Folyamatosan csökken a magyar nyelvet használok száma a Kárpát-medencében – mondta Juhász Judit, az Anyanyelvápolók Szövetségének elnöke vasárnap az M1 aktuális csatornán.

Az elnök a magyar nyelv napja kapcsán elmondta, az elmúlt 25 évben egymillióval csökkent a magyar nyelvet beszélők száma a Kárpát-medencében.

Ennek okai között megemlítette, hogy a külhoni magyarságnak naponta meg kell küzdeni a nyelvhasználatért és a kivándorlás miatt is folyamatosan csökken a nyelvet használók száma.

"Nem szabad hagyni, hogy bekövetkezzen a második Trianon (...), amikor elhallgat a magyar nyelv" – hangsúlyozta.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szép új világ
@Eriksson: Talán egyszer menj ki külföldre! Ne csak a Lendvay utca környékén sertepertélj.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
quadrocopter
@Eriksson: Kislapát, sokra mész vele, hogy játszod az überkét, amit copyba kaptál az csak azért van, mert egyezik a véleményemmel.
"Szégyellje magát az, aki a magyarok rossz hírét kelti." Ebben egyetértünk, azért van nevesítve a hibbant!
Az alaptalan überkedés sem ad több észt, kislapát, legfeljebb vaskosabb röhejt!
Yoda69
@Eriksson: A magyarok rosszhiret leginkabb az orban kormany kelti antiszemita, idegen gyulolo es kirekeszto politikajaval. Mar szinte mindenhol igy skatulyazzak be a magyarokat. Amit ez a geci a muvelt az aorszaggal es a magyarsaggal, 50 ev alatt se lehet helyrehozni. En is kulfoldon dolgozom, de legtobbszor ha kerdik honnan jovok, azt mondom hogy nemet. Szoval pattoghatsz itt hogy igy magyar ugy magyar, de sajnos nagyon lejaratodtunk az elmult 6 evben. And still counting...
Eriksson
@Yoda69: Nem érdekel ki volt, van kormányon. Én átéltem a múlt rendszer, s az azóta eltelt 26 év összes "zsarnokságát, igazságtalanságát", mégis itt vagyok. Kormányok jöttek, mentek, mi Magyarország lakossága maradunk. A világ így kell, hogy működjön.
Eriksson
@quadrocopter: Az ilyen véleménnyel biztosan nem vagy egyedül, de hogy jobb ember nem vagy tőle, az már bizonyos.
magyarbakancs
Sok 56 disszidens is elfelejt Magyar kicsit beszél.
Ja aki itt élt 25-28 évig ne-má ,hogy elfelejt magyar beszéd.
human
Mocskos nyugat. Hogy képzelik hogy befogadja magyar honfitársainkat és magasabb bért, élhetőbb országot ad nekik? De lesz még itt vasfüggöny meglátjátok. Fogják még az utcát diplomások söpörni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.