Az Országgyűlés kedden délelőtt – kétharmados többség hiányában – elutasította az alaptörvény hetedik módosítását, amelyet az október 2-i népszavazás után nyújtott be Orbán Viktor miniszterelnök.

A javaslatot csak 131 kormánypárti képviselő támogatta. Hárman (Fodor Gábor, Kész Zoltán, Kónya Péter) szavaztak ellene, a többiek nem nyomtak gombot.

A szavazás után a Jobbik képviselői egy transzparenst tartottak fel, amelyen az állt:

Hazaáruló az, aki pénzért terroristákat is beenged.

Nem szavazták meg az alaptörvény-módosítást

Ez utalás a letelepedési kötvényekre, amelyek megszüntetését a párt az alaptörvény-módosítás feltételeként szabott, illetve azokra a fideszes állításokra, amelyek szerint hazaáruló, aki nem támogatja a javaslatot.

A kormány az október 2-i, jogilag érvénytelen népszavazás után nyújtotta be az alaptörvény módosítását. Orbán Viktor miniszterelnök arra hivatkozott, hogy így kíván érvényt szerezni 3,3 millió ember – ennyien szavaztak nemmel a referendumon – akaratának, és ez az a módszer, amivel megvédheti magyarországot a menekültügyi kvótarendszertől, amit a kormánypártiak betelepítésként emlegetnek.

Az alaptörvényt négy ponton módosították volna, három fő kérdésben:

- bekerült volna, hogy az állam alapvető kötelessége "alkotmányos önazonosságunk védelmezése",

- kimondta volna, hogy az EU-s együttműködés összhangban kell álljon az alaptörvényben foglalt alapvető jogokkal, illetve nem korlátozhatja Magyarország területi egységére, népességére, államformájára és állami berendezkedésére vonatkozó elidegeníthetetlen rendelkezési jogát,

- kimondta volna, hogy tilos a csoportos betelepítés, illetve csak a magyar törvények alaján, egyedi döntéssel telepedhet le idegen állampolgár (ide nem értve az EU-s polgárokat).

A módosítást egyik ellenzéki képviselőcsoport sem támogatta feltétel nélkül. A Jobbik a letelepedési kötvény megszüntetését támasztotta feltételként, amit – bár azt mondták tervbe van véve – nem tett meg a kormányoldal.

Az MSZP szükségtelennek tartja a változtatást, ezért már a javaslat tárgyalásában sem vett részt, az LMP pedig jelezte, nem nyomnak gombot a szavazáson.

