Belize-ben letartóztatták, majd hazahozták Dobrai Sándorné Nagy Máriát, közismertebb nevén Bróker Marcsit. A Kun-Mediátor Kft. vezetője 10 milliárd forintot szedett be a karcagiaktól úgy, hogy 1999 óta utazási irodának álcázva épített egy piramisjátékot, ami végül tavaly tavasszal bedőlt.

Így bukott le Bróker Marcsi

A Blikk úgy tudja, hogy a Belize-ben bujkáló bróker annak köszönhette lebukását, hogy a karibi paradicsomban sem tudott lemondani korábbi üzelmeiből, hiszen sikkasztás gyanújával vették őrizetbe a helyi hatóságok. A nemzetközi elfogatóparancsról tudtak Belize-ben, de nem foglalkoztak vele, nincs is kiadatási egyezmény a két ország között.

A lap azt írja, a cégvezető szerény körülmények között élt Közép-Amerikában, mert amikor menekülnie kellett, csak 4-5 millió forintnak megfelelő dollárt tudott magával vinni. Bérelt apartmanban élt, havi apanázst is kapott egy rejtélyes támogatótól, de a pénzforrás néhány hónapja elapadt. Ezért kezdett Belize-ben is hasonló üzelmekbe, ami végül lebukáshoz vezetette – állítja a Blikknek egy bennfentes.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@volvós: Hazaerkezett, es mosolyogva szallt le a geprol... Valoszinu, csak o tudja, hogy hova dugta el a penzt, na, kap 5 evet, felezik, az 1-3 ev elozetest is beszamoljak, es utana el, mint hal a vizben. Ha kovetik is majd a kiszabadulasa utan, mert kivancsiak, hova dugta a penzt, a magyar jog ertelmeben megegyszer ugyanazert a buncselekmenyert nem foghatjak perbe. Ilyen kurva ecceru. En csak azt tudom elkepzelni, hogy valaki sugott neki, mit csinaljon, mert ne haragudj, en ebbol a nobol (?) azt se nezem ki, hogy tud kerni a kozertben 5 kilo krumplit.
A "titokzatos tamogato" buktathatta le, mert nem tudta kienekelni a penz rejtekhelyert a csajbol.
Hiaba, kutyabol csak kutyaszalonna lesz...:o(((
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eugen4402
A legújabb kutatások szerint nyelvi nehézségei nem adódtak, mert egy tudóscsoport szerint Közép-Amerika volt a magyar törzsek őshazája... Az ország területén egykor Mészáros-féle dinnyeültetvények virítottak, és amikor a szezon végén rossz íze lett a későn érő dinnyéknek, akkor mondták, hogy "beleizélt a Lőrinc". Így lett Belize az egykori őshazából, ahol egyre többen beszélik a magyar nyelvet, mert sokáig azílumot jelentett azoknak a bűnözőknek, akiknek a talpa alatt kezdett forróvá válni a hazai talaj.
Peller Anikó
@PJProby: ahh, és szerinted attól születnek a tények, hogy te rendőrségi közleményben olvasod? Te melyik országban élsz? Ezek hírek, hírmorzsák. Az egyik fele hazugság a másik fele tévedés. Ez vonatkozik a blikkre is ebben igazad van, de a rendőrség viszont erőteljesen politikus, érthető ha saját sikerüknek könyvelik ha már a nyakunkba küldték a szörnyellát.

Nem keresték a nyanyát belízben, nyilván azért is választotta magának ezt a helyet mert biztonságosnak vélte.

Te nem a tényeket közlöd, hanem egy verziót. A tények nem azok amit olvasol, lehetne igaz is, de nem valószínű, nem életszerű.

Tehát csak híradásokat tudunk itt rágni, a tényeket nem ismerjük. Mint általában.

" ilyen fizimiskával vajon hány belize-i polgárt tudott volna megfejni akár csak egyetlen centre is?"

Ezzel a fizumiskállal ezer karcagi balféktól szedett össze fejenként 20 millió forintot (átlag). Na látod ez tény, mert ezek most mind hőzöngenek. Vagy lehet hazudnak?
Veleda
@karma1: 21.35 ez egy jó kérdés amit fölvetettél. Kérdés, hogy spanyolul, vagy angolul tarhált a banya.
karma1
@eugen4402: Imadom a humorodat,...:o)) A minielnokunk ugyis olyan, mint az antalljozsi volt: 15 millio magyarnak akar a miniszterelnoke lenni,... Biztos a belizi par magyarhoz igazodott most is...:o)))
karma1
@Veleda: Tudod, az ilyen tipusu "uzletelesekben" eppen a nyelv a legfontosabb: mert egy irodaban, ahova a delikvens bemegy, ott csak szavakkal (esetleg egy-ket kamu szorolappal) tudja meggyozni a delikvenst, vagyis "kienekelni" a hollo szajabol a sajtot...:o)))
Ehhez inkabb spanyolul kellene tudnia, mint angolul.
Ha meg telefonon gyozkodte az embereket, akkor meg plane a nyelvre van hagyatkozva. Mi a lanyommal mar csak egeszen enyhe akcentussal beszeljuk az angolt, de peldaul ha valaki egy biztositast akar eladni nekem telefonon keresztul, az 90 szazalekig indiai, vagy kinai, akinek az Uristen sem erti az akcentusat, altalaban le is szoktam rakni a telcsit mindenfajta telefonos megkeresesre. Nem biztonsagos semmilyen mufajban sem.
PJProby
Miután brit koronagyarmat volt, a hivatalos nyelv az angol. A spanyol 30%-uk anyanyelve.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.