népszavazáson kérdezték meg a magyar emberek véleményét egy olyan kérdésről, ami alapvetően meghatározza Magyarország és az Európai Unió jövőjét. Egy népszavazásnál nincs nagyon demokratikusabb eszköz, az viszont nem demokratikus, hogy egyes nemzetközi szervezetek megpróbálnak beavatkozni Magyarország belső politikai életébe – tette hozzá. Ugyanakkor Hollandiában az ukrán-uniós szabadkereskedelmi egyezményről tartottak népszavazást, "azzal nem volt gond" – jegyezte meg.

Európában "képmutatás" zajlik, Magyarországról azt mondják, hogy egy népszavazást használ fel egy közös európai ügy meggátolására, pedig semmilyen közös európai ügyről nincs szó, "Európa szándékos tönkretétele" nem európai ügy – hangoztatta Szijjártó Péter.

Az elmúlt években nagyon komoly "hazugsághadjárat" indult Magyarország ellen, a vádak azonban hazugságokon alapulnak, amiket a lehető leghatározottabban vissza kell utasítani – fogalmazott a miniszter. Hozzátette, a múlt héten az ENSZ-tagállamok beválasztották Magyarországot az ENSZ Emberi Jogi Tanácsába, ami példátlan siker, és inkább erre a véleményre kellene adni.

Szólt arról is, hogy Magyarország nem zárta le a határait, az országba be lehet jönni a szabályok tiszteletben tartásával. Magyarország – a kötelességét teljesítve – a zöldhatárát zárta le, ami külső schengeni határ. Senki nem várhatja el Magyarországtól, hogy tétlenül nézze az ország határainak és ezáltal a szuverenitásának megsértését – jegyezte meg.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Röhej ez a kínszenvedés! Pont olyan, mint amikor előzés közben teszik ki az "előzni tilos" táblát!
Ott, ahol a visszaható hatályú törvénykezés is pofátlanul megengedett, nincs semmi csoda!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
@nevemnick: Tihanyba ?? Én a jó édes@nyjába gondoltam az útirányt...
nevemnick
@Clavigo: igazad van, tönkretenné Tihany imázsát...

:D
Lackó50
Ezek szerint én hazaáruló vagyok, ha nem szavazok a FIDESZ elképzeléseire. Ők viszont a törvényt igyekeznek úgy megfogalmazni, hogy akinek pénze van (az akár terrorista is lehet) az jöhet, Ha nincs pénze, akkor tartsa el más. Ha pénzért engedek be terroristát, akkor már nem vagyok hazaáruló??? És ezeket az államkötvényeket egyszer vissza is kell fizetni! Miből??? Ha az Interpol majd nálunk keresi ezeket az embereket, akkor majd elbújtatjuk őket?
Fenyegetődzni a legkönnyebb. Mikor a népszavazás volt, akkor is azzal érveltek, hogy aki nem megy el és nem nemmel szavaz az már nem is magyar ember. Mivel nem volt érvényes a népszavazás, így az országban többségében nem is magyarok laknak? De mint a példa mutatja, nekik mindegy, hogy mi a népszavazás eredménye, ők akkor is végigviszik amit akarnak. Mert ugyi ez a demokrácia. Ha ennyire tartják be a saját törvényeiket, akkor rám se számítsanak semmiben.
Desischado
Ilyen aljadék banda még nem volt hatalmon. Gyalázat mindazokra, akik a hatalomban tartják őket. Mindent felrúgnak, csak a hatalom és a rablás számít nekik. Mi meg fizetünk. De meddig még?!
papa.49
Szargyártó mint a neved is mondja máshoz nem értesz, csak amihez hozzáközelítesz menten szarrá is változik, állj le mert a könyvetek utolsó lapjai vannak már csak hátra, és a vége nektek keserűen komoly lesz!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.