190 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Így kellett lennie...15 milliárdot (napi 75 milliót) basztak el egy olyan népszavazás kampányára ami szembemegy a saját alkotmányukkat (alaptörvény módosítására nem irányulhat népszavazás kérdése) érvénytelen lett hála a saját maguk által mdosított érvényességi küszöbnek, ezután hazug módon plusz 1-2 milliárdést kikommunikálták, hogy győztek...új egység kutyafasza...és most mindennek a végén az alaptörvény módosítás sem ment át mert nem voltak hajlandóak feladni a tóni millirádos üzletét...Ez kérem a fidesz maffia...Ez az egész arra volt jó hogy a haverok milliárdokat basszanak zsebre, felmérjék a táborukat és a jobbikot lejárathassák ez után.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Perwool
@gulyasgyula: "Magyarországról a nyolcvanas évek óta 242 milliárd dollárnyi magántőkét menekítettek ki a világ különböző adóparadicsomaiba. Ezzel hazánk a világon a 12. legtöbb pénzt vesztett állam, megelőzve nálunk sokkal nagyobb és korruptabb hírben álló országokat, például Ukrajnát, Törökországot és Kazahsztánt – állítja egy nemzetközi jelentés. A kutatást vezető közgazdász, John Christensen a Heteknek elmondta: szinte példátlan, hogy egy ország a teljes államadósságának két és félszeresét külföldre engedje úgy, hogy abból semmiféle bevétele nem származik. A megdöbbentő adatok arra utalnak, hogy az elmúlt 30 év sorozatos külföldi hitelfelvételei és megszorításai jórészt értelmetlenül történtek."
www.hetek.hu/hatter/201207/magyarorszag_elrablasa?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201607
2018!Látsz te a baltól a szélső jobbig egy embert az ellenzékben, akire azt mondanád, hogy ez egy méltó vezér lenne? Mert én nem.
De különben is a kormányoldalról a korlátlan pénz, a majdnem 100%-os sajtóellenőrzés, a "helyesre" formált választási törvény és minden egyéb segíti a választásokat. Ne legyen igazam, de tök esélytelen itt bármilyen ellenzék is. Még ha létezne normális, az is. De nem létezik. Szerintem már jó ideje kiépült az a rendszer, amit törvényes úton lényegében lehetetlen megbuktatni. Csírájában taposnak el bármilyen potenciális veszélyforrást. Akit lehet megvesznek, akit nem, azt meg kicsinálják. ​A​bban én nem hiszek, hogy ő itthon bukott politikus legyen. Soha nem engedi át a hatalmat békésen. Egyrészt mert a pszichés állapota ezt nem engedi, másrészt meg előre menekül. Soha nem kockáztathatja meg, hogy valaki elszámoltassa akár csak az elmúlt 6 évvel is.Ha valami csoda folytán elfogy a Fidesz szavazótábor, szavazati jogot kapnak majd azeri, vagy kazah testvérei!
gulyasgyula
@Perwool: .. Írásod nagy részével egyet értek ..Sokszor azt hiszem hogy az ellenzék nem is akarja leváltani a fideszt ..Hogy mikor kik mennyi tőkét menekítettek ki az országból ez csak találgatás , lehet több is kevesebb is ..Főleg ha nem közéleti szereplőkről van szó ..Aztán ha egy kicsit másképpen nézzük valami kis anyagi javulás elindult a lakosság körében is amit ha azt nézzük hogy 1990-2010-ig csak lefelé mentünk ..Az adófizetőnek mindegy ki a miniszter elnök amíg valami javulást lát az életvitelében ..Sok szegény embernek pár ezer forint is jótéteménynek számit ..Ha békés kormány váltás nem megy az erőszak ötletével játszani se szabad Én tudom milyen volt 1956 és nem könyvekből hanem saját sorsomon tapasztaltam ..Reméljük folytatódik a javulási folyamat ..Korruptció ??? Az egész világon ez megy ! Én már csak legyintek rá ..
Perwool
@gulyasgyula: .A Fidesz nemhogy nem szüntette meg a rendszerszintű korrupciót, hanem soha nem látott szintre emelték azt.
Románia:Az ügyészek vádat emeltek a jegybank korábbi helyettes kormányzója, Bogdan Olteanu ellen, mert a vádak szerint a férfi korábban egymillió euró kenőpénzt fogadott el cserébe azért, hogy elősegítse egy kormányzó kinevezését.Lengyelországban a gazdasági miniszter lemondott miután a vagyonbevallásában nem tüntette fel az 1.4 millió ft értékű órát...
Egy dán képviselőnő lemondott mert rossz kártyával fizetett a boltban és az állam költségvetésének a terhére vette a gyermekének a babapelenkát...Itthon Lázár gyerekének a nevén budai kúria...,Rogán ingatlanai böfögésre tágulnak, Mészáros 1 400 ha földet vett... nem sorolom. Aki nyitott szemmel jár az látja, a hívek meg tapsolnak, tapsolnak...
gulyasgyula
@Perwool: ..Én semmit nem mondtam a fidesz korrupcióval kapcsolatos ügyeiről .Csak én még emlékszem Tocsik - ügyre FODOR GÁBOR SZDSZ , 804 millió forintra ami az akkori 8000 forintos fizetéseket átszámolva MA 8 MILLIÁDNAK felel meg ..Azt modták rá mikor kiderült "" törvényes csak nem etikus "".. 26-éve ez megy mindegy melyik párt van hatalmon ..Ellenzékben tudják mit kell csinálni ha hatalomra kerülnek csak a saját zsebüket tömik ..Kormány váltáskor jön az elődre való mutogatással az adóemelések kora ..Azért nem találnak az elszámoltatási kormány biztosok semmi törvénytelent ..Mit lehet tenni ???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.