Magyarország kilép a Nyílt Kormányzati Együttműködés (Open Government Partnership) elnevezésű nemzetközi kezdeményezésből a Magyar Közlöny keddi számában olvasható kormányhatározat szerint.

A Nyílt Kormányzati Együttműködés a jó kormányzati gyakorlatok megvitatása helyett egyes országok leckéztetésének terepévé vált, valós párbeszédet nem folytat, a tényeket elferdíti, és egyoldalú jelentéseket készít

– írta az MTI-hez eljuttatott reagálásában a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) kedd este.

Hozzáfűzték, hogy a jelentésekben a Magyarországot "folyamatosan bíráló, úgynevezett civil szervezetek" véleménye megjelent, a kormányzati választ azonban figyelmen kívül hagyták, és ezért semmi értelme, hogy az ország fenntartsa tagságát "egy ilyen – az alapításkor kitűzött céloktól és elvektől teljesen eltért – szervezetben".

A közlemény szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden értesítette a kormány döntéséről a Nyílt Kormányzati Együttműködés kormányzó bizottságát.

Magyarország 2012-ben csatlakozott a több mint ötven országban működő Nyílt Kormányzati Együttműködéshez, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium akkori tájékoztatása szerint a kormányzati antikorrupciós program részeként.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
A magyar kormány kilép a Nyílt Kormányzati Együttműködésből, mielőtt a magyarországi állapotok miatt kirúgnák onnan !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sziha
Eszrevette mar ez az egybites biciklis, hogy azert nem lehet eljaras korrupcio miatt, mert a zsideSS minden torvenyt sajat maga bunozesere fogalmazott meg? Es mert poltpot mossa a szennyest?
Ha ez az emberszabasu olyan magas lenne, mint amilyen hulye, hona alatt dorogne az eg...
Törölt felhasználó
Ahol nincs korrupció és transzparensek a szerződések ott nincs mitől félni...ez mi a faszomtól politikai identitás kérdése (@Bringás:, @Szókrakész:) Ha boltban 1kg csomagolásban 0.85kg-t találsz, akkor az politikai felfogás kérdése, hogy rendben van-e..? Tényleg isteni dolga van Viktornak ilyen néppel..:)
evacica
@mekkelek: Már megbocsáss, de Gyurcsány már vagyonos emberként érkezett a politikába, s a fizetését sem vette fel, ellentétbe Orbán és bandájával, akik csak harácsoltak mint politikusok és teszik ezt mind a mai napig! Nagy különbség!
evacica
Ez a kilépés nyílt beismerése Orbánnak, hogy Magyarországon a korrupció virágzik, és kormányszintre emelte Orbán! Gratulálunk, csak Oroszország lépett ki, de mint tudjuk ott is virágzik a korrupció felső jóváhagyással, mint nálunk!
Eladott Ország
Az uniós források nem azért érkeznek Magyarországra, hogy azokból egyik helyről a
másikra átpakolt térköveket rakjanak le aranyárban, kamu tanösvényeket építsenek, egy tízszer tíz méteres útelágazást 10 milliárdból újítsanak fel, játszóteret építsenek olyan falvakba, ahol
gyerek sincs. Mert ezek a beruházások kizárólag azt a célt szolgálják, hogy a tízszeres túlárazások
segítségével magánzsebekbe lapátolják az uniós forrásokat.
Továbbá a közösség nem arra adja a pénzt, hogy a Mészáros, Orbán, Garancsi, Tiborcz pereputty ész nélkül gazdagodhasson. Az a baj, drága országrontó urak , hogy önök úgy
lopnak, olyan természetességgel, szemrebbenés nélkül, pofátlanul és cinikusan, hogy az valami egészen elképesztő.
Ezt a szabadrablást, ennek a lehetőségét nem szeretnék elveszíteni, ezért hőbörögnek az
ügyészség ellen. Jelzem, ezért adott utasítást az Orbán nevű is a Nyílt Kormányzati
Együttműködés programból való kilépésre.
mekkelek
@evacica: Nézd, ha Gyurcsány - vagy bármelyik - el tud számolni a vagyonával akkor minden rendben, de az hogy ez a mostani bagázs teljesen védett mindennemû felelôsség, számonkérés, és elszámoltatás alól az tényleg gyomorforgató.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.