Egy hónap alatt kilenc labdarúgó-létesítmény fejlesztésével kapcsolatban írtak ki közbeszerzést – írja a Figyelő.

Ezek közül kettő esetében volt eredményhirdetés (Kisvárdán a stadion kivitelezőjét választották ki, a Vasasnál pedig a mostani létesítmény elbontóját), de más stadionprojektek is szívtak el közpénzt. Az MTK arénájának bővítése végül csaknem egymilliárddal többe került a tervezettnél. A kivitelező a jogszabály biztosította keretek között lényegében az utolsó fillért is kisajtolta a projektből.

A Közbeszerzési Értesítőben külön felhívták rá a figyelmet, hogy a szerződő fél személye nem változhat, ha a költségnövekedés értéke nem éri el az eredeti szerződéses érték 15 százalékát. Még számszerűsítik is az összeget: a bő 6,3 milliárdos büdzsé fényében jelen esetben pontosan 946 millió 575 ezer 527 forintról van szó. Tehát a bejelentett tényleges változás ugyanis 946 millió 558 ezer 408 forint volt. A kivitelező ZÁÉV Zrt. és West Hungária Bau Kft. alkotta konzorcium 17 ezer és 119 forintot hagyott a rendszerben. Azaz, ha mondjuk egy drágább széket még kiszámláznak, akkor új közbeszerzési eljárást kellett volna lefolytatni.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cefi
A kurva anyátokat. Meg akiknek köszönhetünk titeket.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Papuska1
Tudjátok mit? Kapcsoljatok az Eurosport 1-re ott közvetítik a női U20 foci VB-t. Érdemes megnézni, hogy milyen stadionjaik vannak a pápuáknak! Bizony tőlük a stadionépítések után is le leszünk maradva, de Délafrika is jelentősen megelőz bennünket! Ami szomorú, a szomszédos románok pályái is az elmúlt 10-15 évben épültek. Nem a FIDESZ tehet arról, hogy nyolc évig semmi nem épült az országban és közép-Európai stratégiai helyzetünkhöz keményen hozzájárul más mellett a felépített sportlétesítmények léte, különösen a szinte biztosan általunk rendezendő 2024.es Olimpia jegyében. Miután 2020-ban mi rendezünk minden vizes EB-t a Vizes Vb után. Ha leragadunk azoknál a dolgoknál, amiken nem tudunk reálisan változtatni, hisz selejt meg szegények mindenütt vannak, oda jutunk, ahova jutottunk a szocializmus végidőszakaiban. Mindenki egyforma pocsékul élt, de ugyanígy voltak akik pocsékabban, vidéken nem volt ritka az éhenhalás, a nyomor, csak Pest fejlődöt, az sem nagyon! Inkább merjünk nagyok lenni és nagyot lépni, annak reményében, hogy a befektetők is elhiszik, hogy nagyok vagyunk. Tudjuk, a kapitalizmus törvénye: oda adnak, ahol van, és oda nem, ahol nincs! Ahol van, ott szaporodik, ahol nincs, ott felélik és megint nem lesz!
Papuska1
@Desischado: Eddig 5 ezer milliárd négy év alatt az egészségügybe, 18 megyei kórház újult meg, most újabb 60 milliárd! 2002 és 2010 között összesen 64 milliárdot költöttek nyolc év alatt az egészségügyre. 28 kórházat zártak be és 4130 egészségügyi dolgozót építettek le. Ki rohasztotta le az egészségügyet?
Clavigo
Köszönjük...Azt sajnálom csak,,,hogy nem az idióta birkáival dobatja össze a stadionjait.Egyébként meg rohadjon rá az összes..Meg kéne már mutatni egy orvosnak a Csüngőhasút.
kamazuka
így nem is csoda,hogy a reálbérek növelése miért is olyan nehéz feladat.
aremy
@Clavigo: és ha lesz itt változás akkor az adott települések és egyesületek tartsák fenn no majd akkor jönnek hogy ők nem is akarták. és a tahót meg szünteni akkor lesz majd lepődjmeg.
Borsodi
Ez a biznisz nem Orbán családi vállalkozása? Talán ebből vette ki az osztalékot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.